Mikä on supersolu, mitkä ovat sen tyypit, miten se muodostuu? Mikä aiheuttaa supercell-myrskyn?

Mitä ovat supersolutyypit ja miten se tapahtuu Mikä aiheuttaa supersolumyrskyn
Mikä on supersolu, mitkä ovat sen tyypit, miten se tapahtuu, mikä aiheuttaa supersolumyrskyn

Gaziantepin ja Kilisin supersolusateiden jälkeen kansalaiset alkoivat tutkia asiaa huolestuneena. Katastrofialueella, jossa Turkkia ravistellut maanjäristykset koettiin, havaittiin supersolumyrsky rankkasateiden ja tulvien jatkuessa. Gaziantepiin ja Kilisiin iskeneen myrskyn ja rakeiden jälkeen kansalaiset alkoivat etsiä vastauksia kysymyksiin, mitä supersolu on ja miten se muodostuu. Kaupungissa, jossa havaittiin hasselpähkinän kokoisia rakeita, kadut muuttuivat valkoisiksi rakeiden takia. Joten mikä aiheuttaa ukkosmyrskyjä ja supersolumyrskyjä, onko sitä taas odotettavissa?

Mikä on supersolu?

Supersolu on voimakas ukkosmyrsky, joka esiintyy alueilla, joilla on voimakas pystysuuntainen tuuli äärimmäisen termodynaamisen epävakauden vuoksi, missä tuulen kulmamuutokset yläilmakehässä ovat suuria.

Supersolu, yksi neljästä ukkosmyrskyn alaluokasta (supersolu, boraliini, monisolu ja yksisolu), on näistä vähiten yleinen.

Mitä oranssi tarkoittaa?

Ukkosmyrsky on säätapahtuma, joka tunnetaan yleisesti ukkosmyrskynä. Tämä sääilmiö, joka on yleensä muotoiltu salaman, ukkonen ja sateen avulla, johtuu cumulonimbus-pilvistä. Joskus siihen voi liittyä lunta tai rakeita. Raekuuroja aiheuttavia ukkosmyrskyjä kutsutaan rakeita. Vaikeita ukkosmyrskyjä kutsutaan supersoluiksi.

Supersolujen tyypit

Supersoluja on kolmea tyyppiä: "Matala sademäärä: LP", "Klassinen" (Classic), "High-precipitation" (HP).

Matala sademäärä Super Cell

Vähäsadeinen supersolu muodostuu yleensä kesäkaudella, kun kosteus on alhainen. Vähäsateiset supersolut ovat kuuluisia rakeistaan, joskus golfpallon kokoisista rakeista ilman sadetta.

Supersoluissa, joissa on vähän sadetta, tornadot ovat heikompia verrattuna niihin, joissa on paljon sadetta tai klassisia supersoluja. Koska ilman kosteus on alhaisempi, on sateen mukana haihtumisen aiheuttama lämpöhäviö suotuisa alaspäin suuntautuvien ilmavirtojen kehittymiselle. Tässä suhteessa letkuilla on myös lyhyempi käyttöikä. Koska kosteus on alhainen, konvektiolla nouseva ilmapaketti tiivistyy korkeammalle tasolle, joten pilvipohja on melko korkealla.

Klassinen Super Cell

Vähäsateiden ja runsaiden sateiden supersolut ovat yleensä erityyppisten ukkosmyrskyjen hybridisoituneita muotoja, kun taas klassista supersolua pidetään supersolun puhtaana muotona. Klassisin esimerkki on Hook Echo -niminen myrsky, joka puhaltaa vastapäivään ja näyttää pilkulta tutkassa. Pilkun taipuessa on yleensä tornadopilvi. Ankarimmat tornadot muodostuvat näiden myrskyjen alla. Ilman kosteudesta riippuen siitä voi tulla monenkokoisia rakeita.

Rainy Super Cell

Super solu punaisen papun ulkonäkö ja runsas sade tapahtuu olosuhteissa, joissa vesimäärä kuljettaa ilmamassa. Koska ne aiheuttavat erittäin rankkoja sateita, näkyvyys on erittäin heikko, joten näiden myrskyjen tornadot jäävät useimmiten havaitsematta, joten tornadoista johtuvat kuolemat ovat yleisimpiä tämän tyyppisissä myrskyissä.

Miten supersolumyrsky syntyy?

Yläilmakehässä esiintyy äärimmäistä termodynaamista epävakautta tuulen suunnan muutoksen vakavuudesta johtuen. Tämän tilanteen vuoksi ilmiö, jota kutsutaan supersoluksi tai supersoluksi, esiintyy alueilla, joilla pystytuulet ovat korkeat. Se johtuu korkean kosteuden, voimakkaan epävakauden ja laukaisun yhdistelmästä. Tämä laukaisin voi olla rintama tai vuori, joka pakottaa ilmamassan ylös. Maan kanssa kosketuksissa olevan ilman lämpötila, polaarisen (polaarisen) ilmamassan lämpeneminen sen liikkuessa kohti matalia leveysasteita ovat tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa tämän.

Günceleme: 18/03/2023 13:06

Samanlaisia ​​mainoksia