Maanjäristysten kustannukset Turkille olivat noin 2 biljoonaa TL

Maanjäristysten kustannukset Turkille olivat noin biljoonaa TL
maanjäristys

Valtiovarainministeriö raportoi, että Kahramanmaraşissa ja Hatayssa keskittyneet maanjäristykset maksoivat maalle noin 2 biljoonaa liiraa ja vastaavat noin 2023 prosenttia vuoden 9 kansantulo-odotuksista.

Ministeriön sosiaalisen median tilillä annettu lausunto on seuraava: "Kahramanmaraşissa ja Hatayssa keskittyneet maanjäristykset ja jälkijäristykset, jotka ovat kooltaan ja maanpinnan läheisyydeltään suurimpia tunnettuja maanjäristyksiä maailmanlaajuisesti, ovat aiheutti taloudellisia menetyksiä sekä ihmishenkien menetyksiä, jotka polttavat sydäntämme kansana. Tässä vaikeassa prosessissa olemme ottaneet lukuisia askeleita ja mobilisoineet kaikki tarvittavat resurssit välittömästi työskennellessämme yötä päivää löytääksemme ratkaisuja maanjäristyksen uhreiksi joutuneiden kansalaistemme kiireellisiin tarpeisiin yhtenä sydämenä valtiomme ja kansakuntamme kaikkien instituutioiden kanssa. . Lisäksi laadimme maanjäristyksen arviointiraportin yhteistyössä strategia- ja budjettiosastomme, muiden ministeriöiden ja julkisten laitosten kanssa tunnistaaksemme kaikki vahingot, menetykset ja tarpeet.

Turkin maanjäristyksen toipumisen ja jälleenrakennuksen arviointiraportti, joka on laadittu kansainvälisten standardien mukaisesti; Se koostuu hätäapuprosessissa toteutetuista toimenpiteistä, vahingoista, makrotaloudellisista ja sosiaalisista vaikutuksista, maanjäristyksen kokonaiskustannuksista ja riskinvähentämisehdotuksista. Vaikka katastrofin laajuus vaikeutti tietojen keräämistä, tiedot rakennuksista, asunnoista, työpaikoista, tehtaista, koneista ja laitteista olivat lähes koko väestönlaskennan tasoa. Kentän nykyisten tietojen mukaan aineellisia vahinkoja todettiin yhteensä 1,6 biljoonaa TL. Toisaalta kansantulon alenemisesta aiheutui 351,4 miljardin TL:n kokonaistappio hätäavun ja maanjäristysalueelle tehtyjen menojen, jätteenpoistotoiminnan, vakuutusmaksujen, tulonmenetysmaksujen, kaikkien muiden tukien lisäksi. ja menot.

Vuosisadan katastrofin kustannukset maallemme on noin 2 biljoonaa TL (103,6 miljardia dollaria), mikä vastaa noin 2023 prosenttia vuoden 9 kansantulo-odotuksistamme ja osoittaa, että aineellisia vahinkoja ja menetyksiä on noin kuusi kertaa enemmän kuin 1999 Marmaran maanjäristys. Turkki on suuri, voimakas ja dynaaminen maa. 6 prosentin kasvulla vielä vuonna 2022, jolloin maailmantaloudessa syrjäytettiin kivet, se onnistui erottumalla positiivisesti muista maista yhdeksi parhaiten kasvavista maista. Meillä on tahtoa, päättäväisyyttä ja päättäväisyyttä parantaa kaikki tämän suuren katastrofin aiheuttamat haavat mahdollisimman nopeasti yhtenäisyydessä ja yhteisvastuussa kansakuntamme kanssa, sillä vahvuudella, jonka olemme saavuttaneet korkean kasvumme ja korkean kasvumme ansiosta. toteuttamamme finanssikuri."

Günceleme: 17/03/2023 14:59

Samanlaisia ​​mainoksia