Maanjäristyksen marttyyrien muistometsä Keçiörenissä tapasi taimia

Maanjäristyksen marttyyrit Keciorenissa tapasivat taimia muistometsässä
Maanjäristyksen marttyyrien muistometsä Keçiörenissä tapasi taimia

Keçiörenin kunta perusti alueen Yükseltepen piiriin muistometsän Kahramanmaraşin maanjäristyksessä henkensä menettäneiden asukkaiden muistoksi. Tässä yhteydessä taimet tuotiin yhteen maaperän kanssa Keçiörenin koulujen osallistuessa 6 maanjäristyksen marttyyrien muistometsänistutusseremonialla.

Keçiörenin pormestari Turgut Altınok, AK-puolueen Ankaran varajäsen Arife Polatdüz, AK-puolueen Keçiörenin piirin presidentti Zafer Çoktan, poliittisten puolueiden ja kansalaisjärjestöjen edustajat osallistuivat taimien istutusseremoniaan.

Seremoniassa pitämässään puheessa presidentti Altınok sanoi: "Tulimme yhteen puiden istutusseremoniaan maanjäristysmarttyyrejemme muistoksi. Olemme kokeneet vuosisatojen katastrofin. Lähes 50 tuhatta kansalaistamme sai armonsa. Olkoon heidän paikkansa taivas. Toivon loukkaantuneillemme pikaista paranemista ja vointia. Turkin sydän poltettiin, ja se on edelleen. Tunsimme tuskan syvästi sydämissämme. Säilytämme kadonneiden elämämme muiston elossa tässä metsässä." sanoi.

ESIMERKKI SOLIDAARISUUS

Koskien Turkin kansan osoittamaa solidaarisuutta maanjäristyksen kanssa, Altınok sanoi: ”Olkoon Allah tyytyväinen Necip-turkkilaiseen kansaan. Varsinkin meidän nuorilta. Perustimme 10 apuvälinekeskusta. Näimme myös, että nuoret vapaaehtoisemme työskentelevät täällä. Yliopisto-opiskelijamme, lukio-opiskelijamme ja ei-opiskelijanuoremme kamppailivat vapaaehtoisesti parantaakseen näitä haavoja, ja tekevät niin edelleen. Keskuksissamme nuorisomme ja henkilökuntamme ovat luokitelleet avun. Olemme lähettäneet tukemme kaikille maanjäristysvyöhykkeillemme niin paljon kuin pystymme. Tiimimme jatkavat työskentelyä siellä. Toisaalta meillä on maanjäristyksestä selviytyneitä veljiä, jotka tulivat tänne. He ovat isäntä vieraan ulkopuolella. Elämme aikaa, jolloin veljeys, ihmiskunta alkoi. Olkoon Jumala mielissään jokaisesta, joka avasi sydämensä, sydämensä ja kotinsa. hän sanoi.

"PRESIDENTTIMME TIEDÄ TYÖN"

Altınok sanoi uskovansa vilpittömästi, että maanjäristysvyöhykkeet rakennetaan uudelleen kaupunkien hengen mukaisesti presidentti Recep Tayyip Erdoğanin johdolla:

"Herra presidentti osaa työnsä. Tällä hetkellä maanjäristysvyöhykkeen TOKİ-asunnoissa ei ole tuhoutuneita rakennuksia. Ensin julkiset rakennukset tuhoutuivat maanjäristyksessä. Mutta nyt, onneksi julkisia rakennuksia, varsinkaan vasta rakennettuja, ei tuhoutunut vuosisadan maanjäristyksessä. Ympäristö-, kaupungistumis- ja ilmastoministerimme osaa työnsä, TOKİ-presidenttimme osaa työn. Uusia rakennuksia rakennetaan, kaupunkeja rakennetaan paremmin. Mutta emme voi tuoda takaisin kuolleita veljiämme. Pidämme heidän muistonsa elossa tässä muistometsässä. Sanomme "on kohtalo kohtalon yläpuolella". Kun aika koittaa, sitä ei lykätä sekunniksi eikä vetäytyä hetkeksikään. Ryhdymme kuitenkin varotoimiin. Me, Allah, arvostamme toimintaa."

"LÄHETÄMME SUUNNITELMAMME UUDELLEEN JA KATSOME TULOKSEN"

Altınok muistutti, että Ankaran pääkaupunkiseutu esti Keçiörenin kunnan laatiman kaupunkimuutossuunnitelman, ja sanoi: ”Heti kun astuimme virkaan Keçiörenissä, teimme kaupunkisuunnittelun 80 prosentille kaupungistamme vuoden sisällä. Yhtenä kappaleena olemme tehneet Turkin suurimman kaupunkimuutossuunnitelman neliömetrinä. Mutta pääkaupunkiseudun pormestari kielsi sen. Hyväksyimme tämän, koska meillä oli enemmistö ABB:n edustajakokouksessa. Sitten hän sanoi haastavansa sen oikeuteen ja lopetti sen. Kaupunginjohtajat suunnittelevat kaupungin tulevaisuutta, eivät sen nykyisyyttä. Sanoimme myös sen, kun kaupunkisuunnittelumme peruutettiin mitätöintioikeudella. Kocaelin maanjäristys tapahtui ja rakennustarkastuslaitos syntyi. Niistä on opittavaa. 95 prosenttia Kahramanmaraşin maanjäristyksessä tuhoutuneista rakennuksista rakennettiin ennen maanjäristysmääräyksiä. Tämä on ympäristö- ja kaupungistumisministeriömme ilmoittama virallinen luku. Ehkä useampi kansalaisistamme olisi menettänyt henkensä, jos rakennusvalvontajärjestelmää ei olisi otettu käyttöön Kocaelin maanjäristyksen jälkeen. Vetoan kaupunkisuunnittelijakamariin, arkkitehtikamariin ja oikeuslaitokseen! Turkin tasavallan valtiomme ja perustuslakimme ovat taaneet kaikkien elämän ja omaisuuden turvallisuuden. Tämä on perustuslaillinen velvollisuus. Julkisena laitoksena teimme suunnitelmia tähän suuntaan ja ne peruttiin. Toivottavasti lähetämme nämä suunnitelmat uudelleen ja näemme tuloksen." käytti lausuntojaan.

Günceleme: 18/03/2023 14:21

Samanlaisia ​​mainoksia