Kroonisista sairauksista kärsivien tulisi kääntyä lääkärin puoleen paastoamisen vuoksi

Kroonisista sairauksista kärsivien tulisi kääntyä lääkärin puoleen paastoamisen vuoksi
Kroonisista sairauksista kärsivien tulisi kääntyä lääkärin puoleen paastoamisen vuoksi

Yksityinen Egepol-sairaalan endokrinologian erikoislääkäri Dr. Narimana Imanova Yaghji sanoi, että niiden, jotka haluavat paastota ramadanin aikana, mutta joilla on krooninen sairaus, tulisi kääntyä asiantuntijan puoleen.

Toteamalla, että ihmisten syömis-juominen ja huumeiden käyttötavat muuttuvat ramadanin aikana, fyysinen aktiivisuus on vähentynyt, Dr. Yaghji varoitti, että tietyt riskit voivat ilmaantua niille, joilla on krooninen sairaus.

ON TÄRKEÄÄ ODOTTAA SAHURAA

exp. DR. Yaghji sanoi: ”Jokainen muslimi haluaa paastota, mutta jos sinulla on krooninen sairaus (diabetes, sydänsairaus, kilpirauhasen sairaudet), sinun tulee kysyä lääkäriltäsi, voitko paastota. Ramadanin aikana potilaiden syömis-juominen ja lääkkeenottotavat muuttuvat ja fyysinen aktiivisuus vähenee. Tämä voi aiheuttaa tiettyjä riskejä monissa sairauksissa. Erityisesti diabeetikoilla voi esiintyä joitakin terveysongelmia, joista tärkeimmät ovat diabeettinen ketoasidoosi, hypoglykemia, hyperglykemia, nestehukka ja tromboosi. Paaston aikana voi kehittyä hypoglykemia pitkäaikaisen paaston vuoksi. Tämä on yleisempää potilailla, jotka käyttävät tiettyjä diabeteslääkkeitä ja insuliinia. On väärin paastota ennen sahuria. Diabeetikoiden pitäisi ehdottomasti nousta sahuriin. Paastopotilaiden tulee tarkistaa sormenpäistä verensokeri hypoglykemian havaitsemiseksi.

HUOMIO NESTEESEEN

Toteamalla, että riittämätön nesteen saanti aiheuttaa myös mahdollisten munuaisongelmien pahenemista ja nesteen puuteoireiden kehittymistä, Dr. Narimana Imanova Yaghji jatkoi sanojaan seuraavasti: ”Muuaiskipuja voi esiintyä niillä, joilla on nestevajasta munuaiskiviä. Tasapainoiseen ja riittävään nesteen saantiin tulee kiinnittää huomiota iftarista sahuriin. Liiallinen ruuankäyttö iftarin jälkeen aiheuttaa hyperglykemiaa (verensokerin nousua), kohottaa verenpainetta ja aiheuttaa sydänongelmia. On erittäin tärkeää olla syömättä nopeasti iftarissa ja sahurissa, syödä salaattia ja vihanneksia sekä syödä hallitusti. Tauon pitäminen ensimmäisen annoksen jälkeen ja syömisen jatkaminen voi olla lisäratkaisu tasapainoiseen ravinnon saantiin. Lihavuusongelmista kärsivät ihmiset pitävät joskus paastoa mahdollisuutena pidättäytyä. Paastoamalla on vaikea laihduttaa. Pitkäaikainen nälkä luo taipumusta ylensyömiseen, ja samalla iftarissa nautitut ruoat ovat sekä kaloripitoisia että määrä on lisääntynyt suuren valikoiman vuoksi. Paastoavat ihmiset ovat kuitenkin yleensä istuvat. Jotta he eivät väsyisi, he harrastavat vähemmän aktiviteetteja, kuten kävelyä ja juoksua. Tämä aiheuttaa painonnousua. Näiden ongelmien vuoksi diabeetikkojen tulee mitata verensokeri ja terveystarkastus ennen ramadania.

Günceleme: 18/03/2023 12:38

Samanlaisia ​​mainoksia