Atatürkin Çanakkalen rintamalla käyttämä auto on Rahmi M. Koç -museossa

Atatürkin Canakkalen rintamalla käyttämä auto on Rahmi M Koc -museossa
Atatürkin Çanakkalen rintamalla käyttämä auto on Rahmi M. Koç -museossa

Rahmi M. Koçin museo tuo historiallisen esineen vierailijoilleen 18. maaliskuuta Çanakkalen voiton 108-vuotispäivänä. Viimeinen esimerkki samasta mallista Fiat Zero -autosta, jota Atatürk käytti Çanakkalen julkisivussa ja jolla hänen valokuvansa on otettu, tuotiin Torinon kaupungista ja sitä alettiin esitellä Rahmi M. Koç -museossa. Malli Zero, jota valmistettiin vain 2 kappaletta, on tästä lähtien nähtävissä Rahmi M. Koç -museossa, kuten muutamat nykypäivään säilyneet esimerkit.

Rahmi M. Koç Museum, Turkin ensimmäinen ja ainoa liikenteen, teollisuuden ja viestinnän historian kehitystä heijastava teollisuusmuseo, tuo vierailijansa yhteen autolla, jota Atatürk käytti Çanakkalen rintamalla Çanakkalen voiton 108-vuotispäivänä.

Sotaministeriön vuonna 1915 Anafarta-ryhmän komentajalle Mustafa Kemalille luovuttaman Fiat Zero -mallin auto tuotiin Torinosta Italiasta, ja Tofaş esitteli sen Rahmi M. Koç -museolle.

Yksi harvoista valokuvista Atatürkistä Çanakkalen sotien aikana on tällä autolla otettu valokuva. Turkin marttyyrikuolemien jälleenrakennussäätiön perustaja, Çanakkale Onsekiz Mart -yliopiston historian osaston lehtori prof. DR. Murat Karataşin johtama Çanakkale Wars Institute päätti yksityiskohtaisten tutkimusten tuloksena, että Atatürkin edessä käyttämä auto oli vuoden 1913 Fiat Zero -malli.

Fiat Zero oli esillä Anafarta Magazinen kevään 2022 numeron kannessa, jonka instituutti oli valmistellut julkaistavaksi. Instituutin tutkija Onur Kuşkun kirjoittamassa artikkelissa "Etsimässä Mustafa Kemal Atatürkin autoa: Pyörien jälkiä Gallipolissa" Atatürkille osoitetun auton tarina oli valokeilassa.

Tuotettiin 2 tuhatta kappaletta, jotka oli esillä arvostetuissa museoissa

Model Zeron tuotanto aloitettiin vuonna 1912 Fiatin Corso Danten tehtaalla Torinossa. Seuraavina vuosina mallin tuotanto keskeytettiin Balkanin sotien ja ensimmäisen maailmansodan alkaessa. Kaikki Fiatin tuotantolinjat oli omistettu Italian armeijan tarpeisiin. Model Zeroa oli myyty 1915 2 kappaletta, kun se lopulta poistui bändistä vuonna 12. Mallin nimessä oleva lause "15-XNUMX hv" kuvastaa segmenttiä, johon auto kuuluu Italian verojärjestelmään hevosvoiman sijaan.

Harvat esimerkit 2 autosta, jotka ovat säilyneet nykypäivään, ovat ottaneet paikkansa arvostetuissa museoissa. Model Zero on varustettu kaasuttimella varustetulla nelisylinterisellä vapaasti hengittävällä bensiinimoottorilla, jonka tilavuus on 1.846 1.8 kuutiosenttimetriä (2 litraa). Sen moottori tuottaa enintään 19 hevosvoimaa 63 rpm:llä. Zero, joka on kaksiovinen malli, jossa on istuinjärjestelyt neljälle henkilölle, voi saavuttaa 12 kilometrin tuntinopeuden. Model Zeroa myytiin monissa maissa. Arkiston mukaan XNUMX kappaletta Fiat Zeroa Turkissa myyvän jälleenmyyjän nimi on "Dilsizian".

Günceleme: 17/03/2023 16:44

Samanlaisia ​​mainoksia