Viime hetken: 10 kuukauden hätätila julistettu 3 maakunnassa

Viime hetken kuukausittainen hätätila julistettu maakunnassa
Viime hetken kolmen kuukauden hätätila julistettiin 10 kaupungissa

Turkkia ravisteli kaksi suurta maanjäristystä, jotka tapahtuivat yhdeksän tunnin välein. Vaikka etsintä- ja pelastustyöt jatkuvat 9 maakunnassa, presidentti Erdoğan ilmoitti, että kuolonuhrien määrä nousi 10 3:ään ja että 549 22 loukkaantui. Erdogan ilmoitti myös, että 168 maakuntaan julistettiin kolmen kuukauden poikkeustila.

Kahramanmaraş heräsi maanantaina 6. helmikuuta maanjäristykseen, jonka keskus oli Pazarcıkin alue. Se aiheutti suurta tuhoa Kahramanmaraşissa, Kilisissa, Diyarbakırissa, Adanassa, Osmaniyessa, Gaziantepissa, Şanlıurfassa, Adıyamanissa, Malatyassa ja Hatayssa.

Uusimmat tiedot tulivat presidentti Recep Tayyip Erdoğanilta, joka antoi lausunnon maanjäristyksestä.

Poimintoja Erdoganin puheesta:

"Asiantuntijat sanovat: "Maailmassa ei ole sellaista esimerkkiä" maanjäristyksestä. Edessämme on yksi suurimmista katastrofeista ei vain tasavallamme historiassa, vaan myös maantieteessämme ja maailmassa.

Tähän mennessä alueelle on lähetetty 54 tuhatta telttaa, 102 tuhatta sänkyä ja muuta tarpeellista. Valtiomme on alkanut työskennellä katastrofialueilla kaikilla instituutioillaan, henkilöstöllään, välittäjillään ja mobilisaatiohengellä. Ensinnäkin osoitimme laitoksillemme 100 miljardia liiraa hätäapuun ja tukitoimiin.

Tällä hetkellä hylyn alueella työskentelee 53 317 etsintä- ja pelastushenkilöstöämme sekä tukihenkilöstöämme. Määrä kasvaa joka tunti Turkin ja ulkomaisten joukkueiden kanssa. Santarmiemme päivystää katastrofialueella tuhansien asiantuntijoiden, 26 rahtikoneen ja rannikkovartiostomme laivoineen ja veneineen. TAF:mme osallistuu töihin tuhansien henkilöiden lisäksi kaikilla tiloillaan, mukaan lukien 10 laivaa ja 54 rahtilentokonetta.

Alueelle siirrettiin lähes 1000 ambulanssia, 241 UMKE-ryhmää ja 2 tuhatta terveydenhuoltohenkilöstöä kahdessa ambulanssissa.

Ministeriöihimme kuuluvien yksiköiden lisäksi kaikki kunnamme lähettävät apua alueelle puolueesta riippumatta.

HENKILÖNMENETTYKSET KASVOI 3 tuhanteen 549

Meillä on 3 tuhatta 549 kuollutta ja 22 tuhatta 168 loukkaantunutta. Suurin lohdutus on, että yli 8 tuhatta kansalaistamme on pelastettu raunioista tähän mennessä.

10 KUUKAUTA SOE:ssa 3 maakunnassa

Perustuslain 119 §:n meille antaman valtuutuksen perusteella päätimme julistaa hätätilan. Julkistamme 10 maakuntaamme, joissa maanjäristys koettiin, yleiseen elämään vaikuttaviksi katastrofialueiksi. Viemme nopeasti päätökseen puheenjohtaja- ja eduskuntaprosessit hätätilapäätöksestä, joka kattaa 10 maakuntaa, joissa on tapahtunut maanjäristyksiä ja jotka kestävät 3 kuukautta.

Syyttäjämme tunnistavat epäinhimillisillä menetelmillä yhteiskunnallista kaaosta aiheuttavat yrittäjät ja ryhtyvät tarvittaviin toimiin. Seuraamme niitä, jotka aikovat asettaa kansamme toisiaan vastaan ​​valeuutisilla ja vääristymillä. Kun päivä koittaa, ei keskustelupäivä, avaamme säilyttämämme muistikirjan.

Kutsun kansalaisiamme ja yritysmaailmaamme, jotka haluavat auttaa parantamaan maanjäristyksen haavoja, lahjoittamaan AFAD-tileille.

📩 07/02/2023 15:17

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*