Raunioiden alla ollut Hataysporin jalkapalloilija Christian Atsu menetti henkensä

Hatay, joka tuhoutui Kahramanmaraş-keskeisissä maanjäristyksessä, Rönesans Atakaş Hataysporin ghanalaisen jalkapalloilijan Christian Atsun eloton ruumis löydettiin asunnon hylystä. Jalkapalloyhteisö julkaisi surunvalittelut Christian Atsun kuoleman jälkeen.

Hataysporin jalkapalloilija Christian Atsu jäi raunioiden alle Antakyan kaupunginosassa Kahramanmaraşissa 6. helmikuuta tapahtuneissa maanjäristyksessä.

Atsun johtaja Murat Uzunmehmet kertoi sosiaalisen median tililleen, että "Christian Atsu löydettiin ja valitettavasti menetti henkensä".

SELITYS TFF:ssä

TFF:n lausunnossa: "Olemme syvällä surulla kuulleet, että Atakas Hataysporin jalkapalloilija Christian Atsu menetti henkensä maamme tukahduttaneessa maanjäristyksessä. Osanottoni Christian Atsun perheelle, omaisille, faneille ja Hataysporin yhteisölle. Tunnemme syvästi kaikkien maanjäristyksessä menettämiemme ihmisten tuskan ja toivomme pikaista paranemista loukkaantuneillemme. Osanottoni rakkaalle kansakunnallemme."

Kuka on Christian Atsu?

Christian Atsu (s. 10. tammikuuta 1992, Atsu, Ada Foah, Greater Accra Region – kuoli helmikuussa 2023, Hatay) on ghanalainen entinen kansainvälinen jalkapalloilija, joka pelasi hyökkääjäalueella. Lopuksi hän pelasi Hataysporissa, yhdessä Super League -joukkueista.

Klubiura

Porto

Atsu muutti Portoon 17-vuotiaana saatuaan päätökseen jalkapallomuodostelmansa seurassa. Pääjoukkueen valmentaja André Villas-Boas valitsi hänet 14. toukokuuta 2011 Primeira Liga -otteluun Marítimoa vastaan. Hän päätti kuitenkin ottelun penkillä.

Joukkuetoverit Kelvin ja Atsu lainattiin samassa liigassa kilpailevalle Rio Avelle kaudeksi 2011-12. Hän pelasi ensimmäisen liigaottelunsa 28. elokuuta 2011 Olhanensea vastaan, jossa he hävisivät kotonaan 1-0. Vaikka Atsu teki ensimmäisen maalinsa Benficaa vastaan ​​16. minuutilla Işık-stadionilla 2011. joulukuuta 24 ja vei joukkueensa johtoon, joukkue hävisi pelin 5-1.

Kaudella 2012-13 Portoon palaava jalkapalloilija aloitti 11 parhaan joukossa yhdeksässä liigaottelussa. Tällä kaudella joukkue voitti liigan mestaruuden kolmannen kerran peräkkäin.

Chelsea

Syyskuun 1. päivänä 2013 Atsu allekirjoitti viisivuotisen sopimuksen Chelsean kanssa 3,5 miljoonan punnan siirtomaksulla, minkä jälkeen hänet lainattiin välittömästi hollantilaiselle SBV Vitesselle kauden 2013–14 loppuun asti.

Lainassa Vitesselle

6. lokakuuta 2013 Atsu debytoi Feyenoordia vastaan ​​ja korvasi Kazaishvilin 77. minuutilla. Vaikka hänellä oli syöttö Mike Havenaarille, hän ei voinut estää Vitesseä häviämästä 2-1. Lokakuun 19. päivänä Atsu teki ensimmäisen avauskokoonpanonsa SC Heerenveenia vastaan ​​ja Vitesse voitti ottelun 11-3. 2. marraskuuta FC Utrechtia vastaan ​​rangaistuspotkunsa tehnyt jalkapalloilija teki ensimmäisen maalinsa joukkueelleni ja Vitesse voitti ottelun lopussa 9-3.

Hollannin joukkueessa yhteensä 30 ottelua pelannut Atsu teki 5 maalia ja joukkue sijoittui liigassa kuudenneksi ja pääsi Euroopan pudotuspeleihin.

Lainassa Evertonille

13. elokuuta 2014 Atsu lainattiin toiselle Valioliigaseura Evertonille kauden 2014-15 loppuun asti. Hän debytoi seurassa 10 päivää myöhemmin Arsenalia vastaan, jossa he tekivät 2-2-tasapelin Goodison Parkissa, ja korvasi Kevin Mirallasin 85. minuutilla.

21. syyskuuta 2014 Atsu teki liigadebyyttinsä Crystal Palacea vastaan, joka päättyi 3-2-tappioon kotona. Oltuaan poissa Afrikan Cup of Nations -turnauksesta, Atsu palasi joukkueeseen Young Boysia vastaan ​​Eurooppa-liigan ottelussa 19. helmikuuta 2015. Hänet sisällytettiin viimeiseen viiteen minuuttiin ja korvasi hattutempun Romelu Lukakun. Kolme päivää myöhemmin hänet vaihdettiin viimeisellä minuutilla ottelussa Leicester Cityä vastaan, jossa he tekivät kotonaan 2-2-tasapelin.

Ottelussa Newcastle Unitedia vastaan ​​15. maaliskuuta 2015 hän söi kotoa käsin ja avusti joukkuetoveriaan Ross Barkleyta, joka myös osallistui peliin myöhemmin ja vaikutti Evertonin kolmanteen maaliin, ja he voittivat kotonaan 3-0. Vastineeksi Atsun vaikutuksesta sen jälkeen, kun hän tuli peliin viimeisillä minuuteilla, hän sijoittui 19 parhaan joukkoon vieraissa Dynamo Kiovia vastaan ​​Eurooppa-liigan viimeisen 16-kierroksen toisessa osassa 11. maaliskuuta. Kotona 2-1-edulla ollut Everton jätti hyvästit cupille hävittyään 5-2 vieraissa. Tämä oli Atsun viimeinen peli Evertonille, joka poistettiin pelistä 65. minuutilla.

Lainassa Bournemouthiin

29. toukokuuta 2015 Atsu lainattiin äskettäin nostettuun Bournemouthiin Valioliigaan. Klubin toimitusjohtaja Neill Blake kuvaili sopimusta "valtavaksi iskuksi". Hän debytoi joukkueessa 25. elokuuta Hartlepool Unitedia vastaan, jonka he voittivat liigacupin toisella kierroksella 4-0. Atsun toinen joukkueottelu oli Preston North Endissä, jossa he voittivat heidät seuraavalla kierroksella. Chelsea kutsui hänet takaisin 1. tammikuuta 2016 ilman, että hän olisi pelannut yhtään peliä Bournemouthissa liigassa.

Lainassa Malagaan

24. tammikuuta 2016 Atsu puhui BBC World Servicen haastattelussa lähdöstään Chelseasta ja tulevasta siirrostaan ​​Levanteen. Seuraavana päivänä hänet lainattiin Málagaan Levanten sijaan. Helmikuun 5. päivänä 2016 Atsu debytoi Getafe CF:ää vastaan ​​11:n aloituserässä ja ottelu päättyi 3-0 voittoon.

Newcastle United

31. elokuuta 2016 Atsu lainattiin Newcastle Unitedille vuodeksi ja hänellä oli optio lunastaa lausuntonsa. Syyskuun 13. päivänä hän debytoi joukkueessaan Queens Park Rangersia vastaan, jonka se voitti 6-0 vieraissa, ja korvasi Yoan Gouffranin 61. minuutilla ja antoi syöttöpisteen Aleksandar Mitrovićille, joka teki kentän viidennen maalin. Hän teki debyyttinsä seurassa 1. lokakuuta Rotherham Unitedia vastaan ​​1-0-voitolla ja teki peräkkäisiä maaleja Cardiff Citylle ja Wigan Athleticille.

Toukokuussa 2017 Atsu allekirjoitti nelivuotisen sopimuksen Newcastlen kanssa 6,2 miljoonan punnan siirtomaksulla.

Maajoukkueen ura

Atsu debytoi Ghanassa 1. kesäkuuta 2012 Lesothoa vastaan ​​ja teki ottelussa maalin. BBC kuvasi häntä "täydelliseksi toivoksi", ESPN kuvaili häntä "nopeaksi ja teknisesti vaikuttavaksi" ja maajoukkueen tulevaisuuden tähdeksi.

Seuraavana vuonna hänet kutsuttiin Africa Cup of Nations -joukkueeseen Etelä-Afrikassa. Hän aloitti 2:n aloituserästä Kongon tasavallan ottelussa, jossa he tekivät 2-11-tasapelin, ja hänet vaihdettiin myöhemmin 1-0-voitossa Malia vastaan. Ryhmän viimeisessä pelissä hän täytti 11 vuotta Nigeriä vastaan ​​Port Elizabethissa ja teki ottelun toisen maalin heidän 3-0-voittonsa, kun taas hänen maansa sijoittui ryhmän johtajaksi ja eteni puolivälieriin. Atsu teki maalin rangaistuspotkusta ottelussa, jossa turnauksen neljänneksi sijoittunut Ghana hävisi rangaistuspotkukilpailulla Burkina Fasolle ja putosi.

Vuoden 2014 FIFA World Cup -joukkueeseen valittu Atsu pelasi 11 parhaan joukossa kaikissa lohkovaiheessa pudonneen joukkueen otteluissa.

Vuoden 2015 Africa Cup of Nations -kilpailussa Atsu teki kaksi maalia Guineaa vastaan, jonka se voitti puolivälierissä 3-0. Edistäen joukkueensa finaaliin pääsyä jalkapalloilija pelasi myös Norsunluurannikkoa vastaan, jonka he hävisivät rangaistuspotkukilpailussa finaalissa. Turnauksen lopussa hän voitti Turnauksen pelaaja -palkinnon ja Turnauksen maali -palkinnon Guineaa vastaan ​​tekemästään maalista.

Henkilökohtainen elämä

Atsu on harras kristitty, joka jakaa Raamatun jakeita sosiaalisessa mediassa. Hän on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Ilmoitettiin, että Atsu, joka oli raunioiden alla Hatayssa 6 voimakkaassa maanjäristyksessä, jonka keskus oli Kahramanmaraşin Pazarcıkin alueella, joka tapahtui 2023. helmikuuta 10 ja aiheutti suurta tuhoa 7.7 maakunnassa, menetti henkensä 18. helmikuuta 2023. Päivää ennen tätä maanjäristystä Hataysporin Kasımpaşaa vastaan ​​pelatun ja 1-0 voiton ottelun ainoa maali oli 90+7. tallennettu minuuteissa.