Yusufelin padon siirtotiet avattu

Yusufelin padon siirtotiet otettu käyttöön
Yusufelin padon siirtotiet avattu

presidentti Recep Tayyip Erdogan; Yusufeli Dam Relocation Roads, joka sisältää 56,7 tunnelia, joiden pituus on 39 kilometriä, 3 siltaa ja maasiltaa, joiden pituus on 615 tuhatta 19 metriä, on otettu käyttöön.

Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Adil Karaismailoğlu osallistui Uuden Yusufelin teiden avaamiseen. Karaismailoğlu selitti, että he suunnittelevat muuttoteitä, jotka tarjoavat pääsyn alueen uuteen asutukseen, koska Yusufelin alueen nykyinen kampus ja osa moottoritiestä joutuvat veden alle patohankkeen puitteissa, Karaismailoğlu sanoi: "Siirtossa tiet on rakennettu 3 osuudessa, yhteensä 69,2 kilometriä, 56,7 Tunneleita on 39, joiden pituus on ,3 kilometriä, 615 siltaa ja maasiltaa 19 tuhatta 5 metriä. Hanke sisältää myös yhteensä 12 risteystä, joista 17 on tasoisia, ja niissä on XNUMX eri tasoa, jotka mahdollistavat alueen asutusten liittymisen tielle.

Liikenneministeri Karaismailoğlu korosti, että kaikkien Turkin tunnelien pituus oli vuonna 2003 vain 50 kilometriä, ja totesi, että Yusufelin padon ympärille rakennetaan parhaillaan 56,7 kilometrin tunnelia. Karaismailoğlu totesi, että hankkeen tunnelit valmistuivat viidessä vuodessa New Austrian Tunneling Methodilla (NATM), ja totesi, että myös valaistus-, ilmanvaihto-, viestintä- ja liikennejärjestelmät ovat valmiita tunneleiden sähkömekaanisten töiden puitteissa.

Korostaen, että Yusufelin uudessa piirikeskuksessa T-11- ja T-12-tunnelien väliin tulee tunnelinhallintakeskus tunneleiden hallintaa varten, Karaismailoğlu sanoi: "Reitin leveät ja vaikeat laakson ylitykset; Se tarjotaan neljällä teknologisella sillalla, joiden kokonaispituus on 2 tuhatta 188 metriä. Tekkalen maasilta rakennettiin 4 metriä pitkällä tasapainotetulla ulokemenetelmällä. Maasillan korkein jalka, jossa on 628 aukkoa, on 5 metriä korkea. Sillan päällirakenteen leveys on 144 metriä. Yusufeli Viaduct puolestaan ​​suunniteltiin ortotrooppiseksi teräsrakenteiseksi työnnä ja liu'uta -menetelmällä, jonka pituus on 14,5 metriä ja jänneväli 685. Maasillan, jonka korkein pilari on 9 metriä korkea, päällirakenteen leveys on 147 metriä. Tavoitteenamme on avata silta liikenteelle vuonna 16,5. Şilenkar-viaduktin pituus on 2023 metriä. Maasillan korkein jalka, jossa on 530 aukkoa, on 4 metriä. Balanced cantilever -menetelmällä rakennetun sillan päällirakenteen leveys on 135 metriä. Yusufeli Dam Viaduct on 16,5 metriä pitkä ja siinä on 345 jänneväliä tasapainotetulla ulokemenetelmällä. Maasillan, jonka korkein pilari yltää 3 metriin, päällirakenteen leveys on 72 metriä.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar