Suzuki sanoo hyvästit MotoGP:lle voittamalla Espanjan GP:n

Suzuki Motor Corporation on ilmoittanut viime kuukausina jättävänsä MotoGP:n rahoittaakseen vähähiilisiä kuljetusajoneuvoja ja laajentaakseen kestävää toimintaa. Suzuki jätti loistavat jäähyväiset MotoGP-sarjalle, kun Suzuki ECSTAR Teamin Alex Rins voitti kauden viimeisen kilpailun, Valencia GP:n.

Japanilainen moottoripyörävalmistaja Suzuki, joka on yksi harvoista mieleen tulevista brändeistä, kun puhutaan moottoripyöristä maailmanlaajuisesti, ilmoitti viime kuukausina jättävänsä MotoGP:n, yhden moottoripyörämaailman tärkeimmistä kilpailuista, kaudesta 2022 alkaen. kohdentaakseen resursseja uusiin investointeihin ja laajentaakseen kestävää toimintaansa. Kauden viimeisen kilpailun päätyttyä Valencia GP:hen, Suzuki ECSTAR -tiimin Alex Rins sijoittui ensimmäiseksi ja jätti brändille loistavat jäähyväiset MotoGP:lle. Kilpailun 5. paikalta aloittanut Alex Rins pääsi nopeasti johtoon loistavalla suorituksella ja näki ensimmäisenä ruudullisen lipun tässä merkityksellisessä kilpailussa. Kuten tämä; Niin monien menestyksekkäiden vuosien jälkeen Suzuki Team, joka ilmoitti hiljattain yllättävällä päätöksellä jättävänsä MotoGP:n kauden 2022 lopussa, on ottanut paikkansa fanien sydämissä johtajan arvoisella tavalla.

Mestarilentäjä Alex Rins sanoi lausunnossaan vastaanottaessaan pokaalinsa: "On erittäin surullista, että Team Suzuki, jossa minulla oli urani paras jakso, jätti radat. Olimme kaikki hyvin surullisia näiden kilpailujen legendaaristen ja ikonisten merkkien poistumisesta radalta. Kun aloitan kilpailun, minun on myönnettävä; Olin kyyneleissä alussa. Oli erittäin tärkeää lähettää joukkueemme hänelle sopivalla tavalla. Kilpamaailmassa on aina surua ja iloa, mutta tällä kertaa se on hieman erilainen. Hyvästi mestari Suzuki!” sanoi.

Suzuki on kilpaillut vuodesta 1974, ensin WGP:ssä ja sitten sen korvanneessa MotoGP:ssä. Satoihin kilpailuihin osallistunut joukkue otti paikkansa kilpa-historian legendojen joukossa voittamalla yhteensä 89 mestaruutta, joista 500 oli GP8:ssa ja 97 MotoGP:ssä. 500 kertaa GP6:lla ja vuonna 2020

MotoGP:ssä hän voitti kuljettajien mestaruuden kerran ja jätti hyvästit raiteille kirjoittamalla nimensä kultaakkoin. Suzuki Teamin toimihenkilöt puolestaan ​​kiittivät fanejaan sanomalla: "Haluamme ilmaista syvimmät kiitoksemme kaikille Suzuki-faneille ja myös kaikille osallistuneille heidän tuestaan ​​yhtiömme moottoripyöräilytoiminnalle monien vuosien ajan."