Murat Sağman arvioi talouskehitystä GAGİADissa

Murat Sagman arvioi talouskehitystä GAGIADissa
Murat Sağman arvioi talouskehitystä GAGİADissa

Gaziantep Young Businessmen Association (GAGİAD) isännöi Sagam Strategy Consultingin perustajaa Murat Sağmania, joka kiinnittää huomiota arvioinnillaan talouden alalla. Kommentoimalla Turkin ja maailmantalouden nykytilannetta ja tulevaisuutta taloustiedoilla Sağman vastasi myös taloutta koskeviin kysymyksiin osakemarkkinoista valuuttakurssiin, kryptorahamarkkinoista Turkin mahdollisuuksiin. Gaziantep Grand -hotellissa pidetyssä "Economy Meeting with Murat Sağman" -nimisen järjestön avajaisissa GAGİADin hallituksen puheenjohtaja Cihan Koçer sanoi, että he yrittävät jatkuvasti seurata nykyistä tilannetta ottaakseen vakaampia askelia kohti tulevaisuutta.

Koçer ilmaisi allekirjoittaneensa tärkeitä järjestöjä tässä yhteydessä, hän sanoi: "Näemme myös taloudessa tärkeää kehitystä. Koçer sanoi, että seuraamalla kehitystä eri näkökulmasta ja toteamalla, että pandemian myötä alkaneet taloudelliset hauraat jatkuvat globaalin kehityksen mukana:

”Rahtikriisistä alkanut prosessi, hyödyke- ja raaka-ainemarkkinoiden muutokset sekä inflaatioympäristö vaikeuttivat rahoituksen saamista. Uskomme kuitenkin, että valtiomme on ottanut askeleita kohti ratkaisua ja tulevalla kaudella luodaan optimistisempi ympäristö. Odotamme, että tehokkaampia tuloksia saadaan lähitulevaisuudessa. Kaikesta huolimatta Gaziantep on kaupunki, joka menee määränpäähänsä kaikissa olosuhteissa. Gazi on kaupunki, jonka vienti on saavuttanut 8 miljardia 696 miljoonaa dollaria tammi-lokakuussa. Viime kuussa vienimme 959 miljoonaa dollaria. Toisin sanoen olemme tulleet siihen pisteeseen, että viemme keskimäärin 1 miljardi dollaria kuukaudessa. GAGİADina tuemme tätä taloudellista kestävyyttä jäsentemme kanssa tekemällämme työllä. Jatkamme tämän menestystarinan kirjoittamista yhdessä."

"Ojenna jalkaasi peiton mukaan"

Myös kokoukseen osallistunut Gaziantepin teollisuuskamarin hallituksen puheenjohtaja Adnan Ünverdi ehdotti nuorille liikemiehille, että "jalkoja on hyvä venytellä peiton mukaan".

Ünverdi, joka haluaa uutta sijoitusta tehdessään tehdä pitkän aikavälin suunnitelmia ja ennusteita välittömän kehityksen sijaan, sanoi:

”Me elimme maana erittäin vaikeita aikoja. Tapasimme myös nykyisen suuremman inflaation. Mutta emme koskaan luovuttaneet, emme koskaan lopettaneet työskentelyä. Toimimme ajatellen, että nämä prosessit menevät ohi. Ajattelimme paitsi tätä päivää, myös tulevaisuutta ja ohjasimme työtämme. Siksi meidän on uskottava itseemme, nähtävä mahdollisuudet vaikeuksissa ja toimittava.”

Mitä tapahtuu korolle, jatkuuko osakemarkkinoiden nousu?

Maa- ja maailmantaloudesta puheensa alussa esitellyt Murat Sağman totesi, että tärkein Turkin talouden elossa pitävä tekijä on yksityinen sektori, ja sanoi löytävänsä moraalia ja motivaatiota joka kerta, kun hän tulee Gaziantep, jolla on vahva dynamiikka tässä mielessä. Selittäessään, että Venäjän ja Ukrainan välinen sota itse asiassa muutti koko maailman tasapainoa, Sağman totesi, että tämän sodan ennustetaan jatkuvan vielä jonkin aikaa ja korosti, että kaikkien maiden tulee valmistautua sen mukaisesti.

Sağman totesi, että samankaltaisten sotien ennustetaan tapahtuvan maailmassa vuonna 2023 ja sanoi: "Näyttää siltä, ​​että taantuma vuonna 2023 on varma. Varsinkin ensimmäiset 6 kuukautta näyttävät olevan erityisen vaikeita. Maailman taloudet näyttävät pysähtyvän. Osittaisia ​​hidastuksia on jo nähtävissä. Myös Turkki on tulossa mukaan vaalitalouteen. Siksi talouden haavoittuvuudet voivat kasvaa." hän sanoi.

Eurooppa ei osaa hallita kriisiä

Sağman totesi, että Euroopan taloudessa on ongelmia, "Vuoden 2023 ensimmäinen puolisko on selvästi ongelmallinen Euroopalle. Tiedättekö, siellä on hidastuminen, ja samaan aikaan on myös inflaatiota. Ja Eurooppa ei ole tottunut sellaisiin tilanteisiin. Eurooppa ei nähnyt inflaatiota toisen maailmansodan jälkeen. Toisin sanoen he eivät ole kokeneet inflaatiota, he eivät tiedä mitä tehdä, kun talous hidastuu. Itse asiassa he eivät tiedä kuinka hallita kriisiä kuten me. Ollakseni rehellinen, olemme yksi maista, jotka tekevät tämän maailman parhaiten.

Turkilla on mahdollisuuksia

Sağman huomautti, että Turkki on itse asiassa maa, joka ilmentää mahdollisuuksia, kun hän ajattelee maailman kehitystä, ja sanoi: ”Kyllä, meillä on ongelmia. Venäjällä on kauppasaarto, Kiinassa on ongelma, miten ihmiset näkevät tarpeensa? Hän tulee luonnollisesti tänne, koska meillä on geopoliittinen asema. Mutta asemamme on yksi olemassa olevista mahdollisuuksistamme, ja siksi meidän on erotuttava joukosta käyttämällä sitä. Tätä varten meidän on tietysti ratkaistava valuuttakurssi- ja inflaatiokysymys. Vakautta pitää olla.”

"Kurssi ei räjähdä"

Murat Sağman vastasi valuuttakurssien vaihtelua koskevaan kysymykseen seuraavasti: ”Oikeastaan ​​voidaan sanoa, että vakautta valuuttakursseissa on saavutettu jo jonkin aikaa. Ei ole olemassa tilannetta, jossa valuuttakurssi räjähtää. Ei ainakaan ennen vaaleja. Se voi vähitellen nousta 18-kertoimesta tietyllä vakaudella, mutta se ei räjähdä. Räjähdystilanteet aiheuttavat myös paniikkia ihmisissä. Joidenkin ihmisten lausuntojen mukaan vakavaa rahaa tulee ja dollari putoaa 15 liiraan, mutta en todellakaan odota sellaista. Jos jotain tällaista tapahtuu, lopetat teollisuusmiehen. Kukaan, varsinkaan valtio, ei halua tätä."

"On olemassa inflaatiosuojattu osakemarkkina"

Sağman totesi, että Turkin osakemarkkinat ovat viime vuosina siirtyneet nopeaan nousuun kotimaisten sijoittajien kiinnostuksella, ja jatkoi puhettaan seuraavasti: Miksi osakemarkkinat nousevat, koska yritysten arvot nousevat inflaation seurauksena ja voitot kasvavat. Itse asiassa on olemassa inflaatiosuojattu osakemarkkina, se on uusien osakemarkkinoiden nimi. Toisin sanoen ihmiset ostavat osakemarkkinoilta välttääkseen inflaation. Näyttää siltä, ​​että osakemarkkinat menevät vielä enemmän tulevalla kaudella. Rahaa tulee jo nyt valtavasti."

Tuki kryptomarkkinoille

Murat Sağman teki myös seuraavat arviot kryptorahamarkkinoista: "En nukkunut hänen kanssaan täysin krypto-asioissa, en sanonut "oi, tämä kupla". Olen aina seisonut keskellä, maailma muuttuu tekniikan mukana. En perääntynyt tässä muutoksessa. Markkinoilla on tällä hetkellä noin 11 tuhatta kryptoa, joista 10 tuhatta tulee olemaan roskaa, se on varmaa. Uskon, että se on jatkossakin elämässämme. Meneekö mikään tuhannesta 60 tuhanteen? Kryptovaluutalla on odotuksia, krypto nousee taas pilviin 50-60 tuhanteen. En odota mitään sellaista. Minusta se menee näin. Se voi jopa laskea."

Presidentti Cihan Koçer kiitti Murat Sağmania kokouksen päätteeksi ja luovutti hänen nimelleen istutetun laatan ja puiden istutustodistuksen GAGİADin muistometsään.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar