Halu saada tietoa tulevaisuudesta voi muuttua pakkomielle

Halu saada tietoa tulevaisuudesta voi muuttua pakkomielle
Halu saada tietoa tulevaisuudesta voi muuttua pakkomielle

Üsküdarin yliopiston NPİSTANBUL-sairaalan erikoislääkäri, kliininen psykologi İhsan Öztekin arvioi ihmisten halun ihmetellä tulevaisuutta ja oppia tulevaisuudesta.

Kliininen psykologi İhsan Öztekin huomautti, että on olemassa erilaisia ​​teorioita siitä, miksi ihmiset ovat uteliaita ja haluavat oppia tuntemattomasta. ”Yhden teorian mukaan tuntematon on tilanne, joka luo tyytymättömyyden tunteen. Tästä tyytymättömyyden tunteesta on mahdollista päästä eroon olemalla utelias ja hankkimalla uutta tietoa. Toisen teorian mukaan uuden tiedon oppiminen uteliaisuuden seurauksena saa dopamiinia vapautumaan ja ihmiset tuntemaan olonsa paremmaksi.

Kliininen psykologi İhsan Öztekin ilmaisi, että ihmiskunnan uteliaisuus tietää tulevaisuus on loputon, sanoi: "Ihmisten uteliaisuus tietää tulevaisuus sekä halu tietää, mitä menneisyydessä tapahtui, jatkuu tänään uteliaisuudesta, kuten kuka asuu missä, mitä he syövät, mitä he juovat, minne he matkustavat kenen kanssa. Vaikka monet ihmiset ihmettelevät menneestä elämästä, aihe, jonka ihmiset haluavat oppia ja ihmettelevät eniten, on "Mitä tapahtuu tulevaisuudessa?" "Mitä kohtaan elämässäni tämän päivän jälkeen?" sellaisia ​​ajatuksia", hän sanoi.

Kliininen psykologi İhsan Öztekin korosti, että tuntematon on aina mystistä, varoitti, että tämän tilanteen ei pitäisi muuttua pakkomielle ja sanoi:

”Epävarmuus herättää uteliaisuutta ihmispsykologiassa, se on houkuttelevaa, se houkuttelee ihmisiä. Jos yksilön persoonallisuus sopii tähän, hän melkein omistaa elämänsä näille asioille. Hän alkaa organisoida jokapäiväistä elämäänsä saamansa tiedon mukaan, jolloin hän voi tulla riippuvaiseksi näistä asioista. Se voi muuttua pakkomielle.

Vainoharhaisia ​​epäilyksiä voi syntyä. Esimerkiksi sen jälkeen, kun ennustaja sanoi, että lyhyt ja lihava henkilö haluaa satuttaa sinua, hän saattaa alkaa epäillä kaikkia ympärillään olevia lyhyitä ja lihavia ihmisiä. Tässä on mukana valikoiva huomio. Huomio on keskittynyt ja muut ärsykkeet suljetaan pois. Tai henkilö, joka väittää ennustavansa tulevaisuutta, vaikka hänen vaimonsa on luotettava ja uskollinen vaimo, sanoen "puolisosi pettää sinua", voi johtaa vainoamiseen, epäilyihin, vihanpurkauksiin, tappeluihin, avioeroihin ja vielä pahempiin seurauksiin."

Kliininen psykologi İhsan Öztekin totesi, että psyykkisesti terveet, itsevarmat ja itsensä kanssa rauhassa olevat ihmiset eivät juurikaan välitä näistä asioista ja sanoi: "He eivät ohjaa elämäänsä sen mukaan, mitä muut sanovat. He ottavat vastuuta ja tekevät omat päätöksensä. He eivät ole muiden vaikutuksen alaisia. He toimivat omien havaintojensa, omien ajatustensa ja omien tunteidensa mukaan. He eivät välitä siitä, mitä muut ihmiset tekevät. He ohjaavat uteliaisuutensa paljon hyödyllisemmille ja terveellisemmille alueille. He ovat kiinnostuneita tieteellisistä asioista. He ovat tutkijoita, he ovat tarkkailijoita. He lukevat kirjoja, ovat kiinnostuneita taiteesta ja kirjallisuudesta. Tieteen ja tekniikan uusi kehitys tulee myös kiinnostavuuden aloille. Tiede alkaa uteliaisuudesta. Uteliaisuus mahdollistaa tutkimuksen, tutkimus tarjoaa oppimista ja oppiminen mahdollistaa ihmisen ja ihmishistorian kehittymisen.

İhsan Öztekin totesi, että maassamme ja maailmassa viime kaudella koetut ongelmat, epidemiat, sodat ja talouskriisit ovat vaikuttaneet paljon enemmän ihmisiin, ja päätti sanansa toteamalla, että tätä tilannetta arvioivat opportunistit ja että kaupallinen sektori muodostui:

”Kasvavan tulevaisuuden pelon ja ahdistuksen vuoksi tarve uteliaisuuteen ja tulevaisuutta koskeviin tietoihin on myös lisääntynyt. Vastatakseen näin suureen kysyntään on ilmaantunut monia toiminta-aloja täyttämään aukko tässä suhteessa, ja maassamme ja maailmalla on syntynyt laaja kaupallinen sektori. Suuria taloudellisia etuja voidaan saavuttaa käyttämällä hyväksi ihmisten liiallista kiinnostusta ja heikkoutta tähän suuntaan. Ennustajat, kuten Nostradamus, Baba Vanga, shamaanit, astrologit, meediat, ennustajat, kuten Tarot, vesi, kädestä pitäminen, kahvionni, mystisten ja metafyysisten kenttien kanssa tekemisissä olevat ihmiset ja lyijyn levittäjät ovat erittäin tärkeitä tällä alalla antamaan tietoa he ovat intensiivisessä toiminnassa. Tämä prosessi jatkuu niin kauan kuin ihmiskunta on olemassa."

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar