Ei tarjouksia kahden uuden pysäkin tarjouskilpailusta İZBANille

Ei tarjousta IZBANA Two New Stop -tarjoukseen
Ei tarjouksia kahden uuden pysäkin tarjouskilpailusta İZBANille

Helpottaakseen Izmirin pääkaupunkikunnan pääsyä İZBANiin, Lale-asemien rakentaminen Konakin alueelle ja Katip Çelebi -asemien rakentamisesta Çiğlin alueelle järjestettiin jälleen tarjouskilpailu 3. marraskuuta. Kävi ilmi, että İZBANin kahdelle uudelle stop-tarjoukselle, joka pidettiin toista kertaa, ei ollut tarjoajia. Sitä odotetaan tarjottavan uudelleen.

Uusia pysäkkejä lisätään Izmirin esikaupunkilinjalle, joka on yksi Turkin tasavallan valtion rautateiden (TCDD) ja Izmir Metropolitan Municipalityn kumppaniyrityksistä. Pysähdysten määrää on tarkoitus lisätä İZBANissa, joka liikennöi 136 pysäkillä 41 kilometrin pituisella Aliağan ja Selçukin välisellä linjalla, joka kantaa İzmirin liikennekuormaa.

Kun 'allokaatiokriisi' oli ratkaistu Katip Çelebin pysäkillä İzmir Metropolitan Municipality Rail System Branch Directorate, Lale District Kemerin ja Bucan pysäkkien sekä Egekentin ja Ulukentin välillä, İzmir Metropolitan Municipality päätti osallistua tarjouskilpailuun ensimmäistä kertaa.

12 pidetty tarjouskilpailu kuitenkin peruuntui "tarjoajien puutteen vuoksi". Toimenpiteisiin ryhtynyt Izmirin metropolikunta päätti käydä uudelleen tarjouskilpailun. Toinen tarjouskilpailu pidettiin 2022, mutta saatujen tietojen mukaan toiseen tarjouskilpailuun ei tullut yhtään tarjoajaa. Izmirin pääkaupunkikunnan odotetaan järjestävän tarjouskilpailun uudelleen lähitulevaisuudessa.

Mitä tapahtui?

Izmirin pääkaupunkiseudun kunnan valmisteleman hankkeen mukaisesti tarjouskilpailu Lale Mahallesi İZBAN -aseman rakentamisesta järjestettiin piirin päälliköiden ja naapuruston asukkaiden pyynnöstä 21. 2021 solmittiin sopimus urakoitsijayrityksen kanssa ja sitten työmaa toimitettiin. Työt keskeytettiin kesäkuussa, kun urakoitsijayritys haki töiden lopettamista lain nro 26 väliaikaisen kuudennen pykälän "Lisähintaero tai sopimusten irtisanominen" perusteella. Tänä aikana Katip Çelebin yliopiston İZBAN-aseman rakentamiseen tarvittavia hankkeita valmisteltuaan pääkaupunkiseudun kunta päätti rakentaa Katip Çelebin yliopiston İZBAN-aseman yhdessä Lale Mahallesi İZBAN -aseman kanssa.

136 kilometrin linja

Turkin pisin esikaupunkirata otettiin käyttöön vuonna 2010, ja Aliağan ja Menderesin välillä on 80 kilometriä. İzmir Suburban System (İZBAN) -linja, joka rakennettiin yhteistyössä TCDD:n ja İzmir Metropolitan Municipalityn kanssa, laajennettiin ensin Torbalılle, ja sitten otettiin käyttöön 26 kilometriä Tepeköyn ja Selçukin välinen osuus. İZBAN-linja saavutti 136 kilometriä Selçukin aseman osallistuessa. İZBAN-linjan asemien määrä, joka on 41, kasvaa 43:een uusien asemien käyttöönoton myötä.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar