5,9 magnitudin maanjäristys Düzcessä! Se tuntui myös Istanbulista ja Ankarasta

Duzcen kokoinen maanjäristys tuntui myös Istanbulissa ja Ankarassa
5,9 magnitudin maanjäristys Düzcessä! Se tuntui myös Istanbulista ja Ankarasta

Klo 04.08 Düzcessä tapahtunut 5.9 magnitudin maanjäristys aiheutti suurta paniikkia. Järistystä tuntui Düzcessä sekä Istanbulissa, Bolussa, Sakaryassa, Ankarassa, Kocaelissa, Kütahyassa, Bilecikissä, Bursassa ja İzmirissä. Paniikissa ollut 63-vuotias nainen kuoli sydänkohtaukseen.

Maanjäristys tapahtui monissa kaupungeissa, erityisesti Istanbulissa ja Ankarassa. Katastrofien ja hätätilanteiden hallinnan puheenjohtajavaltio (AFAD) ilmoitti, että maanjäristys, jonka voimakkuus oli 04.08, tapahtui kello 5,9 ja jonka keskus oli Düzcen Gölyakan alueella. Maanjäristys aiheutti paniikkia monissa maakunnissa, erityisesti Düzcessä.

MAANJÄRISTÖN JÄLKEEN

Düzcen 5,9 magnitudin maanjäristyksen jälkeen mitattiin klo 04.30 toinen 4,7 magnitudin maanjäristys, jonka keskipiste oli Düzcen Çilimli. Maanjäristys Çilimlin alueella tapahtui 8 kilometrin syvyydessä. AFAD:n lausunnossa todetaan, että "Düzcen Gölyakassa maanjäristyksen jälkeen tapahtui 18 jälkijäristystä. Alueella tehdään sähkökatkoja valvontatarkoituksiin.

AFAD Earthquake and Risk Reductionin pääjohtaja Orhan Tatar sanoi: "Maanjäristyksen jälkeen voidaan odottaa voimakkuudeltaan 4,5 ja 5 magnitudin jälkijäristyksiä. Jos rakennuksissa on pahoin vaurioituneita tai halkeilevia rakennuksia, asukkaiden tulee pysyä kaukana niistä", hän varoitti. Tatar sanoi, että siellä oli 12-1999 kilometrin viiva, joka ei katkennut 5. marraskuuta 6 tapahtuneen maanjäristyksen aikana, "Se oli seisminen aukko ja tämä alue olisi voinut aiheuttaa uuden maanjäristyksen. Tämän päivän maanjäristyksen myötä tämä viiva katkesi", hän sanoi.

JOKU MENETTYY HENKILÖSTÄ SYDÄNPUOKKAUKSESTA

Düzcen ja ympäröivien maakuntien maanjäristyksen jälkeen kansalaiset lähtivät kaduille vapina. Jotkut Düzcen kansalaiset loukkaantuivat hyppääessään korkealta. Joihinkin rakennuksiin ilmestyi halkeamia.

On saatu selville, että Düzce Çay Mahallesissa asuva 63-vuotias Sevim Çengel joutui paniikkiin ja pelkoon maanjäristyksen jälkeen ja kuoli sydänkohtaukseen.

Bolun kuvernööri Erkan Kılıç sanoi, että 5,9 ihmistä loukkaantui kaupungissa Düzcen Gölyakan alueella sattuneen 20 magnitudin maanjäristyksen jälkeen.

Bolun kuvernööri Erkan Kılıç, joka välitti toiveensa İzzet Baysal Streetille maanjäristyksen jälkeen kokoontuneille kansalaisille, sanoi, että Düzcen maanjäristys tuntui myös Bolussa.

Selittäessään, että kansalaiset reagoivat tahattomasti näihin tapahtumiin aiemmin kokeneiden maanjäristysten vuoksi, Kılıç sanoi: "Jotkut kansalaisistamme lähtivät ulos. Onneksi ei tullut uhreja. Yksi henkilö loukkaantui hyppäämisen seurauksena 3. kerroksesta, häntä hoidetaan Koulutus- ja tutkimussairaalassa. Hänen henkensä ei ole vaarassa. Sen lisäksi 20 kansalaistamme loukkaantui pienessä paniikkissa." hän sanoi.

Kılıç sanoi, että joissakin rakennuksissa on pieniä halkeamia ja sanoi: "Lisää kipsiä putoaa. Sellaista tietoa tuli. Se ei ole kovin vakavaa. Skannaus jatkuu." sanoi.

Atay korosti, että kuvernöörikunnan, AFAD:n ja 5.9 hätäkeskuksen ryhmille ei ole saapunut ihmishenkien menetyksiä kaupungissa tapahtuneen 112 magnitudin maanjäristyksen jälkeen, Atay totesi, että ryhmät jatkavat kentän skannausta.

POMESTARI: NUKUIN, ME TUNNEMME NIIN VAHVAKSIA

Düzcen pormestari Faruk Özlü sanoi, ettei heillä ole tietoa vammoista tai ihmishenkien menetyksistä, jotka koskivat 04.08 magnitudin maanjäristystä, joka tapahtui 5.9 Gölyakan alueella.

Özlü antoi lausunnon viimeisimmästä tilanteesta kaupungissa maanjäristyksen jälkeen. Özlü sanoi, että maanjäristys tuntui erittäin vakavalta:

Nukuin, tunsimme olomme niin pahalta. Koko talon kaapin ovet avattiin, lasitavaraa meni rikki. Onneksi emme ole toistaiseksi saaneet ilmoituksia loukkaantumisesta tai kuolemasta. 30 vuotta sitten maanjäristyksen kokeneena kaupunkina olemme itse asiassa ihmisiä, jotka ovat tottuneet maanjäristyksiin, mutta viime kauden uusi sukupolvi ei ole tottunut siihen. Suurin osa ihmisistä on ulkona, kadulla juuri nyt.

Sakaryan kuvernööri Çetin Oktay Kaldirim korosti myös, että he eivät olleet saaneet selkeää tietoa maanjäristyksestä toistaiseksi, ja sanoi: "Heti maanjäristyksen jälkeen tiimimme menivät kentälle ja aloittivat työnsä." antoi tiedon.

SISÄMINISTERI SOYLU: EI OLE SUURIA VAURIOITA

Sisäministeri Süleyman Soylu antoi lausunnon 04.08 magnitudin maanjäristyksestä, joka tapahtui 5,9 Düzcessä joidenkin televisioiden suorassa lähetyksessä.

Soylu totesi, että heidän tapaamisissaan kaikkien alueen kuvernöörien kanssa ja ilmoituksissa 112 hätäkeskukseen ei menehtynyt ihmishenkiä, Soylu sanoi: "Ensimmäinen tieto oli, että paniikin vuoksi tapahtui vakava vamma korkeushypyn seurauksena. . Hän on hoidossa Düzcessä. Putoavista esineistä aiheutuu lieviä vammoja. Joitakin paniikin aiheuttamia vammoja on, mutta muutoin ihmishenkiä ei ole menetetty." sanoi.

Soylu totesi, että kylien, erityisesti Gölyakan alueen kylien, kylissä tehdyt skannaukset on saatu päätökseen, Soylu sanoi: "Muutamia navetta raunioita lukuun ottamatta ei ole toistaiseksi saatu raportteja vakavista vaurioista ja rakennuksen romahtamisesta. Mutta nämä skannaukset jatkuvat, ja niin kauan kuin tarkistukset jatkuvat, tietomme jatkuvat." antoi lausunnon.

Soylu totesi, että Gölyakan 5,9 magnitudin maanjäristyksen jälkeen oli jälkijäristyksiä ja sähkökatkoja, Soylu sanoi: "Suurin osa näistä tehtiin hallitusti ja sähkön toimittamista jatkettiin asteittain." käytti lausetta.

Ministeri Soylu jakoi seuraavat tiedot alueen viimeisimmästä tilanteesta:

Tällä hetkellä joukkueet jatkavat paikalle, heitä ohjataan. Erityisesti AFAD-yksikkömme, Kızılay ja kaikki yksikkömme on ohjattu paikalle. Peittotoimitus jatkuu tällä hetkellä ulos lähteneille kansalaisillemme. Tässä suhteessa molemmat kuvernöörimme, piirikuvernöörimme, asiaankuuluvat pormestarimme ja päällikkömme ovat kaikki paikalla, eikä, luojan kiitos, ihmishenkiä ole menetetty.

Tämän maanjäristyksen hetkestä lähtien sekä turvallisuusyksikkömme että santarmiyksikkömme jatkavat kaikkia valvontaansa turvallisuuden ja yleisen järjestyksen suhteen. Tässä suhteessa kansalaisemme ovat jättäneet kotinsa. He saattavat olla huolissaan siitä, tuleeko turvallisuuspoikkeuksia tai varkauksia, mutta sekä vartijamme, poliisimme että santarmimme ovat ryhtyneet turvatoimiin kaduilla tällä hetkellä.

Sisäministeri Soylu meni AFAD:n puheenjohtajavaltioon maanjäristyksen vuoksi, sai tietoa viranomaisilta koordinointikeskuksessa ja muutti sitten Düzceen, jossa maanjäristys tapahtui, helikopterilla suorittamaan tarkastuksia.

MAANJÄRISTÖ TUNTEI MYÖS ISTANBULISTA JA ANKARASTA

Istanbulin kuvernööri Ali Yerlikaya sanoi lausunnossaan sosiaalisen median tilillään: "Pian paraneminen kansalaisillemme, jotka kärsivät Düzce Gölyaka -keskeisestä maanjäristyksestä, joka tuntui myös kaupungissamme. Toistaiseksi kaupunkimme 112- ja AFAD-keskuksista ei ole saatu negatiivisia ilmoituksia. Allah suojelkoon maatamme ja kansakuntaamme kaikenlaisilta katastrofeilta. käytti lausetta.

Istanbulin pääkaupungin kaupunginjohtaja (IMM) Ekrem İmamoğlu Sosiaalisen median tilillään hän sanoi: "AKOM:lle ei raportoitu negatiivista tilannetta Istanbulissa maanjäristyksen aikana, jonka keskus oli Düzce ja tuntui koko alueella. Seuraamme kehitystä kaikissa maakunnissa, joissa maanjäristys oli tehokas. Parane pian taas." antoi lausunnon.

Ankaran pääkaupunkiseudun pormestari Mansur Yavaş sanoi sosiaalisessa mediassa: "Olimme kaikki hyvin peloissamme, hyvin huolissamme. Toivottavasti emme häviä millään tavalla, parane pian.

LAIPAEEKO DUZCE MAANJÄRISTÖ SUUREN MAANJÄRISTÖN?

ITU:n tiedekunnan jäsen prof. DR. Ziyadin Çakır totesi, että Düzcen maanjäristys ei laukaisi odotettua suurta Istanbulin maanjäristystä ja sanoi: "Jos se olisi laukaisenut Istanbulin maanjäristyksen, sillä olisi välittömiä vaikutuksia maanjäristyksen jälkeen. Maanjäristyksen paikka on kaukana", hän sanoi.

Çakır jatkoi maanjäristystä koskevia lausuntojaan seuraavasti:

Mustanmeren uloskäynnissä oli katkeamaton pala. Todennäköisesti tämä osake on rikki. On kuitenkin ilahduttavaa, ettei kuolemantapauksia ole toistaiseksi raportoitu. Tämä alue on erittäin huono paikka maanjäristysten kannalta. Tämä on syvätäyttöalue, luonnollinen täyttöalue, tasainen alue.

Gölyakassa ja sitä ympäröivissä kylissä on suuri tuhoutumistodennäköisyys. Tulee jälkijäristyksiä, mutta en usko, että suurempaa maanjäristystä tulee. Kehotan kansalaisiamme olemaan jäämättä vaurioituneisiin rakennuksiin. Jälkijäristykset voivat aiheuttaa rakennusten romahtamisen.

Uskon, että vahinkoja tulee, koska Düzcessä ja ympäröivissä kylissä pinta kasvaa. Toivottavasti ei ole uhreja. Tunnemme sekä alueen rakennusrakenteet että maaperän. Kalliokerrosten rakennuksille ei tapahdu mitään. Koska luonnollinen täyttö eli sora ja hiekan peittämät joen rannat täyttyvät tällä tavalla, 6 magnitudin maanjäristys tuntuu täällä 7:ltä. Siksi se aiheuttaa enemmän vahinkoa.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar