Käynnistääkö Düzcen maanjäristys odotetun Istanbulin maanjäristyksen?

Laukaisiko Duzcen maanjäristys odotetun Istanbulin maanjäristyksen?
Käynnistääkö Düzcen maanjäristys odotetun Istanbulin maanjäristyksen?

Düzcen Gölyakan alueella tapahtunut 5,9 magnitudin maanjäristys tuntui laajalla alueella Istanbuliin, Boluun, Sakaryaan, Ankaraan, Kocaeliin, Kütahyaan, Bilecikiin, Bursaan ja İzmiriin asti. Düzcen maanjäristyksen jälkeen tuli mieleen kysymys, laukaiseeko maanjäristys Istanbulin suuren maanjäristyksen. Asiantuntijat varoittivat Düzcessä tapahtuneen maanjäristyksen jälkeen.

Kello 04.08 5,9 magnitudin maanjäristys, jonka keskus oli Düzcen Gölyakan alueella, aiheutti paniikkia. Maanjäristyksen jälkeen maanjäristysasiantuntijat antoivat lausuntoja peräkkäin.

LAIPAEEKO SE SUUREN MAANJÄRISTÖN?

ITU:n tiedekunnan jäsen prof. DR. Ziyadin Çakır totesi, että Düzcen maanjäristys ei laukaise odotettua suurta Istanbulin maanjäristystä ja sanoi: "Jos se olisi laukaisenut Istanbulin maanjäristyksen, sillä olisi välittömiä vaikutuksia maanjäristyksen jälkeen. Maanjäristyksen paikka on kaukana", hän sanoi.

Çakır jatkoi selityksiään maanjäristyksestä seuraavasti: Mustanmeren uloskäynnissä oli katkeamaton pala. Todennäköisesti tämä osake on rikki. On kuitenkin ilahduttavaa, ettei kuolemantapauksia ole toistaiseksi raportoitu. Tämä alue on erittäin huono paikka maanjäristysten kannalta. Tämä on syvätäyttöalue, luonnollinen täyttöalue, tasainen alue.

Gölyakassa ja sitä ympäröivissä kylissä on suuri tuhoutumistodennäköisyys. Tulee jälkijäristyksiä, mutta en usko, että suurempaa maanjäristystä tulee. Kehotan kansalaisiamme olemaan jäämättä vaurioituneisiin rakennuksiin. Jälkijäristykset voivat aiheuttaa rakennusten romahtamisen.

Uskon, että vahinkoja tulee, koska Düzcessä ja ympäröivissä kylissä pinta kasvaa. Toivottavasti ei ole uhreja. Tunnemme sekä alueen rakennusrakenteet että maaperän. Kalliokerrosten rakennuksille ei tapahdu mitään. Koska luonnollinen täyttö eli sora ja hiekan peittämät joen rannat täyttyvät tällä tavalla, 6 magnitudin maanjäristys tuntuu täällä 7:ltä. Siksi se aiheuttaa enemmän vahinkoa.

“VOI KESTÄ VÄHINTÄÄN 1 VIIKKO 10 PÄIVÄÄ”

Yıldızin teknillisen yliopiston tiedekunnan jäsen prof. Yıldızin teknillisen yliopiston tiedekunnan jäsen prof. DR. Sukru Ersoy käytti seuraavia lausuntoja:

Tämä voi kestää vähintään 1 viikosta 10 päivään. Sinun on oltava valmis tähän. Tunne ja tuho eivät ole sama asia. Ei negatiivisia uutisia toistaiseksi. Jos sitä ei tapahdu sen jälkeen, olemme ehkä selvinneet tästä. Tämä ei tarkoita, että voimme päästä eroon maanjäristystodellisuudesta. Tämä ei ole Istanbulin maanjäristyksen edeltäjä. Odotamme Marmarassa 7 magnitudin maanjäristystä. Kauempana itään.

“ENMINEN, KUN NÄIN”

Geologinen insinööri Şerif Barış antoi seuraavat lausunnot maanjäristyksestä: Se oli yllätys, koska se oli paikka, jota emme koskaan odottaneet. Magnitudi 5.9-6 on melko hämmentävää. En usko, että kaupungeissa tulee vahinkoja, kylissä voi tulla vahinkoja. Siellä maanjäristyksessä vikalinjojen on täytynyt purkaa jännitystä. Tämä on todella ensimmäinen kerta, kun näen näin keskikokoisen maanjäristyksen kahden suuren maanjäristyksen jälkeen. Turkki on Alppien ja maanjäristysten vyöhykkeellä, joten meidän on aina toimittava ikään kuin maanjäristys tapahtuisi ja meidän on oltava valmiita. Se johtui todennäköisesti matalista maanjäristyksistä.

”EMME ODOTA SUURIA MAANJÄRISTÖÄ ALUEELLA”

İTÜ:n tiedekunnan jäsen Okan Tüysüz puhui maanjäristyksestä seuraavasti: Koimme kaksi suurta maanjäristystä 17. elokuuta ja 12. marraskuuta. Varsinkin 17. elokuuta se saapui Gölyakan läheisyyteen, jota kutsumme Karadere-vikaksi, ja sieltä se katkesi aina Marmaraan asti. Odotettiin, että idässä ja lännessä tapahtuisi kaksi maanjäristystä.

Tämän päivän 5.9 maanjäristys on maanjäristys, joka tapahtui 17. elokuuta puhjenneen sikiön kärjessä. Se on melko matala maanjäristys. Tietysti matala on se tekijä, joka saa maanjäristyksen tuntumaan voimakkaalta pinnalla. 6 on tuhoisa maanjäristys. Koska maaperä ei ole hyvä, alueella on odotettavissa vahinkoja. Onneksi ihmishenkien menetyksiä tai merkittäviä vahinkoja ei mainita.

Maanjäristys, jota voidaan pitää yllätyksenä. Ennustettiin, että tämän suuruista maanjäristystä ei tapahdu. 17. elokuuta tapahtuneen maanjäristyksen itäisin osa murtui.

Tätä voidaan olettaa laukaisevana maanjäristyksenä. Emme odota suurempaa maanjäristystä alueella. 6 suurta maanjäristystä. Jos muistat, Istanbul oli hyvin järkyttynyt, kun Düzcen maanjäristys iski. Mataluuden, huonon maaperän ja maanjäristyksen voimakkuuden huomioon ottaen se tuntuu todennäköisesti monissa maakunnissa.

"RAKENNAMME RAKENNUKSIA NÄILLE MAAILLE"

Marmaran yliopiston tiedekunnan jäsen prof. DR. Cemalettin Şahin käytti maanjäristykseen liittyen seuraavia väitteitä: 5.9 maanjäristys ei ole suuri maanjäristys. Se ei tuhoa rakennuksia. Jos rakennuksemme romahtavat 5.9:ssä, sitä meidän pitäisi kysyä. Äskettäin AFAD suoritti harjoituksen. Nämä ovat erittäin tärkeitä. Tällaisissa tapauksissa tapahtuu yleensä vammoja, kuten putoavia esineitä, karkaamista, hyppäämistä korkeudesta.

Alue, jota kutsumme Düzcen tasangoksi, koostuu tulvamaasta. Rakennamme myös rakennuksia näille tonteille. Me istumme pehmeällä maalla. Meidän on totuttava elämään maanjäristysten kanssa tällä maantieteellisellä alueella. Tärkeintä on olla varovainen, rakentaa kiinteitä rakennuksia. Muuten tämän suuruusluokan maanjäristykset eivät aiheuta rakennustuhoa.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar