92 miljoonan TL:n tuki elokuvateollisuudelle

Miljoonan liiran tuki elokuvateollisuudelle
92 miljoonan TL:n tuki elokuvateollisuudelle

Kulttuuri- ja matkailuministeriö myönsi elokuva-alalle vuoden 2022 viimeisessä tukilautakunnan kokouksessa 32 miljoonaa 17 tuhatta liiraa 340 hankkeeseen. Näillä tuilla ministeriön elokuva-alalle myöntämän tuen kokonaismäärä 2022 hankkeelle vuonna 293 oli 92 miljoonaa 198 tuhatta liiraa.

Vuoden viimeisessä tukikomiteassa 8 hengen tukikomitea arvioi hankkeita, kuten "Feature Film Production", "First Feature Film Editing", "Post-shooting", "Co-production" ja "Domestic Film Screening". elokuva-alan jäseniä.

Arviointien tuloksena 4 miljoonaa 6 tuhatta liiraa myönnettiin neljälle "Feature Film Production" -projektille, 300 miljoonaa 6 tuhatta liiraa 6 "First Feature Film Production" -projektille, 900 tuhatta liiraa yhdelle "After Shooting" -projektille, 1 Yhteistuotantoprojektia Tukea annettiin yhteensä 400 miljoonaa 3 tuhatta liiraa, joista 1 miljoona 750 tuhatta liiraa ja 18 miljoonaa 1 tuhatta liiraa 990 kotimaisen elokuvan esittelyprojektiin.

Tuki uusille johtajille

Ministeriön tuella kuusi ohjaajaa sai tehdä ensimmäiset pitkät elokuvansa. Monet tukea saaneet elokuvat, joilla oli tärkeä rooli uusien ohjaajien tuomisessa alalle, palasivat palkinnoin maailman tärkeimmiltä elokuvafestivaaleilta, kuten Sundancelta, Berliiniltä, ​​Venetsialta, Moskovasta, Sarajevosta, Varsovasta ja Tokiosta.

Yhteistuotantotuki

Tukea myönnettiin kolmelle "Co-Production Support" -tyyppiselle hankkeelle, josta on tullut erittäin tärkeä elokuva-alalla muun muassa eri maiden elokuvantekijöiden yhdistäminen, tiedon ja teknologian siirto, paikallisten rahoituslähteiden saaminen ja potentiaalin luominen. markkinoilla. Hallituksessa; Tukea myönnettiin hankkeille "Man In A Blue Sweater", Azerbaidžanin ja Turkin yhteistuotanto, "2M2" Belgian ja Turkin yhteistuotanto sekä "Guria", Georgian, Sveitsin, Bulgarian ja Turkin yhteistuotanto. .

Vuonna 2023 tuettavien hankkeiden hakemusten vastaanottaminen jatkuu 26. joulukuuta asti.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar