Australia hylkäsi YK:n kidutuksen ehkäisyoperaation vankivierailun

Australia hylkää YK:n kidutuksen vastaisen mission vankeuslaitoksen vierailun
Australia hylkäsi YK:n kidutuksen ehkäisyoperaation vankivierailun

YK:n verkkosivuilla 23. lokakuuta julkaistujen uutisten mukaan YK:n kidutuksen vastaisen valtuuskunnan vierailu Australiaan keskeytettiin yhteistyön puutteen vuoksi. Vaikka YK-valtuuskunta pyysi vierailemaan vankiloissa useissa paikoissa, mukaan lukien Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa, australialaiset poliitikot kieltäytyivät vierailusta kansalliseen suvereniteettiin vedoten.

Australian suurimman osavaltion Uuden Etelä-Walesin kuvernööri Dominic Perrottet puolusti YK:n kidutuksen ehkäisemistä käsittelevän alakomitean vierailupyynnön hylkäämistä, kun taas alkuperäiskansojen vankiloiden hallinnon taso on korkea ja Australia on suvereeni maa.

YK:n kidutuksen torjuntaa käsittelevä alikomitea huomautti sunnuntaina antamassaan lausunnossa, että Uuden Etelä-Walesin vierailu kotimaan pidätyskeskukseen estettiin ja tämä rikkoi kidutuksen ehkäisemistä koskevan valinnaisen pöytäkirjan velvoitteita.

YK:n valtuuskuntaa kiellettiin myös Queenslandin osavaltion vankiloissa, ja YK:n valtuuskunta joutui keskeyttämään 27. lokakuuta asti kestävän vierailunsa 23. lokakuuta.

Valtuuskunta ilmoitti, että he eivät saaneet haluamiaan tietoja ja asiakirjoja ja että Australia ei täyttänyt velvoitteitaan.

Kidutuksen ehkäisemistä koskevan valinnaisen pöytäkirjan mukaan, jonka osapuoli Australia on, YK:n kidutuksen torjuntaa käsittelevällä alakomitealla on valtuudet vierailla vankiloissa, poliisin päämajassa ja pidätyskeskuksissa ilmoittamatta siitä kummallekin osapuolelle.

Australian hallitukseen liittyvä tutkimusvirasto julkaisi aiemmin tänä vuonna kaksi raporttia, joissa todetaan, että rasismi ja poliisin lakien noudattamisessa harjoittama syrjintä ovat maan alkuperäiskansojen korkean vangitsemisasteen takana.

Tiedetään, että alkuperäiskansojen, jotka muodostavat 3,3 prosenttia Australiasta, osuus pidätetyistä on 29 prosenttia. Tämä luku nousee 84 prosenttiin Australian pohjoisosassa. Ainakin 30 alkuperäistä on kuollut pidätettynä viimeisen 474 vuoden aikana.

Kiinan ulkoministeriö huomauttaa, että tämä kuvastaa Australian vakavaa ihmisoikeusongelmaa SözcüSU Zhao Lijian huomautti, että Australian, joka on luonut itselleen ennakkotapauksen ihmisoikeuksien suojelemisessa, tulisi tutkia perusteellisesti raporttejaan ja ratkaista omat ongelmansa.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar