Kesäripuli voi olla vaarallista

Kesäripuli voi olla vaarallista
Kesäripuli voi olla vaarallista

Acıbadem International Hospitalin sisätautien erikoislääkäri Dr. Kerim Cimm varoitti tärkeitä ja kiinnitti huomiota siihen, että kesällä kehittyvää ripulia ei pidä laiminlyödä.

Sisätautien erikoislääkäri Dr. Exit antoi seuraavat varoitukset:

”Ruoka pilaantuu paljon nopeammin kuumalla säällä. Näiden ruokien alussa ovat enemmän hoitoa vaativat elintarvikkeet, kuten liha, kana ja kala. Kun tällaiset ulkona syömämme ruoat jätetään tiskille muutamaksi tunniksi, ne voivat huonontua nopeasti kuuman sään vaikutuksesta. Tulehduksia aiheuttavat mikrobit voivat myös lisääntyä nopeasti pilaantuneissa elintarvikkeissa ja aiheuttaa ripulia. Toinen tärkeä ripulitekijä on se, että ei kiinnitetä riittävästi huomiota terveyteen ja hygieniaan. Jos esimerkiksi ruoan valmistavan tai tarjoilijan kädet eivät ole puhtaat ja hänellä on jokin sairaus, mikrobit voivat tartuttaa ruokaa nopeasti. Jälleen likaisen veden kulutus ja tällä vedellä pestyjen hedelmien ja vihannesten kulutus ovat muita tekijöitä, jotka aiheuttavat ripulia kesällä. Lisäksi altaissa ja meressä nielty saastunut vesi voi myös aiheuttaa ripulia.

Vetinen uloste vähintään 3 kertaa päivässä määritellään "ripuliksi". Ripuli, joka alkaa yleensä äkillisesti, voi johtaa nopeaan veden ja elektrolyyttien, kuten kaliumin, natriumin ja karbonaatin, häviämiseen kehosta. Tämän seurauksena keho voi kuivua ja elektrolyyttitasapaino voi kehittyä. Tyypillisiä ripulin oireita ovat tukehtuvan mittakaavan ulottuva vatsakipu ja vessassa käynti tarve yhdessä levottomuuden tunteen kanssa vatsassa, heikkouden ja liikkumisen tunteen suolistossa. Riippuen kehon nestehukasta, voi myös kehittyä ongelmia, kuten jano, suun kuivuminen ja sydämentykytys. Koska oksentelu, kuume, uneliaisuus ja sekavuus ovat vakavia ripulin oireita, on erittäin tärkeää hakeutua terveyskeskukseen näiden vaivojen ilmaantuessa. sanoo.

Sisätautien erikoislääkäri Dr. Kerim Cimim varoitti, että ripulin kehittyessä on syytä kiinnittää huomiota kyynelten vähenemiseen erityisesti lapsilla ja sanoi: "Mielestämme on hyvä, että lapsi ei itke, mutta päinvastoin, tämä voi viitata vakava nesteen menetys. Jälleen nesteen menetyksestä riippuen lapsilla voi esiintyä oireita, kuten kielen kuivumista ja ihon kutistumista. Jos ripuli jatkuu, voi esiintyä vakavia oireita, jotka johtavat kuumeeseen ja sitten painon laskuun, mikä edellyttää seerumin lisäämistä.

Ripulin tärkein hoitomuoto on korvata menetetty neste. On elintärkeää, että potilas ottaa runsaasti nesteitä hoidon aikana. Veden lisäksi kivennäisvedet ja suolainen kirnupiimä voivat tarjota monia etuja niiden sisältämien vitamiinien ja kivennäisaineiden ansiosta. Jos ripulin syy on mikrobi- eli bakteerien tai virusten aiheuttama, aloitetaan asianmukainen hoito näille tekijöille. Ensin arvioidaan potilaan yleistila ja selvitetään, tarvitaanko seerumia tai antibiootteja. Antibioottihoitoa käytetään bakteeriripuliin. Hoidossa on erittäin tärkeää, että potilas lepää ja käyttää säännöllisesti lääkärin suosittelemia antibiootteja ja tukilääkkeitä. Probiootit, jotka ovat tulleet elämäämme viime vuosina, ovat myös tärkeitä tukihoitoja ripulin jatkumiselle ja potilaan nopealle toipumiselle säännöllisellä käytöllä.

Sisätautien erikoislääkäri Dr. Kerim Çıkım toteaa, että meidän tulee kiinnittää huomiota ruokavalioomme mahdollisimman paljon estääksemme ripulin kesäkuukausina, ja listaa varotoimet, joihin meidän tulisi ryhtyä seuraavasti:

Varmista, että ulkona syömäsi ruoka on terveellistä.

Ilman lämpötilasta johtuen suurin ongelma on, että ruokaa ei säilytetä sopivissa olosuhteissa. On erittäin tärkeää, että syöt elintarvikkeita, jotka on säilytetty ehjinä. Siksi, jos ruoka ei näytä siltä, ​​että se ei ole puhdas ja terve tai pilaantunut, älä syö sitä.

Käytä vettä, jonka olet varma puhtaudesta.

Pese hedelmät ja vihannekset huolellisesti puhtaalla vedellä.

Ota tapana pestä käsiä usein saippuavedellä.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar