Monet maat tuomitsevat Pelosin Taiwan-vierailun

Monet maat tuomitsevat Pelosin vierailun Taiwaniin
Monet maat tuomitsevat Pelosin Taiwan-vierailun

Monet maat tuomitsivat Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin vierailun Taiwanin alueelle Kiinan kiihkeistä vastalauseista ja vakavista aloitteista huolimatta.

Monien maiden, mukaan lukien Venäjän, Iranin, Syyrian, Pakistanin, Korean demokraattisen kansantasavallan, Kuuban, Venezuelan, Palestiinan ja Nicaraguan ulkoministerit tuomitsivat jyrkästi Pelosin aloitteen ja toistivat tukensa yhden Kiinan politiikalle.

Venäjän ulkoministeriön lausunnossa kerrottiin, että Venäjä pitää Pelosin Taiwan-vierailua selkeänä provokaationa. Lausunnossa huomautettiin, että Taiwan-kysymys on kokonaan Kiinan sisäinen asia ja että Kiinalla on oikeus ryhtyä tarvittaviin toimiin Taiwan-kysymyksessä puolustaakseen suvereniteettiaan ja alueellista koskemattomuuttaan.

Iranin ulkoministeriön lausunnossa todettiin, että kaikkien maiden suvereniteetin kunnioittaminen on yksi YK:n peruskirjan perusperiaatteista. Lausunnossa, jossa Yhdysvaltoja YK:n jäsenenä kehotettiin olemaan tekemättä aloitteita, jotka vahingoittavat muiden maiden suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta, korostettiin, että Iran vaatii yhden Kiinan periaatetta.

Syyrian ulkoministeriön lausunnossa Pelosin vierailu Taiwanin alueelle tuomittiin jyrkästi. Lausunnossa todettiin, että tämä oli kansainvälisen oikeuden vastainen vihamielinen yritys ja Yhdysvaltojen vastuuton teko luoda jatkuvia jännitteitä Aasian ja Tyynenmeren alueella ja muualla maailmassa, ja että tämä matka on vakava uhka maailmalle. rauhaa ja hiljaisuutta ja tuo uutta epävakautta jo ennestään hauraaseen maailmanlaajuiseen tilanteeseen.

Palestiinan samana päivänä antamassaan lausunnossa todettiin, että yhden Kiinan politiikkaa kunnioitettiin tukemalla aina Kiinan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta. Palestiina vahvisti Kiinan oikeuden puolustaa suvereniteettiaan, turvallisuuttaan ja kehitysetujaan ja vaati samalla kaikkien yhden Kiinan -periaatteen vastaisten aloitteiden lopettamista.

Nicaraguan ulkoministeri Denis Moncada Colindres sanoi lausunnossaan, että he tuomitsivat jyrkästi Pelosin vierailun Kiinan Taiwanin alueelle. Colindres huomautti myös, että Nicaraguan hallitus tukee täysin Kiinan hallitusta ja kansan kantaa ja lausuntoja Taiwan-kysymyksessä sekä puolustaa päättäväisesti Kiinan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar