Mercedes-Benzin sähköbussin alusta EO500 U on kehitetty Turkissa

Mercedes Benzine -sähköbussin alustaa EO U kehitetään Turkissa
Mercedes-Benzin sähköbussin alusta EO500 U on kehitetty Turkissa

Mercedes-Benz Türkin linja-auton korien tutkimus- ja kehitystiimi Istanbulin Hoşderen linja-autotehtaalla kehitti etuakselisegmentin täyssähköiseen linja-auton alustaan.

Latinalaisen Amerikan markkinoille valmistettavien eO500 U -mallibussien sarjatuotanto alkaa tänä vuonna São Bernardo do Campossa.

Mercedes-Benz Turkish Bus Development Body Director Dr. Zeynep Gül Koca sanoi: "Mercedes-Benzin turkkilaisen linja-autotehtaan korityön tutkimus- ja kehitystiiminä osallistumme täyssähköisen eO500 U:n alustan etuakselisegmentin kehittämiseen monilla patenteilla ja innovaatioideoilla."

Mercedes-Benz Türk on kehittänyt täyssähköisen linja-auton alustan etuakselisegmentin, joka valmistetaan Latinalaisen Amerikan markkinoille, T&K-keskuksessaan Istanbulin Hoşderen linja-autotehtaalla. Mercedes-Benz Türk Bus Body -tutkimuksen ja -kehitysryhmän täyssähköiselle eO500:lle kehittämä teknologia valmistelee Latinalaisen Amerikan markkinoita sähköiseen muutokseen. Latinalaisen Amerikan suurimman linja-auto- ja kuorma-autovalmistajan Mercedes-Benz do Brasilin esittelemän eO500 U:n ansiosta bussit siirtyvät sähköliikenteen aikakauteen myös Latinalaisessa Amerikassa.

Vuonna 1956 avattu Mercedes-Benz do Brasil on linja-autojen alustan kehittämisen ja tuotannon asiantuntija. Erityisesti Latinalaisen Amerikan kaupunkeihin suunnitellun sähköbussin alustan eO500 U sarjatuotanto alkaa tänä vuonna São Bernardo do Campossa Brasilian São Paulon osavaltiossa. Tuotteen, jonka lujuus testataan huonoilla tietesteillä, pitkän matkan testit tehdään myös insinöörien toimesta Turkissa.

Mercedes-Benz Turkish Bus Development Body Director Dr. Zeynep Gül Koca antoi aiheesta seuraavan lausunnon: "Mercedes Benz Türk Bus Factory Bodyworkin tutkimus- ja kehitystiimi on toteuttanut Mercedes-Benz- ja Setra-merkkisten integroitujen linja-autojen korikehitystoimia useiden vuosien ajan. Tämän alan tietämyksensä omaava tiimimme alkoi tukea Mercedes-merkkisten alustojen T&K-toimintaa sekä Euroopassa että Brasiliassa vuodesta 2019 alkaen sekä asiaankuuluvia yksiköitä globaalina suunnittelujohtajana. Tutkimus- ja tuotekehitystiiminä teimme etuakselin kannatinkorisegmentin tutkimus- ja kehitystutkimuksia eO500 U:n alustaprojektin puitteissa.

Koca korosti, että kehitetty tekniikka mahdollistaa mukavamman ajon, Koca sanoi: "Turkin, Saksan ja Brasilian T&K-laskentatiimit työskentelivät yhdessä kyseisen tekniikan, mukaan lukien patentilla suojatun järjestelmän, kestävyyssimulaatiossa. Mercedes-Benz Brasiliassa tuotantotöitä varten, Evobus-linja-autojen tuotantokeskukset Saksassa, Espanjassa ja Tšekin tasavallassa sekä päällysrakennetyöt Latinalaisessa Amerikassa tekevät koordinoitua työtä.

Sen toimintasäde on jopa 250 kilometriä ja ladattava latausjärjestelmä.

eO250 U:n akussa, jonka toimintasäde on jopa 500 kilometriä, on ladattava latausjärjestelmä. Kyseisellä järjestelmällä on samat tekniset standardit kuin Daimler Busesin täyssähköisessä Mercedes-Benz eCitaro -kaupunkibussissa. Näiden suurjänniteakkujen lataaminen täyteen kestää noin kolme tuntia.

Mercedes-Benz, joka tuo markkinoille täyssähköisen eO500 U:n alustan Brasiliassa ja muissa myöhemmin määriteltävissä Latinalaisen Amerikan maissa, suunnittelee tuovansa eO500 U:n markkinoille Latinalaisen Amerikan ulkopuolella asiakkaidensa kysynnän mukaisesti.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar