Mahtavaa jännitystä Aegean Autocross Cupin finaalissa

Aydın Automobile Sports Clubin (AYOSK) järjestämä ja kolmesta osakilpailusta koostuva vuoden 2022 Aegean Autocross Cupin finaalikilpailu Panaztepe Autocross pidettiin sunnuntaina 24. heinäkuuta Seyrekin autocrossradalla Menemenin kunnan avustuksella. Kolmen osakilpailun päätteeksi selvitettiin myös urheilijat, jotka pääsivät TOSFED Turkin rallicrossin mestaruuden finaaliin sijoittumalla viiden parhaan joukkoon kategorioissaan.

Autocross-kategoriassa 18, jossa kilpaili 1 urheilijaa, päivän vakuuttava nimi, Kemal Çetinkaya, saavutti päivän parhaan ajan ajalla 4:02,28 ja voitti ensimmäisen cupin yhteensä 40 pisteellä. Fiat Palion kanssa kilpaileva Force Erim voitti kategorian 32 toisen pokaalin yhteensä 1 pisteellä. Erdem Köse vei toisen seisonta-ajan noin 7 sekunnilla ja nousi palkintokorokkeelle 30 pisteellä.

Hakan Akman, yksi päivän nopeimmista nimistä kategoriassa 2, voitti ensimmäisen cupin yhteensä 4 pisteellä ensimmäisellä osuudella ajalla 02,96:4 ja toisella ajalla 03,12:40. AYOSKin presidentti Mithat Diker sijoittui toiseksi molemmilla jaloilla ja voitti toisen sijan cupin yhteensä 34 pisteellä päivän lopussa, kun taas nuori naisurheilija Serap Kotan nousi palkintokorokkeelle yhteensä 11 pisteellä 26 urheilijan joukossa.

Naisten sarjassa, jossa starttasi viisi naiskilpailijaa, Serap Kotan nousi palkintokorokkeelle ykkössijalla yhteensä 40 pisteellä ja sijoittui molemmilla osilla. Kokenut kilpailija Yasemin Erikli voitti toisen pokaalin yhteensä 34 pisteellä, kun taas viimeisessä autocross-kisassa sääntövirheen takia pudotettu Nurdan Bigeç onnistui saamaan kolmannen pokaalin yhteensä 28 pisteellä.

Järjestämisen päätteeksi palkinnot jakoi voittajille Menemenin kunnan nuoriso- ja liikuntaseuran puheenjohtaja ja kunnanvaltuuston jäsen Murat Ünsal.