Samsun Amasya ja Amasya Havza alueelliset junapalvelut käynnistettiin uudelleen

Samsun Amasya ja Amasya Havza alueelliset junapalvelut käynnistettiin uudelleen
Samsun Amasya ja Amasya Havza alueelliset junapalvelut käynnistettiin uudelleen

Tienparannustöiden vuoksi toistaiseksi keskeytetyt Samsun-Amasya ja Amasya-Havza -seutujunat aloittivat jälleen liikennöinnin seremonialla.

Amasyan rautatieasemalla 21. kesäkuuta pidettyyn seremoniaan; Amasyan kuvernööri Mustafa Masatlı, Amasyan pormestari Mehmet Sarı, TCDD:n liikenteen pääjohtaja Hasan Pezük, TCDD:n apulaisjohtaja İsmail Çağlar, rautatiemiehet ja kansalaiset osallistuivat.

Amasyan rautatieasemalla pidetyssä seremoniassa pitämässään puheessa Amasyan kuvernööri Mustafa Masatlı sanoi, että he ovat iloisia voidessaan jatkaa alueellista junaliikennettä Amasya-Samsunin ja Amasya-Havzan välillä noin 7 vuoden tauon jälkeen.

"Junaliikenteen käynnistyminen edistää alueen taloutta ja matkailua"

Amasyan pormestari Mehmet Sarı huomautti, että rautateillä on tärkeä paikka heidän kulttuurissaan ja sanoi: "Haluan kiittää kaikkia, jotka osallistuivat Amasyan asukkaiden puolesta Amasyaan tehdystä sijoituksesta. Uskon, että junaliikenteen käynnistyminen edistää alueen taloutta ja matkailua. Toivon, että se tuo onnea Amasyalle." hän sanoi.

Seremoniassa pitämässään puheessa TCDD:n liikenteen pääjohtaja Hasan Pezük sanoi: "Amasya-kiertokirjeen vuosipäivänä 22. kesäkuuta 1919, kun isänmaan koskemattomuus ja kansakunnan itsenäisyys ilmoitettiin äänekkäästi koko maailmalle, minä muistaa Gazi Mustafa Kemal Atatürkiä ja kaikkia marttyyrejämme ja sankareitamme armolla, kiitollisuudella ja kiitollisuudella. Siunaa heidän sieluaan. ' hän aloitti.

"Nopeiden junien avulla 33 prosenttia maan väestöstä palvelee suoraan ja 47 prosenttia väestöstä palvelee busseilla ja tavanomaisilla junilla."

Pezuk korosti, että rautatiealalla on tehty suuria investointeja 20 vuotta toteutetuilla rautatieprioriteettipolitiikoilla ja että liikennejärjestelmät, mukaan lukien rautatien päärunko, pyritään saamaan integroivaan rakenteeseen ja sanoi:

”Rautatieliikenteemme etenee päivä päivältä suurten nopeuksien ja suurten nopeuksien rautateiden rakentamisen, olemassa olevan järjestelmän uusimisen ja modernisoinnin, rautatieliikenteen avaamisen ja rautatieliikenteen tavoitteiden mukaisesti toteutettujen hankkeiden myötä. yksityinen sektori sekä kotimaisen ja kansallisen rautatieteollisuuden kehittäminen.

Rautatieliikenteen johtava merkki TCDD Tasimacilik liikennöi junia yhteensä 1213 219 kilometriä rataverkkoa, josta 11 kilometriä on nopeaa, 590 kilometriä nopeaa ja 13.022 tuhatta XNUMX kilometriä tavanomaista.

Ankara-Istanbul-, Ankara-Konya-Karaman-, Ankara-Eskişehir- ja Karaman-Konya-Istanbul-linjoilla liikennöivien suurnopeusjunien ansiosta 33 prosenttia maan väestöstä palvelee suoraan ja 47 prosenttia väestöstä on yhteydessä busseihin. ja tavanomaiset junat.

"Tavoitteenamme on kasvattaa matkustajamäärämme, joka oli 164 miljoonaa ennen pandemiaa, yli 2022 miljoonaan vuonna 190."

Keskimäärin 25 tuhatta matkustajaa päivässä suurnopeusjunilla palveleva TCDD Tasimacilik kuljettaa 45 tuhatta matkustajaa päivässä pää- ja aluejunilla, 35 tuhatta matkustajaa päivässä Başkentraylla ja keskimäärin 505 tuhatta matkustajaa päivässä Marmaraylla.

Tavoitteenamme on kasvattaa matkustajamäärämme, joka oli 164 miljoonaa ennen pandemiaa, yli 2022 miljoonaan vuonna 190.

Pezük huomautti, että he pitävät aluejunia erityisen tärkeänä, ja totesi, että maakuntamme lännestä itään 37 kaupungissa liikennöivien seutukaupunkien taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurinen elämä on elpynyt.

Pezük totesi, että seutujunat, jotka palvelevat keskimäärin 33 tuhatta kansalaista päivässä, kuljettavat 2022 miljoonaa matkustajaa vuoden 6 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana, Pezük sanoi, että matkustajat, joiden on kuljetettava päivittäin lähi- ja keskipitkän matkan kaupunkien välillä omien tarpeidensa, kuten yritysten, vuoksi. , koulutus ja vierailu, säästää sekä aikaa että rahaa käyttämällä seutujunia Hän kertoi kokeneensa myös junien tarjoaman luottamuksen, mukavuuden ja mukavuuden.

TCDD:n kuljetusalan pääjohtaja Hasan Pezük, joka käsitteli myös tavarakuljetuksia, sanoi, että rautatiet tukivat kaupan jatkuvuutta seisomalla valmistajien, teollisuuden ja viejien rinnalla rajojen sulkemisaikana, erityisesti pandemian aikana, ja tiellä. kuljetus ja siten kauppa pysähtyi.

”Vuonna 2021 teimme kaikkien aikojen ennätykset sekä kotimaan että kansainvälisessä liikenteessä”

Pezuk jatkoi puhettaan seuraavasti:

”Tämän seurauksena vuonna 2021 rikottiin kaikkien aikojen ennätyksiä sekä kotimaan että kansainvälisessä liikenteessä. Se saavutti 2021 miljoonaa tonnia vuonna 33,2 ja oli kaikkien aikojen paras kuljetus, 11 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Kansainväliset toimituksemme olivat 4,3 miljoonaa tonnia ja ne kasvoivat 24 prosenttia. BTK-linjakuljetuksemme kasvoivat 80 prosenttia, Eurooppaan suuntautuvat rahtikuljetukset 23 prosenttia ja Iranin suuntaiset rahtikuljetukset 7 prosenttia. Baku-Tbilisi-Kars-rautatielinjalla ja Marmaraylla tarjotaan keskeytymätöntä rautatieliikennettä Euroopan ja Aasian maiden välillä, mikä lisää maamme tehokkuutta globaalissa kaupassa. Nykyään tavarajunamme kulkevat Kiinasta Turkkiin Baku-Tbilisi-Kars-rautatielinjalla ja Rautasilkkitie-nimisellä Middle Corridorilla 12 päivässä kulkeen Marmaray Bosphorus -putkiväylän kautta Eurooppaan 18 päivässä ja Venäjälle 8 päivässä Pyrkimyksiä vähentää Näin ollen tuotantokustannuksissa merkittävän osuuden kuljetuskustannusten alentaminen sekä teollisuusyritystemme tuotteiden taloudellisesti ja nopeasti toimittaminen markkinoille lisää kilpailukykyä ja myötävaikuttaa samalla merkittävästi maan kehitykseen.

“431 km linja täysin uusittu”

Pezük totesi Samsun-Sivas-ratalinjasta tietoja antaessaan, että Samsun-Kalın-rautatien kunnostusprojektilla, joka aloitettiin rakentamaan vuonna 1924 ja otettiin käyttöön vuonna 1931 ja oli lähes koskematon vuoteen 2015 asti, infrastruktuuri ja päällysrakenne 431 kilometrin linjasta uusittiin ja avattiin tavaraliikenteelle 1. muistutti.

Toteamalla, että linjalla, jonka linjakapasiteettia ja kapasiteettia on lisätty 350 miljoonan euron investoinnilla, on erittäin vahva tehtävä Mustanmeren liittymäkohdassa, koska se on sekä itä- että eteläakselilla kulkeva linja, Pezuk sanoi: "200 tavarajunalla päivässä, 91 tuhatta tonnia rahtia. Samsun-Sivas-rautatie, joka on yksi organisaatiomme tärkeimmistä tavaraliikennekäytävistä, on yksi maamme viennin ja tuonnin tärkeimmistä reiteistä. sen yhteys Samsunin satamaan. sanoi.

"Sen odotetaan palvelevan 200 tuhatta matkustajaa vuosittain"

Itse asiassa Pezuk totesi olevansa erittäin tyytyväisiä aluejunien aloittamiseen jälleen tänään, ja päätti puheensa seuraavasti:

”Samsun-Amasya-linjan matkustajaliikenteen uudelleen käynnistyminen viivästyi hieman pandemian ja jopa käynnissä olevien teknisten selvitysten vuoksi. Olemme iloisia voidessamme käynnistää uudelleen seutujunaliikenteen Samsun-Amasya, jonka pituus on 133 kilometriä, ja Amasya-Havza, jonka pituus on 47 kilometriä ja joka on modernisoitu Sivasin ja Samsunin välillä, entistä mukavammalla tavalla.

Nämä aluejunat, joiden odotetaan palvelevan 200 tuhatta matkustajaa vuodessa, tekevät 2 matkaa Samsun-Amasya-Samsun välillä aamulla ja illalla ja yhteensä 6 matkaa Amasya-Havza-Amasya välillä.

Pyrimme tarjoamaan matkustajillemme mukavan, taloudellisen ja mukavan kuljetuspalvelun dieseljunasarjoillamme, joissa on 4 vaunua ja kapasiteetti on 262 henkilöä molemmilla linjoilla. Onnea."

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar