Ruokamyrkytys lisääntyy kesällä lämpötilojen noustessa

Ruokamyrkytys lisääntyy kesällä lämpötilojen noustessa
Ruokamyrkytys lisääntyy kesällä lämpötilojen noustessa

Maailman terveysjärjestön mukaan ruokamyrkytys vaikuttaa vuosittain 600 miljoonaan ihmiseen. Lähi-idän yliopistosairaalan ravitsemusterapeutti Gültaç setä Çamır sanoo, että lämpötilan noustessa kesällä ruokamyrkytystapaukset lisääntyvät.

Bakteerit, virukset, loiset, toksiinit ja kemikaalit, jotka kulkeutuvat ihmisen organismiin ruoan kautta, voivat aiheuttaa ruokamyrkytyksen. Lämpötilan noustessa kesäkuukausina havaitut ruokamyrkytystapaukset lisääntyvät merkittävästi. Lähi-idän yliopistollisen sairaalan ravitsemusterapeutti Gültaç-setä Çamır sanoo, että on olemassa neljää bakteerityyppiä, jotka aiheuttavat ruokamyrkytyksiä. Ensimmäinen näistä on "stafylokokki", yleisin bakteerityyppi. Todettuaan, että näitä bakteereja esiintyy lihassa, maidossa, maitotuotteissa ja huonosti pestyistä materiaaleista valmistetuissa salaateissa, Gültaç Uncle Çamır sanoi, että kaksi tai kolme tuntia bakteerien kanssa ruoan ottamisen jälkeen myrkytysoireet alkavat ja oksentamisreaktio näkyy kehossa.

Bakteerit voivat aiheuttaa tappavan myrkytyksen

Ravitsemusterapeutti Gültaç-setä Çamır sanoi, että toinen bakteerityyppi, jota yleisimmin havaitaan lihan, maidon ja salaatin aiheuttamassa ruokamyrkytyksessä, on "shigella" ja että tämän bakteerin aiheuttaman myrkytyksen oireiden ilmaantumisaika on yksi tai kaksi päivää. Gültaç-setä Çamır sanoo: "Tämän bakteerin kanssa esiintyy pahoinvointia, oksentelua, kuumetta, kouristuksia, vatsakipuja ja oireita veren muodossa ulosteessa." Clostridium botulinum on yksi bakteereista, joka aiheuttaa vakavimman ja tappavimman ruokamyrkytyksen. Tätä bakteeria löytyy säilykkeistä, lihasta, vihanneksista ja hedelmistä. Gültaç-setä Çamır sanoo: "Tämä bakteeri voi halvaantua, estää hengityksen ja johtaa kuolemaan."

Ravitsemusterapeutti Gültaç-setä Çamır, joka sanoi, että tuotteita, joita ei tiedetä miten ja mistä ne tulevat, mutta myös tuntemattomia, tarkastamattomia ja avoimesti tiskillä myytäviä tuotteita ei pitäisi ostaa niiden alhaisen hinnan vuoksi, sanoi, että niiden lihaa, jotka kuluttaa lihaa on standardien mukaisesti toimivista herkuista. Hän sanoi, että hänen pitäisi ottaa se. Ravitsemusterapeutti Gültaç-setä sanoi, että myös luotettavien merkkien pakattuja tuotteita voi ostaa, ja sanoi: ”Pakattuja tuotteita ostaessasi varmista, ettei pakkaus ole vaurioitunut. Varmista, että opit lukemaan tarroja. Tarkista siihen painetut tuotanto- ja viimeinen käyttöpäivämäärät. Älä koskaan käytä raakamaitoa eläimistä tarttuvien sairauksien vuoksi", hän sanoi.

Elintarvikkeiden säilyttämistä koskevat suositukset

Dietologi Gültaç setä Çamır sanoi, että käytännöllisin tapa estää ruoka pilaantumasta on säilyttää se jääkaapissa tai pakastimessa, ja sanoi, että jos keitettyä ruokaa ei kuluteta heti, se tulisi laittaa jääkaappiin kahden tunnin kuluessa. Ravitsemusterapeutti Gültaç setä Çamır sanoi, että jääkaapissa oleva ja kulutettavaksi vietävä ruoka on lämmitettävä yli seitsemänkymmentä astetta ja että samaa ruokaa ei pidä lämmittää uudestaan ​​ja uudestaan. Ravitsemusterapeutti Gültaç-setä Çamır sanoi: "Älä laita pakastimesta ottamiasi ruokia takaisin pakastimeen niiden sulamisen jälkeen. Vältä kosketusta keitetyn ruoan ja raakan ruoan välillä. Kiinnitä huomiota henkilökohtaiseen hygieniaasi. Ruokamyrkytyksen estämiseksi on tärkeää, että ruoanvalmistajat pesevät kätensä saippualla vähintään kahden minuutin ajan. Lisäksi ihmisten, joilla on leikkauksia tai avoimia haavoja käsissään, ei todellakaan pitäisi valmistaa ruokaa, ja pakollisissa tapauksissa heidän tulisi käyttää käsineitä käärimällä nämä haavat siten, että he eivät missään olosuhteissa pääse kosketuksiin ruoan kanssa.

Vihannekset ja hedelmät tulee syödä perusteellisen pesun jälkeen.

Ravitsemusterapeutti Gültaç-setä Çamır, joka sanoi, että ihmisten tulisi pestä kätensä huolellisesti ruokien, kuten raa'an lihan, kananmunien tai siipikarjan, valmistuksen jälkeen, sanoi, että tällaisia ​​riskialttiita ruokia ja vihanneksia ja hedelmiä valmistettaessa tulisi käyttää erillisiä leikkuulaudoja ja veitsiä. ruoanlaitto. Ravitsemusterapeutti Gültaç-setä Çamır jatkoi: ”Vihanneksia ja hedelmiä tulee syödä perusteellisen pesun jälkeen. Varmista, että ruokasi on hyvin kypsennetty. Ruoat, joita ei kypsennetä riittävän pitkään ja riittävän lämpötilassa, voivat johtaa haitallisten bakteerien siirtymiseen ruoansulatusjärjestelmään. Ripulin ja oksentamisen yhteydessä sinun tulee levätä ja lisätä nesteen saantia puhtaalla vedellä, ayranilla, kivennäisvedellä, makeuttamattomalla teellä. jos sinulla on ripuli; Kannattaa syödä riisipuuroa, jogurttia, banaania, persikkaa, keitettyjä perunoita."

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar