MUSIADin puheenjohtaja Asmalı arvioi BRSA:n lainapäätöksen

MUSIADin presidentti Asmali arvioi BRSA-päätöksen
MUSIADin puheenjohtaja Asmalı arvioi BRSA-päätöksen

MUSIAD:n puheenjohtaja Mahmut Asmalı arvioi pankki- ja valvontaviraston (BDDK) lainankäyttöpäätöksen asialistalla olevia asioita.

MUSIADin presidentti Mahmut Asmalı sanoi: "Estämme dollarisaation, joka on tärkein tekijä maassamme nopeassa valuuttakurssin nousussa; Se on yksi tärkeimmistä tavoitteistamme kansallisen valuuttamme arvon suojelemiseksi ja inflaation torjumiseksi. MUSIADina tuemme BRSA:n päätöstä rajoittaa Turkin liiralainojen käyttöä yrityksiin, joilla on ylijäämää valuuttamääräistä kassavarallisuutta. On selvää, että mainittu päätös estää inflaation nousun valuuttakurssien aiheuttamasta kustannusten noususta. Tämän BRSA:n siirron myötä valuuttamäärän kysynnän ja tarjonnan tasapaino laskee paljon kohtuullisemmalle tasolle Turkin liiran hyväksi."

Asmalı jatkoi sanojaan seuraavasti: ”Näiden lisäksi; Tämä BRSA:n määräys ei sisällä rajoituksia tähän soveltamisalaan kuuluvien yhtiöiden valuuttavaroihin ja luonnollisten henkilöiden valuuttaostoihin, se vain rajoittaa yritysten mahdollisuuksia saada TL-lainoja. Lisäksi, kun otetaan huomioon poikkeukset ja laajuus, vaikutusten kohteena olevien yritysten määrä on melko rajallinen. Tässä yhteydessä BRSA:n päätöksen jälkeinen "interventio markkinatalouteen" retoriikka on epärealistinen ja kaukana liikearvosta.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar