Vahva vaihtoehto keskikaistan, matkan ja keston suhteen

Keskikäytävä Tehokas vaihtoehto etäisyyden ja keston suhteen
Keskikäytävä Vahva vaihtoehto etäisyyden ja keston suhteen

Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Adil Karaismailoğlu korosti, että Keskikäytävä on vahva vaihtoehto muille liikennekäytäville etäisyyden ja ajan suhteen, ja sanoi: "Keskisen käytävän tehokas toimivuus on erittäin tärkeää sekä Azerbaidžanin, Kazakstanin että Kazakstanin integraation kannalta. Kaspian alueen osaksi maailmanlaajuista kauppaa. Ottaen huomioon, että olemme Aasian ja Euroopan ulkomaankauppaverkostojen keskipiste alueellamme, pyrimme olemaan logistiikan alueellinen tukikohta.”

Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Adil Karaismailoğlu osallistui Turkin, Azerbaidžanin ja Kazakstanin ulkoasiainministerien ja liikenneministerien tapaamiseen Bakussa. Kolmenvälisessä huippukokouksessa perustettiin Turkin ehdotuksella allekirjoitetulla pöytäkirjalla Keskikäytävän kapasiteettia ja tehokkuutta lisäävä työryhmä. Puhuessaan kokouksessa Karaismailoğlu sanoi: "Meillä on mahdollisuus keskustella tavarakuljetuksista keskikäytävässä. Kuten tiedät, kansainvälisten liikennekäytävien osalta Keskikäytävä on etäisyyden ja ajan suhteen vahva vaihtoehto muille liikennekäytäville. Tavarajuna Kiinasta Eurooppaan kulkee 7 12 kilometriä 10 päivässä, jos se valitsee Keskikäytävän ja Turkin. Jos sama juna suosii Venäjän pohjoista kauppareittiä, matkaa on 15 tuhatta kilometriä ja risteilyaika vähintään 20 päivää. Jos hän valitsee eteläisen käytävän, hän voi matkustaa 45 tuhatta kilometriä Suezin kanavan yli laivalla ja päästä Eurooppaan vain 60-XNUMX päivässä. Nämäkin luvut paljastavat, kuinka edullinen ja turvallinen Keskikäytävä on Aasian ja Euroopan välisessä globaalissa kaupassa.

TAVOIMME OLLA ALUEELLINEN LOGISTIIKKA

Karaismailoğlu huomautti, että helmikuusta lähtien jatkunut Venäjän ja Ukrainan välinen sota on asettanut pohjoisen käytävän, joka on tärkeä liikennekäytävä, ongelmiin, ja Karaismailoğlu sanoi, että toinen näkyvä eteläisen käytävän reitti voi olla epäedullinen sekä kustannusten että aikaa sen reittiin verrattuna. "Ei myöskään pidä unohtaa, että Ever Given -niminen alus, joka tukki Suezin kanavan, jonka kautta se kulki matkallaan Malesiasta Rotterdamiin Alankomaissa 23. maaliskuuta 2021, juoksi karille", sanoi ministeri Karaismailoğlu. Liikenne, ja jatkoi puhettaan seuraavasti;

”Tämän onnettomuuden seurauksena kanava oli suljettuna kuudeksi päiväksi ja satojen ruoka-, öljy- ja LNG-alusten odottaminen on asettanut maailmanlaajuisen toimitusketjun vaikeuksiin. Kaikki nämä asiat huomioon ottaen Keskikäytävän tehokas toiminta on erittäin tärkeää sekä Azerbaidžanin, Kazakstanin että Kaspianmeren alueen integroitumiselle globaaliin kauppaan. Ottaen huomioon, että olemme Aasian ja Euroopan ulkomaankauppaverkostojen keskipiste alueellamme, pyrimme olemaan logistiikan alueellinen tukikohta.”

2053 MILJARDIN DOLLARIN INVESTOINNIT SUUNNITTELEVAT SIJOITTAVAN VUOSI 198

Karaismailoğlu huomautti, että AK-puolueen hallitus pitää erityisen tärkeänä kuljetus- ja viestintäinfrastruktuurien kehittämistä, jotka ovat suurten talouksien elinehto, ja Karaismailoğlu sanoi: ”Meillä on kuljetus- ja logistiikkayleissuunnitelmamme puitteissa infrastruktuurihankkeita alueen tukemiseksi. , 2029, 2035 ja 2053 tavoitevuodet. Vuoden 2053 visiomme mukaisesti pyrimme kasvattamaan maamme osuutta Aasian ja Euroopan välisestä kaupasta yli 700 miljardiin dollariin. Neljän tunnin lentomatkalla olemme 4 maan keskipisteessä ja maailmanlaajuisesti 67 biljoonan dollarin kauppavolyymi. Pyrimme kaikissa investoinneissamme hyödyntämään tätä potentiaalia enemmän. Kaikkien näiden tavoitteiden saavuttamiseksi pyrimme aina pitämään kuljetus- ja viestintästrategiamme ajan tasalla globaalien ja alueellisten olosuhteiden valossa. Rautateillä aloittamallamme uudistusliikkeellä ennakoimme, että rautateiden osuus liikenteessä, joka on tänään 30 prosenttia, nousee yli 4 prosenttiin vuonna 2029 ja noin 11 prosenttiin vuonna 2053. Näin ollen rautatien osuus maassamme tavaraliikenteessä kasvaa 22-kertaiseksi vuoteen 2053 mennessä. Tavoitteenamme on jälleen kasvattaa rautateiden osuutta ulkomaan tavaraliikenteessä 7-kertaiseksi.

Toteamalla, että 2002 miljardia dollaria on investoitu liikenneinfrastruktuuriin vuodesta 172 lähtien, Karaismailoğlu ilmoitti, että he aikovat investoida noin 2053 miljardia dollaria vuoteen 198 mennessä. Karaismailoğlu totesi, että suurin osa tästä määrästä oli suunnattu rautatieinfrastruktuurin kehittämiseen, ja totesi, että Turkki yritti tehdä parhaansa saadakseen Aasian ja Euroopan välisestä kaupasta suurimman hyödyn.

MEIDÄN TARVITSE TOIMIA YHTEISTÄ BTK:N TEHOKASTA TOIMIA

Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Karaismailoğlu sanoi: "Meillä reittimaina on vakavia velvollisuuksia Keskikäytävän kaupan kehittämiseksi ja linjan tehokkuuden lisäämiseksi. Ensinnäkin rautateillä kuljetettavan rahdin määrän lisäämiseksi yhtenä tavoitteistamme tulisi olla kustannusten alentaminen ja kilpailukyvyn vahvistaminen. Meidät yhdistävän Baku-Tbilisi-Kars-rautatien tehokas toiminta on mahdollista monien komponenttien yhdistelmällä. Tärkein näistä komponenteista on epäilemättä infrastruktuuri. Lisäksi alueen maiden on yhdenmukaistettava lainsäädäntönsä keskenään sekä kuljetusten että kansainvälisen kaupan osalta. Tässä yhteydessä meidän on toimittava yhdessä BTK-radan tehokkaan toiminnan puolesta. Karsin ja Ahılkelekin välinen etäisyys toimii tällä hetkellä yhtenä 1435 mm:n linjana. Tekemällä 1520 mm linjan toiseksi linjaksi haluamme kuitenkin estää aikahäviöitä ja nopeuttaa prosesseja. Uskomme, että tämä suunnittelu edistää linjan vastausta maailmanlaajuiseen tavaraliikenteeseen kohti Keskikäytävää mahdollisimman pian.

MEIDÄN TULISI RATKAA SIIRTYMÄMAKSUT JA SIIRTYMÄASIAKIRJA

Karaismailoğlu mainitsi puheessaan myös tieliikenteen ja sanoi: "Meidän on otettava useita askeleita myös tieliikenteessä. Maamme tavoitteiden saavuttamiseksi on välttämätöntä poistaa tieliikenteen tietullit, vapauttaa kauttakulkua, alentaa ro-ro-kuljetuskustannuksia ja tehostaa Kaspianmeren liikennettä. Reittimaissa kohdataan joitain tieliikennettä häiritseviä käytäntöjä tiemaksujen ja kauttakulkuasiakirjojen osalta. Maittemme välisen kaupan lisäämiseksi meidän on ensin ratkaistava tietullien ja kuljetusasiakirjojen ongelma. Uskon, että meidän kaikkien pitäisi tehdä tarvittava työ näissä asioissa valmistelemalla laillista perustaa veljeskuntaamme sopivalla tavalla. Näiden ongelmien poistaminen lyhyellä aikavälillä miellyttää meitä kaikkia ja vaikuttaa myönteisesti kauppaamme.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar