BRSA julkistaa TL-kaupallisen lainapäätöksen yksityiskohdat! Mikä on BRSA-luottopäätös, mitä se tarkoittaa?

BRSA julkistaa luottopäätöksen yksityiskohdat Mikä on BRSA:n luottopäätös Mitä se tarkoittaa
BRSA julkistaa luottopäätöksen yksityiskohdat! Mikä on BRSA-luottopäätös, mitä se tarkoittaa?

Pankkivalvontavirasto (BDDK) totesi perjantaina julkistetusta lainanmaksupäätöksestä: "Se on riippumaton tilintarkastettu yhtiö, jonka valuuttamääräisten (FX) kassavarojen TL-vastaava on yli 15 miljoonaa TL ja yhtiön Valuuttakassavarallisuuden TL-ekvivalentti lasketaan taseen loppusummasta tai viimeksi kuluneen vuoden liikevaihto ylittää 1 prosenttia sen mukaan, kumpi on suurempi... Jotta yritys olisi päätöksen piirissä, kaikkien kolmen edellytyksen on täytyttävä. antoi lausunnon.

BRSA:n lausunnossa muistutettiin, että pankit olivat aiemmin ohjeistaneet olemaan mahdollisimman varovaisia ​​estääkseen lainojen käytön tarkoitukseensa sopimattomien liiketoimien toteuttamisessa.

Lausunnossa todetaan, että osa yrityksistä ostaa valuutta TL-lainoilla ja omistaa valuuttapositiota, vaikka niillä ei ole valuuttavelkaa tai valuuttavelkaa ja heillä on jopa valuuttapositiota. Jotkut yritykset käyttävät niitä ostaakseen ulkomaan valuuttaa." ilmaisua käytettiin.

Lausunnossa todettiin, että perjantaina tehtiin päätös välttämättömänä makrovarotoimenpiteenä taloudellisen vakauden vahvistamiseksi, resurssien käyttämiseksi tehokkaammilla ja tuottavammilla alueilla, luottojärjestelmän tehokkaan toiminnan varmistamiseksi sekä lainojen saatavuuden varmistamiseksi. käytetään tarkoituksensa mukaisesti.

”Päätöksen toimeenpanosta mahdollisesti syntyvien epäröintien poistamiseksi on ollut hyödyllistä tehdä selitykset. Riippumattoman tilintarkastuksen alaisena yrityksenä yhtiön valuuttamääräisten (FX) kassavarojen (mukaan lukien kulta, efektiivinen valuutta ja valuuttatalletukset pankeissa) TL-vastaava on yli 15 miljoonaa TL ja yhtiön valuuttakassavarallisuuden TL-vastaava. on suurempi kuin taseen loppusumma tai viimeisen 1 vuoden liikevaihto, josta yksi ylittää 10 prosenttia… Jotta yritys kuuluisi päätöksen piiriin, kaikkien kolmen edellytyksen on täytyttävä. Todelliset henkilöt ja varsinaiset yhtiökumppanit eivät sen sijaan kuulu mainitun päätöksen soveltamisalaan.

Olosuhteet, jotka jätetään rajoituksen ulkopuolelle

Lausunnossa on huomioitu luottojatkorajoituksen piiriin kuuluvia yrityksiä koskevat poikkeustilanteet, jotka johtuvat päätöksen täytäntöönpanon kaikkien kolmen ehdon täyttymisestä.

Näin ollen yritykset, jotka eivät voi saada lainaa valuuttamääräisinä, jos niillä on riippumattoman tilintarkastusyrityksen hyväksymä valuuttamääräinen nettopositiovaje, joka on toimitettu pankille 3 kuukauden kuluessa lainahakemuksen päivämäärästä, rajoitetaan vain aukkoon 3 kuukauden kuluessa hakemuspäivämäärästä, TL. He voivat käyttää kaupallisia käteislainoja.

Tästä poikkeuksesta hyötyville yrityksille on otettava huomioon valuuttapositioalijäämä eli jos niiden valuuttamääräiset velat (velat) ovat suuremmat kuin niiden valuuttamääräiset varat millä tahansa tulevalla vuosineljänneksellä.

Tällaisessa tapauksessa nämä yritykset voivat jatkaa käteiskaupallisia lainoja TL:ssä niin paljon kuin valuuttavelat ylittävät valuuttavarallisuuden.

Valuuttakassavarat sisältyvät ja eivät sisälly päätökseen

Valuuttakassavarat sisältävät yritysten efektiivisen ulkomaan valuutan, mukaan lukien kulta, sekä valuuttatalletukset pankeissa.

Muut yritysten monetaariset varat, jotka koostuvat asukkaiden valuutassa liikkeeseen laskemista arvopapereista ja velkainstrumenteista, kuten euroobligaatioista, eivät kuulu päätöksessä määriteltyjen valuuttakassavarojen piiriin.

Myös muut yritysten monetaariset varat, kuten ulkomaisten valuuttana liikkeeseen laskemat arvopaperit ja osakkeet sekä käänteiset repot ulkomaisten kanssa, sisällytetään päätöksen soveltamisalaan kuuluvien valuuttakassavarojen määrän laskemiseen.

Yritysten asemaa ei kata

Yritykset, joiden valuuttakassavarat eivät ylitä 15 miljoonaa TL, eivät sisälly päätöksen piiriin kuuluvaan luottolimiittiin.

Näillä yrityksillä on lainahakemuksen päivämääränä kuitenkin nykyinen valuuttakassavarallisuus ja taseen loppusumma viimeisimmän tilinpäätöksen ja viimeisen 1 vuoden liikevaihdon mukaan riippumattoman tilintarkastuksen määrittämänä. yritys", "heidän käyttämänsä valuuttakassavarallisuuden TL-vastaava laina-aikana ei saa ylittää 15 miljoonaa TL, tai he ilmoittavat ja sitoutuvat, että heidän kokonaisvarallisuutensa tai viimeisen 1 vuoden nettomyyntitulo on suurempi ei ylitä 10 prosenttia, vaikka se ylittäisi tai ylittäisi 10 prosenttia.” Vastaavasti heidän tulee ilmoittaa pankille valuuttakassavarojensa käypä arvo, taseen loppusumma ja viimeisten 12 kuukauden liikevaihdon liikevaihto vuoden lopussa. edellinen kuukausi.

Rajoituksen kattamat kaupalliset lainatyypit

Uutena käyttötarkoituksena pidetään jokaisen kuukauden lopussa suoritettava saldonkorotuslaskelma käteiskaupallisille TL-lainojen maksuille, jotka suoritetaan päätöspäivästä alkaen lainatapahtumien, kuten valmiusluotto-, tilinylitystilien (KMH) tai yritysluottokorttien kautta. .

Mikäli saldo kasvaa kunkin kuukauden lopun laskentapäivää edeltävän kuukauden loppuun verrattuna, asianomaisen kaupallisen laina-asiakkaan on todistettava pankille päätöksessä mainitun riippumattoman tilintarkastusyhteisön hyväksymät asiakirjat. , kunnes tämä laskelma suoritetaan kuun lopussa. Sama hakemus pätee myös, jos yön yli -lainoissa on saldoriskiä.

Kuukauden lopussa laina-asiakas; löytää saldon lisäystä uusiutuville, KMH- tai yritysluottokorteille; Yön yli -lainoissa, jos riskin määrä löydetään ja todetaan, että ne kuuluvat todistettujen asiakirjojen puitteissa asiaankuuluvan rajoituksen piiriin, uutta TL:n käteistä kaupallista lainaa ei myönnetä mainituille asiakkaille, vaikka on raja-aukko.

Toisaalta valuuttakassavarojen TL-ekvivalenttia laskettaessa käytetään Turkin tasavallan keskuspankin laskentapäivän valuuttakurssia.

Muut asiat, joihin pankit ja yritykset kiinnittävät huomiota

Pankkien on varoitettava asiakkaitaan ennen kuin yritykset tekevät TL-lainapyynnön, jotta he eivät ryhtyisi käytäntöihin, joilla pyritään kiertämään päätöstä kuvitteellisilla liiketoimilla tai muilla salaisilla kaupoilla.

Jokainen pankki tarkastaa nimenomaan omia pankkejaan varten, ovatko heidän asiakkaat suorittaneet valuuttamääräisiä omaisuuden siirtoja tällaisiin vilpillisiin tarkoituksiin. Jos pankit tekevät tällaisen päätöksen, ne ilmoittavat siitä BRSA:lle.

Toisaalta tarvittaviin oikeustoimiin voidaan ryhtyä niitä vastaan, jotka mahdollistavat sellaisen lainan avaamisen, jota pankkien ei pitäisi myöntää, tekemällä tällaisia ​​harhaanjohtavia ja salaista toimintaa päätöksen kiertämiseksi tai kumoamiseksi.

Asianomainen pankki ilmoittaa laitokselle myös yrityksistä, jotka eivät noudata päätöstä tai eivät toimita pankille tietoja ja asiakirjoja, jotka riippumattoman tilintarkastusyhteisön on hyväksyttävä ja määritettävä kuukauden kuluessa lainan myöntämisestä.

Lausunnossa selvennettiin myös sellaisia ​​kysymyksiä kuin "onko yrityksissä riippumaton tilintarkastus", "päivitetyin tilinpäätös" ja "riippumattomien tilintarkastusyhteisöjen varmentamat asiakirjat eivät ole valmiita".

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar