Vinkkejä saksanpähkinöiden kasvattamiseen

Saksanpähkinöiden viljelyn edut
Vinkkejä saksanpähkinöiden kasvattamiseen

Walnut Producers Associationin (CÜD) toinen ministeri Ömer Ergüder antoi tietoa siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon niille, jotka haluavat investoida saksanpähkinöihin. Terveellisen elämäntavan ja tietoisen ravitsemuksen merkitys kasvaa pandemian myötä, mutta kiinnostus yksittäistä maataloutta ja tuotantoa kohtaan kiinnittää huomiota. Kotimaisen tuotannon lisääntyessä saksanpähkinöiden viljelystä on tullut yksi halutuimmista maatalousinvestoinneista viime vuosina.

Saksanpähkinöiden kotimaa Turkki on tällä hetkellä maailman kolmen parhaan pähkinänkulutuksen joukossa. Tästä huolimatta Turkissa kulutetuista saksanpähkinöistä vain kolmasosa voidaan tällä hetkellä tuottaa. Mutta mihin niiden, jotka haluavat kasvattaa saksanpähkinöitä, tulisi kiinnittää huomiota? Mikä on tärkein ainesosa pähkinän tuotannossa? Mitkä alueet sopivat pähkinäpuiden istuttamiseen? Kuinka paljon investointia tarvitaan? Kaikkiin näihin kysymyksiin vastasi CÜD:n yhteispuheenjohtaja Ömer Ergüder, joka perustettiin vuonna 2020 iskulauseella "Turkin tuotanto on kotoisin saksanpähkinöille, herkullinen pähkinä".

Ergüder jakaa viisi tärkeää vinkkiä sijoittajille, jotka harkitsevat investointeja maatalouteen, erityisesti saksanpähkinöihin, ja niille, jotka haluavat tulla alalle. Ergüder totesi myös, että pähkinäpuu kestää janoa pitkään huolimatta sadon menetyksestä, ja lisäsi: "Jos se kuitenkin pysyy vedessä 8 tuntia, sen elinikä voi päättyä. Tästä syystä pohjavedellä on erittäin tärkeä paikka saksanpähkinöiden viljelyssä. Ergüderin mukaan, joka on ollut saksanpähkinöiden tuottaja noin 12 vuotta; Tässä on asioita, joihin pähkinäntuotannon aloittavien tulisi kiinnittää huomiota:

”Saksanpähkinäpuu tarvitsee 15 kuutiometriä vettä.

Ensimmäinen ja tärkein kysymys, jonka saksanpähkinöiden viljelyn aloittamista suunnittelevien sijoittajien tulee kysyä itseltään, on "Onko minulla tarpeeksi vettä?" pitäisi olla. Pähkinäpuu, toisin kuin tunnetut väärinkäsitykset, tarvitsee vakavasti vettä saavuttaakseen täyden tehon. Yksi pähkinäpuu kauden aikana; Maaperän rakenne ja sadeolosuhteet huomioiden se tarvitsee vettä noin 15 kuutiometriä. Maaperän rakenteeseen sopivien kasteluinfrastruktuurien ansiosta kastelujärjestelmä ja puiden potentiaali nousevat entisestään.

Istutettavan alueen ilmastoon sopivat lajikkeet tulee valita.

Maaperän syvyys- ja pohjavesiongelmia ei pitäisi olla. Toisaalta, kun otetaan huomioon istutettavan alueen ilmasto-olosuhteet; On tarpeen valita ilmastoon sopivat lajit, joihin ei vaikuta varhaiset tai myöhäiset pakkaset. Saksanpähkinä on hedelmä, jota voidaan kasvattaa kaikilla Turkin alueilla. Tutkimukset osoittavat, että sadonkorjuussa on suora yhteys talvikauden jäähtymisjaksoon. Tästä syystä kaikki alueet, joilla talvella on kylmää vettä ja joihin kesäisin ei vaikuta varhaiset ja myöhäiset pakkaset, sopivat saksanpähkinöihin sijoittamiseen. Kuitenkin suurin osa investoinneista viime vuosina; Se keskittyi Traakiaan, Marmaraan, Egeanmereen, Keski-Anatoliaan ja hieman Kaakkois-Anatoliaan.

Kun maan kaltevuus kasvaa, työvoiman tarve kasvaa

Maan kaltevuus on toinen erittäin tärkeä asia. Kaltevuuden kasvaessa koneistusinvestoinnit vähenevät ja työvoiman tarve kasvaa. Tämä prosessi heikentää investoinnin tehokkuutta pitkällä aikavälillä. Lisäksi saksanpähkinöitä kasvattavan henkilön on kysyttävä itseltään seuraava kysymys: "Teenkö tätä työtä harrastuksena vai teollisesti?" Jos sitä pidetään harrastuksena; Tavoitteeksi on asetettava maksimialue, jolla voi todella työskennellä ja herkkää hoitoa voidaan tehdä. Valitettavasti kauden aikana vakavaa huolenpitoa ja vaivaa vaativa vartioimaton puutarhaosa voi aina laskea motivaatiota ja puutarhan kokonaissadon keskiarvoa. Kuitenkin, jos asiaa tarkastellaan teollisesti, työhön vaaditaan vähintään 250 dekaa pinta-alaa. Alueen kasvaessa ja tiimin vahvistuessa sijoittajan voiman mukaan kustannukset voivat laskea edelleen mittakaavaetujen myötä.

Investoinnin määrä tulee laskea nykyisten kustannusten mukaan

Toisin kuin pähkinäinvestoinneissa yleensä tehdään virheitä, työ ei lopu taimien istutukseen, päinvastoin, työ on vasta alkanut. Puutarhanhoidon rinnalla pähkinäpuu saavuttaa enimmäissatonsa 8-12 vuoden iässä. Tässä prosessissa henkilö voi vastata tarpeisiin. Tehokkaan pähkinäpuutarhan lähtökohtana voidaan pitää yhden traktorin maksimaalista käyttöä. Kokemuksemme mukaan noin 250 dekan puutarhaa voidaan hoitaa yhdellä traktorilla. Maainfrastruktuurin, kastelujärjestelmän ja koneistusinvestointien yksikkökustannukset voivat saavuttaa tehokkaan pisteen vain tässä ja sitä suuremmassa mittakaavassa. Vaikka investointien määrää on mahdotonta yleistää, on hyödyllistä laskea nykykustannusten mukaan. Koska suurin osa ennen sijoitusta laadituista liiketoimintasuunnitelmista ja tuotto-/kululaskelmista poikkeaa hyvin paljon edessämme olevista.

Saksanpähkinät on kerättävä ja hävitettävä 48 tunnin kuluessa maahan putoamisesta.

Sadonkorjuun aikana tärkein asia on olla nopea. Saksanpähkinä, joka päättää kypsymisprosessin, murtaa ensin vihreän kuorensa ja sitten putoaa. Sadon suojelemiseksi taudeilta ja tuotteen laadun välttämiseksi saksanpähkinä on kerättävä ja kuivattava viimeistään 48 tunnin kuluessa sen putoamisesta maahan. Vahva sadonkorjuutiimi, nopea koneistus tai lähiseudulla sijaitseva pähkinänjalostuslaitos ovat olennaisia ​​tuotteen arvon ylläpitämisessä.”

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar