Hypertensio on yhä yleisempää nuorilla

Hypertensio on yhä yleisempää nuorilla
Hypertensio on yhä yleisempää nuorilla

Hypertensio, joka on johtava ehkäistävissä olevien kuolemien syy maailmanlaajuisesti, on yleinen sairaus, joka havaitaan joka kolmannella aikuisella maassamme. Lisäksi sen ilmaantuvuus nuorilla on lisääntynyt viime vuosina. Hypertensio havaitaan Turkissa 3-1:lla kymmenestä alle 35-vuotiaasta. Koska kuitenkin uskotaan, että verenpainetautia ei nähdä nuorilla, syyt, kuten oireiden huomioimatta jättäminen ja verenpaineen säännöllinen mittaamatta jättäminen, viivästyttävät verenpainetaudin diagnoosia. Acıbadem International Hospital -nefrologian erikoislääkäri Dr. Gülay Yılmaz huomautti, että kohonnut verenpaine, erityisesti nuorilla, johtuu yleensä jostain muusta terveysongelmasta, kuten munuaissairaudesta, ja sanoi: "Ellei taustalla olevaa sairautta hoideta, verenpainetta ei ole mahdollista säädellä ja estää pää-elimen toimintaa. vahingoittaa. Tästä syystä jokaisen 10-vuotiaan nuoren tulee mitata verenpaine kerran vuodessa, vaikka hänellä ei olisikaan valituksia. Näin salakavala verenpainetauti ei jää väliin ja varhaisen diagnoosin aiheuttamat komplikaatiot estetään.

Syynä voi olla munuaissairaus!

Nykyään yli 140 mmHg:n systolista (suuria) verenpainetta ja yli 90 mmHg:n diastolista (pientä) verenpainetta pidetään "hypertensiona". Hypertensio; Se on jaettu kahteen välttämättömäksi (ensisijainen) ja toissijaiseksi (kehittyy joidenkin sairauksien vuoksi). Nefrologian erikoislääkäri Dr., joka varoitti, että yleisin syy sekundaariseen verenpaineeseen, joka on yleisempää nuorilla, on munuaissairaudet. Gülay Yılmaz jatkaa sanojaan seuraavasti: ”Yleisimmät munuaissairaudet ovat; munuaisten verisuonten ahtauma, munuaissuonitulehdus, akuutti munuaisten vajaatoiminta ja krooninen munuaisten vajaatoiminta. Jos verenpainetautia aiheuttavaa sairautta ei hoideta, se voi johtaa loppuvaiheen munuaissairauteen. Vaikka se on peruuttamaton, hoidolla kroonisen munuaissairauden etenemistä voidaan kuitenkin hidastaa ja sen etenemistä viimeiseen vaiheeseen ehkäistä. Tästä syystä, jos verenpainetauti havaitaan erityisesti nuorilla, syy on tutkittava ja hoidettava.

Oireet vaihtelevat syystä riippuen!

Hypertensio on salakavala sairaus. Kun se antaa oireita, se ilmenee useimmiten päänsärynä. Tästä syystä on erittäin tärkeää, että päänsärkyä ei laiminlyödä ajatuksella "stressistä". Lisäksi voi esiintyä heikkoutta, väsymystä, sydämentykytys, näköhäiriöitä ja pahoinvointia. Nefrologian erikoislääkäri Dr. Gülay Yılmaz huomautti, että nuorilla yleisessä sekundaarisessa hypertensiossa perussairauteen liittyvät oireet ovat eturintamassa, "Esimerkiksi potilailla, joilla on munuaissairaus, heikkous, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, kasvojen ja vartalon turvotus. , virtsan määrän väheneminen, värinmuutos ja virtsan vaahtoaminen, anemia ja luuydinkipu voivat alkaa. Kilpirauhashormonihäiriöistä kärsivillä ongelmat, kuten painonnousu, hiustenlähtö, unihäiriöt ja ummetus, ovat yleisempiä.

5 TEHOKASTA TOIMENPITEET KOKOONPANOA VASTAAN!

Elämäntottumusten säätelyllä on suuri merkitys verenpainetaudissa. Nefrologian erikoislääkäri Dr. Gülay Yılmaz selittää toimenpiteet, jotka sinun on ryhdyttävä pitämään verenpaine ihanteellisissa arvoissa seuraavasti:

Syö suolattomana

Tärkein tapa, johon kannattaa kiinnittää huomiota verenpainetaudin ehkäisemiseksi, on suolan vähentäminen! Tutkimusten mukaan päivittäisen suolan saannin vähentäminen 3 grammalla alentaa verenpainetta 1,2 mmHg. Älä ota enempää kuin 5-6 grammaa suolaa päivässä pitääksesi verenpaineesi ihanteellisissa arvoissa. Älä ripottele tätä varten suolaa ateriaasi ja pysy kaukana prosessoiduista ja pakatuista elintarvikkeista.

Saavuta ihannepainosi

Liikalihavuus, joka on aikamme tärkeä terveysongelma, on tärkeä verenpaineen syy. Niin paljon, että joka neljäs liikalihavuusongelmista kärsivä nuori saa verenpainetaudin. Yritä saavuttaa ihanteellinen kehonpaino pituutesi ja ikäsi mukaan. Painoindeksisi välillä 4-1 kg/m18,5 tarkoittaa, että olet ihannepainossa. Säilyttääksesi ihannepainosi, tee tavaksesi harjoitella säännöllisesti terveellisen ruokavalion ohella. Voit kävellä, juosta, uida tai pyöräillä 25-2 minuuttia 3-4 päivänä viikossa.

Syö Välimeren tyyliin

Tutkimuksissa on osoitettu, että Välimeren tyyppinen ruokavalio alentaa tehokkaasti verenpainetta. Voit pitää verenpaineen ihanteellisella tasolla syömällä tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, kuitupitoisia ruokia, kuivattuja palkokasveja ja kalaa 2-3 päivänä viikossa. Vältä tyydyttynyttä rasvaa sisältäviä tuotteita, kuten salamia ja makkaroita. Lisäksi on erittäin tärkeää pysyä erossa tuotteista, kuten kakuista, kakuista ja valmiista hedelmämehuista, jotka ovat runsaasti kaloreita ja sisältävät puhdistettua sokeria.

Lopeta tupakointi ja alkoholi

Tupakointi nostaa verenpainetta aiheuttamalla verisuonten supistumista ja suonen suojakerroksen heikkenemistä. Tutkimusten mukaan; Riski kuolla sydänkohtaukseen kasvaa 3 kertaa ja riski kuolla aivohalvaukseen kaksinkertaistuu tupakoivilla verenpainepotilailla. Alkoholi voi nostaa verenpainetta sekä suoraan että vuorovaikutuksessa käytettyjen lääkkeiden kanssa. Lisäksi verenpaine voi kohota pähkinöiden ja erilaisten alkoholin kanssa nautittavien ja suolapitoisten ruokien takia.

välttää stressiä

Stressi voi aktivoida sympaattista hermostoa ja aiheuttaa verenpaineen nousua. Hyvä uni, auringonvalo ja tuen saaminen stressin selviytymiseen voivat säädellä verenpainetta.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar