TCG Nusret -museolaiva avattiin vierailulle Istanbulin Sarayburnussa

TCG Nusret -museolaiva avattiin vierailemaan Istanbul Sarayburnussa
TCG Nusret -museolaiva avattiin vierailulle Istanbulin Sarayburnussa

TCG Nusret -museolaiva, kopio Nusretin miinankerroksesta, avattiin vierailijoille Istanbul Sarayburnu -laivalla Marmaran ja Egeanmeren rannikon satamavierailujen jälkeen. Suunnitelmien mukaisesti 18.-19. toukokuuta Istanbulin Sarayburnun satamaan suuntautuva TCG Nusret avattiin yleisölle. Laiva on avoinna yleisölle klo 10.00-12.00 ja 14.00-16.00. Vierailun aikana henkilökunta vahvistaa aluksen historiallista roolia visuaalisilla materiaaleilla ja esittelee sitä vierailijoille.

TCG Nusretin suunnittelemat satamavierailut:

  • 18.-19. toukokuuta Istanbul
  • 21. toukokuuta Marmara Ereglisi / Tekirdag
  • 23. toukokuuta Tekirdag
  • 6. kesäkuuta Ayvalık/Balıkesir
  • 8. kesäkuuta Leventler/Foça
  • 10.–12. kesäkuuta Konak/İzmir
  • 14. kesäkuuta Dikili/ Izmir
  • 16. kesäkuuta Burhaniye/Balıkesir

Tietoja Nusret Shipistä

Nusret museolaiva

Nusret on miinanlasku, jolla oli suuri menestys ensimmäisen maailmansodan Çanakkalen meritaisteluissa. Miinaharava-alus, joka astui palvelukseen ottomaanien laivastossa ja Turkin merivoimissa Malatya Arapgirli Cevat Pashan käskystä. Alkuperäinen Nusrat-niminen, mutta ajoissa Nusret-nimellä käytetty alus laskettiin Kielissä Saksassa vuonna 1911 ja liittyi ottomaanien laivastoon vuonna 1913.

Keväällä 1915 liittoutuneiden laivasto, joka oli pitkään pommittanut Bosporin salmen suulla olevia bastioneja ja oli varma hyökkäävänsä tiedustelulennoilla ja miinanraivausalusten toiminnalla, laski nyt päiviä hyökkäys. Fortified Area Command päätti upottaa 26 miinaa Dark Harboriin.

Yöllä 7. maaliskuuta 8. maaliskuuta kapteeni Tophaneli İsmail Hakkı Beyn ja linnoitettujen miinaryhmän komentajan kapteeni Hafız Nazmi (Akpınar) Beyn johtama Nusret jätti miinansa vihollisalusten projektoreista riippumatta. Dark Harbour Erenköyssä Anatolian puolella. Aluksen pääinsinööri on kapteeni Çarkçı Ali Yaşar (Denizalp) Efendi.

Seuraavina päivinä britit tekivät meri- ja ilmatiedusteluja, mutta he eivät löytäneet näitä miinoja.

Leikkauksen vaikutukset ja mitä siitä sanotaan

Nusretin asettamat miinat muuttivat Çanakkalen kampanjan kohtaloa 18. maaliskuuta 1915 ja antoivat sille "maailman kuuluisimman miinanlaskurin" tittelin. kazanoli mennyt. Nusretin miinat olivat hautaaneet Bouvetin 639 hengen miehistöineen, joita seurasivat taistelulaivat HMS Irresistible ja HMS Ocean.

Brittikenraali Oglanderin brittiläisen kenraali Oglanderin teoksen "Military Operations Gallipoli, Official History of the Great War" 1. osasta: päättyi epäonnistumiseen. Näiden kahdenkymmenen miinan vaikutus retkikunnan omaisuuksiin on mittaamaton."

Ccolyen Corbetin ”The Naval Campaign” -teoksen toisesta osasta: ”Ei kestänyt kauan ennen kuin katastrofien todellinen syy löydettiin ja määritettiin. Totuus oli, että yöllä 8. maaliskuuta turkkilaiset asettivat tietämättään 26 miinaa Erenköyn lahden rinnalle, eivätkä tiedustelualuksemme törmänneet niihin etsinnässä. Turkkilaiset asettivat nämä miinat ohjausalueellemme erityistä tarkoitusta varten, mikä oli huima voitto kaikesta osoittamastamme varovaisuudesta huolimatta. kazanhe ovat."

Merivoimien ministeri Winston Churchill kommentoi tapahtumaa "Revue de Paris" -lehdessä vuonna 1930 seuraavasti: "Pääsyy siihen, miksi niin paljon ihmisiä kuoli ensimmäisessä maailmansodassa, sota maksoi raskaita kustannuksia, ja niin monet kauppa- ja sotalaivat upposi turkkilaiset heittivät sinä yönä meret. Kaksikymmentäkuusi rauta-alusta roikkui ohuen vaijerin päässä."

Tasavaltainen aika

Yksityishenkilöt ostivat aluksen vuonna 1962 ja se toimi kuivalastialuksena Kaptan Nusretin nimellä. Se kaatui Mersinin edustalla vuonna 1990. Vapaaehtoisryhmän vuonna 1999 kaivaa esiin Nusretista muistomerkki tehtiin Tarsuksen kunnan toimesta vuonna 2003 ympäristöjärjestelyllä, joka sisälsi Çanakkalen sotaan liittyviä patsaita. TCG NUSRET, tarkalleen Nusretin kaivoslaivan koko, rakennettu vuonna 2011 Gölcükin telakan komentolla, toimii edelleen museona Çanakkalessa. Nusret Minlayerin 100-vuotisjuhlissa (8) alus laskettiin vesille edustajana. Aamulla klo 2015 matkaan lähtenyt alus pudotti mereen kaksi edustavaa miinaa 06 metrin välein.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar