Ohjusvaroitusjärjestelmä ASELSANista helikoptereihin

UV Fuze -varoitusjärjestelmä ASELSANista helikoptereihin
Ohjusvaroitusjärjestelmä ASELSANista helikoptereihin

ASELSAN on julkaissut vuosikertomuksen vuodelta 2021. Eri tuotteisiin liittyviä uutisia ja kehityssuuntia sisältävä raportti sisälsi myös UV-ohjusvaroitusjärjestelmän, jota alettiin tuottaa ASELSANin lisenssillä. UV Missile Warning System on varoitustietoa tuottava järjestelmä TAF-helikopterialustojen suojaamiseksi IR-ohjatuilta ohjusuhilta, jonka tuotanto aloitettiin ASELSANissa saksalaisen Airbus-yhtiön lisenssin siirrolla.

Anturiyksikön kriittiset elementit ovat; valotunnistin ja 6 erilaista optista suodatinta toimitetaan Saksasta, kaikki muut osakokoonpanot valmistetaan paikallisesti. Saksan hallituksen vuonna 2017 käynnistämän kauppasaarron vuoksi näitä kriittisiä komponentteja ei voitu toimittaa ja FIS-tuotanto lopetettiin.

Optisten suodattimien kansallistaminen valmistui marraskuussa 2020 ja toimitus tapahtui vuoden 2021 loppuun mennessä. Helmikuusta 2022 lähtien kansallisen valoilmaisinryhmän erotutkintotestit on saatu päätökseen ja helikoptereiden integraatio- ja lentokokeet (FHIT) on tarkoitus suorittaa. NEFIS-projektin puitteissa pyritään poistamaan kokonaan sataprosenttisesti kotimaisen suunnittelun UV-ohjusvaroitusjärjestelmän vientirajoitus.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar