Kuinka ymmärtää lasten ja nuorten masennus?

Kuinka ymmärtää lasten ja nuorten masennus
Kuinka ymmärtää lasten ja nuorten masennus?

Masennus on viime aikoina tullut ongelma paitsi aikuisille, myös lapsille ja nuorille. Lasten ja nuorten psykiatrian erikoislääkäri Dr. Melek Gözde Luş toteaa, että Covid-19-pandemia on muuttanut myös lasten elämää. DR. Melek Gözde Luş; Hän huomauttaa, että yritykset, kuten kapina, keskittymiskyvyttömyys, sosiaalinen vetäytyminen, päihteiden ja alkoholin käyttö ovat masennuksen oireita. Luş neuvoo vanhempia keskustelemaan ensisijaisesti tunnekeskeisesti kotona ja järjestämään kotona häiriintyneet rutiinit uudelleen.

Üsküdarin yliopiston NP Etiler Medical Centerin lasten ja nuorten psykiatrian erikoislääkäri Dr. Melek Gözde Luş kiinnitti huomiota masennuksen oireisiin, joita esiintyy myös lapsilla ja nuorilla, ja antoi erittäin tärkeitä neuvoja vanhemmille.

Masennus on myös suuri ongelma lapsille.

Lasten ja nuorten psykiatrian erikoislääkäri Dr. Melek Gözde Luş sanoi: "Itse asiassa, ensimmäinen masennus ilmaantuu aikaisemmassa iässä kuin uskotaan. Mitä tulee murrosikään, varsinkin itsemurhariskin lisääntyessä, masennuksesta itsestään tulee varoitus yhteiskunnalle. Varhaisen masennuksen tunnistamista ja ehdottamista koskevat tutkimukset, alkaen korkean riskin ryhmään kuuluvista ihmisistä, ovat nykyään yhä tärkeämpiä. kazanHän syö." sanoi.

Pandemiatoimenpiteet ovat muuttaneet elämäntapoja

Lasten ja nuorten psykiatri Dr. Melek Gözde Luş: Pandemian julistamisen jälkeen UNICEF (Yhdistyneiden kansakuntien lastenrahasto) ilmaisi mielipiteen, että lapset, joiden elämä on muuttunut COVID-19:n vuoksi, voivat olla tämän epidemian suurimpia uhreja. sanoi ja jatkoi:

”Lasten jatkuva altistuminen negatiivisille tilanteille ja uutiset epidemiasta kotona, sosiaalinen eristäytyminen epidemian aikana, stressi ja muuttuvat elämäntavat voivat aiheuttaa lapsille pelkoa, ahdistusta, masennusta ja monia niihin liittyviä psykososiaalisia ongelmia. Eristysmenetelmät, kuten koulujen sulkeminen ja ulkonaliikkumiskielto, jotka jouduttiin toteuttamaan pandemian estämiseksi, johtivat merkittäviin muutoksiin lasten elämäntavoissa. On nähty, että pandemian aikana tulisi erityisesti käsitellä lapsia, jotka eivät voi mennä ulos, pysyä poissa koulutusympäristöstä, joilla on rajoitetusti yhteyttä ystäviin ja kokevat tämän tilanteen pakko-kotiarestissa. Tämän tilanteen arvioidaan kestävän joillakin lapsilla pitkään."

Leikkiterapia hyödyttää pieniä lapsia

Lasten ja nuorten psykiatrian erikoislääkäri Dr. Korostaen, että päinvastoin, jos nuorten surua ja ahdistusta ei huomioida yrittämällä antaa neuvoja, kuten "älä huoli, voit voittaa, olet vahva", ahdistus saa ihmisen tuntemaan että niitä ei ymmärretä. Melek Gözde Luş sanoi: "Psykoterapialla on erittäin tärkeä paikka erityisesti nuorilla, kun masennuksen kliinisiä oireita havaitaan. Psykoterapiaa voidaan käyttää yhdessä lääkehoidon kanssa tai se voi olla tehokasta yksinään. Hoidon päätavoitteita ovat nuoren kuunteleminen, yrittäminen ymmärtää ja auttaa häntä tiedostamaan omat ominaisuutensa toistuvien tapaamisten kautta. Leikkiterapiasta voi olla hyötyä nuoremmille lapsille. Lisäksi huumehoitoa sovelletaan lapsille koulukaudesta alkaen." hän sanoi.

Nämä oireet viittaavat masennukseen

Lasten ja nuorten psykiatri Dr. Melek Gözde Luş; Hän sanoi, että erityisesti kapina, riskinottokäyttäytymisen lisääntyminen, keskittymiskyvyn puute, epäonnistuminen koulutunteissa, sosiaalinen vetäytyminen, kiinnostuksen ja aktiivisuuden väheneminen, ystävyyssuhteiden huononeminen, koulun ja kodin välttäminen, taipumus käyttää päihteitä ja alkoholia sekä itsemurha-ajatukset. ja yritykset voidaan laskea masennuksen oireiksi. Luş sanoi: "Nuoret kokevat äkillisiä muutoksia tunteissaan, ajatuksissaan ja ihmissuhteissaan, ja masentuneet nuoret voivat kokea nämä muutokset nopeammin. Masennusta tulee harkita, kun lapsella kouluiästä alkaen havaitaan fyysisiä ongelmia, kuten sisarusten tappeluita, levottomuutta, pelkoa, aggressiota, pahoinvointia ja oksentelua, vastuiden välttämistä, keskittymisvaikeuksia ja unihäiriöitä. sanoi.

Katkenneet rutiinit on järjestettävä uudelleen

Lasten ja nuorten psykiatrian erikoislääkäri Dr. Melek Gözde Luş sanoi: "Perheille tiedottamisella tästä asiasta on tärkeä rooli. Vanhempien ei pitäisi syyttää itseään tästä lastensa tilanteesta. Varsinkin leikkiiästä lähtien perheiden tulee varata aikaa lapselle ja saada hänet tuntemaan, että he arvostavat häntä." sanoi.

DR. Melek Gözde Luş päätti sanansa seuraavasti: ”Erityisesti kotiympäristössä meidän tulee yrittää käydä tunnekeskeisiä keskusteluja mahdollisimman paljon. On luotava ympäristö, jossa lapsi voi ilmaista tunteitaan mahdollisimman helposti ja on varmistettava, että hän ilmaisee tunteitaan. Rutiinit ovat erittäin tärkeitä lapsille ja nuorille. Siksi häiriöitä, kuten syömistä ja juomista, nukkumista ja viikonlopputoimintaa perheessä on pyrittävä järjestämään mahdollisimman uudelleen. Kun nähdään, että lapsilla on oireita kuten surua, ahdistusta, ruokahaluttomuutta, unihäiriöitä ja he voivat huonosti, kannattaa kääntyä lasten ja nuorten mielenterveysasiantuntijan puoleen ilman ajanhukkaa."

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar