Varoitus, allergisen nuhan oireet voivat sekoittaa Covid-19:n

Varoitus: Allergisen nuhan oireet voivat sekoittaa Covidin kanssa
Varoitus, allergisen nuhan oireet voivat sekoittaa Covid-19:n

Muistuttaa, että siitepölyn ja punkkien oireet, jotka lisääntyvät sään lämpenemisen myötä, voidaan sekoittaa koronaviruksen oireisiin herkillä ihmisillä, Turkin National Allergy and Clinical Immunology Association, allergisen nuhan työryhmän puheenjohtaja Prof. DR. Figen Gülen sanoi: "Allergiat aiheuttavat tyypillisesti valituksia, kuten nuhaa ja nenän tukkoisuutta, ne eivät aiheuta kuumetta kuten koronavirus- ja flunssatulehdukset."

Siitepölykauden alkaessa allergiset potilaat ovat myös huolissaan siitä, että heidän valituksensa voivat liittyä Covid-19:ään. Varsinkin lämpenevän sään myötä lisääntyvät siitepölyn ja punkkien määrät ympäristössä aiheuttavat allergioissa tyypillisiä nenä-, silmä- ja hengitysvaivoja, ja nämä löydökset voidaan sekoittaa Covid-19:n oireisiin.

Allergisten sairauksien esiintyvyys lisääntyy!

Turkin kansallinen allergia- ja kliinisen immunologian yhdistys, allergisen nuhan työryhmän johtaja Prof. DR. Figen Gülen sanoi: "Kuten koko maailmassa, allergisten sairauksien ilmaantuvuus lisääntyy maassamme. Tiedot osoittavat, että joka neljäs yhteiskuntamme ihmisistä kärsii allergisista sairauksista. Allerginen nuha on yleisin ei-tarttuvan nuhan syy.

Onko se allerginen nuha? Onko se covid? Kylmä?

Huomioi, että herkillä ihmisillä esiintyvät oireet siitepölyn ja punkkien vaikutuksesta lisääntyvät sään lämpenemisen myötä, voidaan sekoittaa koronaviruksen oireisiin. DR. Figen Gülen; "Kuume, kuiva yskä, heikkous, päänsärky, kurkun kuivuminen ja hengenahdistus" havaitaan 2-14 päivän kuluessa koronavirukselle altistumisesta. Vaikka allergiat aiheuttavat tyypillisesti vaivoja, kuten nuhaa ja nenän tukkoisuutta, ne eivät aiheuta kuumetta kuten koronavirus- ja flunssatulehdukset.

Korostaen, että ainoa lopullinen hoito allergioihin nykyään on rokotus, Prof. DR. Figen Gülen antoi seuraavan lausunnon: "Toleranssi saavutetaan antamalla potilaalle kasvavia annoksia herkkää ja kliinisesti vastuullista allergeenia. Se on useimmiten valmistettu siitepölystä ja punkeista. Tämä hoito, jota voi suorittaa vain allergologi, voidaan tehdä kahdella tavalla, ihonalaisesti ja sublingvaalisesti, ja se kestää vähintään 3-5 vuotta.

Aloittaako allergian hoidossa käytettävät lääkkeet infektiolle?

Toteamalla, että antihistamiinilääkkeet eivät lisää infektioriskiä vaikuttamalla immuunijärjestelmään, Gülen sanoi: "Ei ole näyttöä siitä, että steroideja sisältävät lääkkeet lisäisivät koronaviruksen leviämisen riskiä. Potilaiden tulee jatkaa steroideja sisältävien suun, nenän tai inhaloitavien lääkkeiden käyttöä käyttämillään annoksilla. Ei pidä unohtaa, että lääkkeiden lopettaminen voi lisätä allergia- ja astmakohtausten riskiä.

prof. DR. Figen Gülen luettelee eron allergisen nuhan ja flunssan välillä seuraavasti:

Mitä eroa on allergisen nuhan ja flunssan välillä?

Allergiset sairaudet ovat ei-tarttuvia tiloja, jotka johtuvat immuunijärjestelmämme vasteesta erilaisiin allergeeneihin. Vaikka allerginen nuha ei ole tarttuvaa, virusinfektiot, mukaan lukien koronavirus, tarttuvat yskimisen, aivastelun ja lähikontaktin kautta.

Allerginen nuha on perinnöllistä, eli allergisia valituksia on yleensä vanhemmilla, tulehdukset eivät ole perinnöllisiä.

Vaikka allerginen nuha kehittyy allergeenien, kuten pölypunkkien ja siitepölyn, kanssa, infektiot, kuten vilustuminen, kehittyvät mikro-organismien, kuten virusten tai bakteerien, hengittämisen seurauksena.

Allergisen nuhan oireet voivat kestää yli viisitoista päivää ja toistua vuosittain, kun taas infektion oireet kestävät yleensä alle 7 päivää eivätkä uusiudu samaan aikaan joka vuosi.

Milloin allergisen nuhan potilaan tulee epäillä koronavirus- tai virusinfektiota?

Gülen huomautti, että allergista nuhaa sairastava potilas, joka oli ollut läheisessä yhteydessä äskettäin Covid-19-diagnoosin saaneeseen henkilöön, voi saada tartunnan, "Potilas, jolla on allerginen nuha, jolla on valituksia, kuten kuume, yskä, päänsärky , nenän jälkeinen tippuminen ja heikkous, jotka kehittyvät eri tavalla kuin tavalliset allergiavaivat, voivat olla merkkejä infektiosta. Tällaisissa oireissa allergisen nuhapotilaan tulee hakeutua lähimpään terveyskeskukseen ja tutkia vilustumisen, flunssan ja koronavirusinfektion varalta.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar