Uutisia Yenimahalle Şentepe -köysiratalinjasta on julkaistu

Ilmoitus tulossa uutisiin Yenimahalle Sentepe -köysiratalinjasta
Uutisia Yenimahalle Şentepe -köysiratalinjasta on julkaistu

Ankaran pääkaupunkiseudun EGO:n pääosasto antoi lausunnon liittyen Yenimahalle-Şentepe Cable Car Linea koskeviin uutisiin, jotka on julkaistu äskettäin joissakin sanomalehdissä ja sosiaalisen median tileissä.

EGO:n lausunto on seuraava;

”Ankara Electricity, Coal Gas and Bus Operation Institutionin (EGO General Directorate) Yenimahalle-Şentepe-linjalla palvellut Ropeway Management suljettiin liikenteestä 21 linjan toimenpiteiden puitteissa. keskushallinto, ottaen huomioon kansanterveyden koronaviruspandemian aikana. Normalisointiprosessiin siirtyessä linjalle tehtiin raskaat huoltotyöt matkustajien turvallisuuden ja järjestelmävarmuuden varmistamiseksi ja se otettiin uudelleen käyttöön 2020.

Ennen kuin Cable Car Line otetaan uudelleen käyttöön:

  • Ensimmäisessä vaiheessa hankittiin tarjouskilpailulla 3.070 XNUMX m kuljetus-hinausköyttä,
  • Toisessa vaiheessa 3.960 XNUMX metrin kanto-hinausköyden vaurioituneet alueet korjattiin ja lyhennettiin,
  • Tehtiin raskaat huolto-korjaukset 20 köysiratamaston akulle,
  • 105 matkustajaterminaalijärjestelmää uusittiin,
  • Linjan merkinanto- ja viestintäinfrastruktuuri uusittiin,
  • Huolto-korjauksia on tehty 6 vetopyörälle,
  • 4 synkronointirenkaan vaihto 573 asemalla on saatu päätökseen.

Näistä valmistelutöistä hankittiin virastomme tarjouskilpailun tuloksena vain 3.070 m kuljetus-hinausköyttä. Kaikki muut huollot ja korjaukset korvaa vakuutusyhtiö.

Kokonaiskustannuksista 26.699.562 4.848.228 21.851.334 TL, joka on kaikkien tämän ajanjakson aikana tehtyjen raskaiden huolto-/uudistuskustannusten kokonaiskustannus, laitoksemme kattoi vain XNUMX XNUMX XNUMX TL, kun taas vakuutusyhtiö maksoi XNUMX XNUMX XNUMX TL.

Avoimen ja läpinäkyvän johtamismallimme vaatimuksena haluamme esitellä Ropeway Systemin investointi- ja käyttökustannuksia koskevat tiedot yleisölle. Köysiratajärjestelmän investointikustannukset, jotka maksoivat 2014 51.600.000 27.750.000 TL (424.762.719 XNUMX XNUMX USD) vuoden XNUMX hinnoilla, ovat tämän päivän hinnoilla XNUMX XNUMX XNUMX TL.

Köysiratajärjestelmän käyttökustannukset ovat 2.233.714 26.804.568 750.000 TL kuukaudessa ja 9.000.000 XNUMX XNUMX TL vuodessa. Toisaalta yrityksen tulot ovat XNUMX XNUMX TL kuukaudessa ja XNUMX XNUMX XNUMX TL vuodessa.

Tämän seurauksena köysirata menettää noin 18 miljoonaa TL vuodessa.

Kuten näkyy, köysirata on korkeiden investointikustannustensa lisäksi järjestelmä, jolla on korkeat käyttökustannukset johtuen toistuvista käyttöhäiriöistä ja riippuvuudesta yhdestä yrityksestä monopolina sen kunnossapidossa.

Järjestelmälle päätettiin tehdä erittäin kattava tutkimus ja arviointi ennen kuin pandemiakaudella keskeytetty köysiratatoiminta avataan uudelleen normalisointiprosessin myötä. Tässä yhteydessä kansainvälisten sertifikaattien omaavien asiantuntijoiden tekemissä tutkimuksissa on raportoitu, että järjestelmän käyttö nykyisessä kunnossa muodostaa suuren riskin kansalaistemme elämänturvallisuudelle. Koska köysirata on suljettu, se ei ole rikki. Jo nykyisessä tilanteessa asiantuntijat ovat todenneet, että järjestelmän monissa osissa on merkittäviä vaurioita. Se, että korjauksen koko oli erittäin suuri ja tämän mittakaavan raskaita huolto- ja korjaustöitä ei ollut tehty tähän päivään mennessä, piti töiden kestoa. Koska vaikka köysiratatoimintaa ei olisi suljettu pandemian aikana, tämän mittakaavan mittava huolto oli välttämätöntä, jotta vältytään katastrofaalisiin tuloksiin johtavilta onnettomuuksilta.

Lisäksi Köysiratahallituksen aiempien tilastojen tarkastelun tuloksena nähdään, että 8 avatun palvelun jälkeen tarjottiin entistä tehokkaampaa, turvallisempaa ja ongelmattomampaa palvelua. Aiempina vuosina esimerkiksi linja oli suljettuna koko huhtikuun 2022 aikana tehtyjen huolto-korjaustöiden vuoksi; 2015 kuukautta elo-, syys- ja lokakuussa 2016 1. vaiheen moottorinvaihdon ja raskaiden huoltotöiden vuoksi; Koska 3. vaiheen moottorinvaihto ja raskaat huoltotyöt tehtiin tammi-, helmi- ja maaliskuussa 2017, köysiratajärjestelmä ei ollut koskaan käytössä 2 kuukauteen. Jälleen syyskuussa 3 järjestelmän kokonais odotusaika vian vuoksi oli 2017 minuuttia (yli 791 tuntia). Suurin osa tästä meillä on kirjaa siitä, että matkustajia ei voitu evakuoida ja heidät pidettiin ilmassa.

Alueen asukkaat ovat valittaneet kiivaasti köysiratajärjestelmästä, jonka asiantuntijat ja ammattikamarit ovat todenneet, että se ei sovellu Ankaran topografiaan ja joukkoliikenteen periaatteisiin. On ollut valituksia ja eri oikeudenkäyntejä siitä, että köysiratajärjestelmän edellytyksenä olevien pylväiden sijainnista naapurustossa aiheutuvat tiet kaventavat ja vaikuttavat liikennettä negatiivisesti, ovat asuinalueella ja hyvin lähellä taloja, mikä aiheuttaa kaavoitusongelmia alueilla, joilla köysirata kulkee, ja loukkaa turvallisuutta ja yksityisyyttä risteilyn aikana. Lisäksi, kun otetaan huomioon se, että köysiradalla kuljetetut matkustajat voidaan kuljettaa erittäin helposti kahdella tai kolmella nivelbussilla, köysiratajärjestelmän ei katsota olevan sopiva joukkoliikennevaihtoehto.

Kaikesta tästä huolimatta, pyrittäessä olemaan aiheuttamatta julkista vahinkoa ja jatkamalla investointia, köysiratatoimintaa hoidetaan sopivimmissa olosuhteissa, kaikin keinoin, etusijalla matkustajien hengenturvallisuus sen sijaan, että se lopetettaisiin kokonaan. Se jatkaa työskentelyä samaan tahtiin seuraavassa prosessissa.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar