Uusi aikakausi alkaa ensimmäisellä sähköisellä urheilullisella sedanilla Mercedes EQE

Uusi aikakausi alkaa ensimmäisellä sähköisellä urheilullisella sedanilla Mercedes EQE
Uusi aikakausi alkaa ensimmäisellä sähköisellä urheilullisella sedanilla Mercedes EQE

EQE, Mercedes-EQ-brändin ensimmäinen E-segmentin sähkökäyttöinen urheiluperävaunu, lähtee maanteille Turkin maailmanmarkkinoille vuonna 2021. Uusi EQE on urheilullinen huippuluokan sedan, joka perustuu Mercedes-EQ-brändin luksussedanin EQS:n sähköiseen arkkitehtuuriin.

EQE:tä tarjotaan aluksi 613 hv (292 kW) EQE 215+ ja 350 hv (625 kW) Mercedes-AMG EQE 460 53MATIC+ -versioilla, joiden toimintasäde on jopa 4 kilometriä. EQC:n ja EQS:n jälkeen Turkin teille valmistautuvan EQE:n ​​lähtöhinnaksi on määritetty 2.379.500 XNUMX XNUMX TL.

Mercedes-EQ-brändin luksussedanin EQS jälkeen sen seuraava sähköajoneuvojen sähköarkkitehtuuriin perustuva EVA2-malli, Uusi EQE, on valmis ottamaan paikkansa Turkin teillä IAA MOBILITY -tapahtuman jälkeen. 2021. Urheilullinen huippuluokan sedan tarjoaa kaikki EQS:n ydintoiminnot pienemmässä muodossa. Uusi EQE on EQE 292+, jonka teho on 215 hv (350 kW) (energiankulutus WLTP:n mukaan: 18,7-15,9 kWh/100 km; CO2-päästöt: 0 g/km) ja 625 hv (460 kW) Mercedes -AMG EQE 53 on myynnissä 4MATIC+ versioilla. EQE 350+ 292 hv:n sähkömoottorilla voi tarjota jopa 613 kilometrin toimintasäteen WLTP:hen verrattuna. Autoa valmistetaan Bremenissä maailmanmarkkinoille ja Pekingissä Kiinan markkinoille.

Tämä diaesitys vaatii JavaScriptin.

Huippuluokkaa progressiivisella ylellisyydellä

Kaikki Mercedes-EQ:lle tyypilliset elementit sisältävä EQE tarjoaa urheilullisen, "tarkoituksenmukaisen muotoilun" kaarevilla linjoillaan ja ohjaamon suunnittelulla (Cab-Forward) edessä. aistillinen puhtaus; Reilusti muotoiltuja pintoja heijastavat supistetut saumat ja saumattomat siirtymät. Vaikka etu- ja takapuskurin etäisyydet pidetään lyhyinä, dynaamisuutta tukee terävä spoileri takana. Runkotason 19-21 tuuman pyörät lihaksikkailla olkapäillä antavat EQE:lle urheilullisen ilmeen. kazanhuutaa.

Alkuperäinen muotoilu sähköautoille

Innovatiiviset ajovalot ja musta jäähdyttimen säleikkö antavat EQE:lle urheilullisen ilmeen, Mercedes-EQ-sukupolven uudelle jäsenelle. kazanhuutaa. Sen lisäksi, että se tarjoaa ainutlaatuisen ilmeen, musta jäähdyttimen säleikkö ottaa myös tärkeän vastuun isännöimällä erilaisia ​​kuljettajaa avustavien järjestelmien antureita, kuten ultraääni, kamera ja tutka. Ajoneuvon ominaista muotoilua heijastavien päiväkäyttöisten LEDien lisäksi vakiovarusteena on DIGITAL LIGHT -ajovalot, jotka tukevat yöajoa.

upea ulkomuotoilu

Aerodynaaminen siluetti kehyksettömillä, coupémaisilla ovilla ja korkea, vahva olkapäälinja erottuvat erottuvista design-elementeistä. Aerodynaamisesti ja aeroakustisesti optimoidut sivupeilit on kiinnitetty olkapäälinjaan. Kromikoristeet täydentävät designin ja siluetin ikkunoiden kaarilinjalla.

Tilava sisustus

EQS:tä kompaktimmaksi suunniteltu EQE:n ​​akseliväli on 3.120 90 millimetriä, mikä on 27 millimetriä lyhyempi kuin EQS. Uusi EQE paljastaa samanlaiset ulkomitat kuin CLS. Kuten CLS:ssä, siinä on kiinteä takaikkuna ja takaluukku. Sisämitat, esimerkiksi olkatilaa edessä (+80 mm) tai sisäpituutta (+213 mm), ylittävät nykyisen E-sarjan (65 mallisarja). E-sarjaan verrattuna 430 cm korkeampi istuma-asento EQE:n ​​tavaratila on XNUMX litraa.

Kantama jopa 613 kilometriä

EQE julkaistaan ​​kahdessa eri versiossa, EQE 292+ teholla 215 hv (350 kW) ja Mercedes-AMG EQE 625 460MATIC+, jonka teho on 53 hv (4 kW). Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ edustaa Mercedes-AMG:n äärimmäistä sähköajoa. EQE 350+:n akun käyttöenergiakapasiteetti on noin 90 kWh ja toimintasäde on WLTP:n mukaan jopa 613 km.

Ilmajousitus ja taka-akselin ohjaus

Uuden EQE:n ​​jousitus, jossa on nelinivelinen etujousitus ja monivipuinen takajousitus, on rakenteeltaan samanlainen kuin uuden S-sarjan. EQE voidaan varustaa AIRMATIC-ilmajousituksella ADS+ mukautuvalla jousitusjärjestelmällä. Vakiovarusteena olevan taka-akselin ohjauksen ansiosta EQE tarjoaa kaupungissa yhtä paljon ohjattavuutta kuin kompakti auto. Taka-akselin ohjauksella jopa 10 asteen kulmassa kääntöympyrä pienenee 12,5 metristä 10,7 metriin.

Laadukas raitis ilma sisätiloissa

Mercedes-Benz tarjoaa kattavan ilmanlaaturatkaisun EQE:ssä ENERGIZING AIR CONTROL Plus -paketilla ja HEPA-suodattimella. Järjestelmä koostuu suodattimesta, antureista, ohjausnäytöstä ja ilmastointilaitteesta. HEPA-suodatin vangitsee hiukkaset, siitepölyn ja muut ulkopuolelta tulevat aineet korkealla suodatusastellaan. Aktiivihiilipinnoite vähentää rikkidioksidin ja typen oksideja sekä sisätilojen hajuja. Vuonna 2021 Itävallan tutkimus- ja testausinstituutti (OFI) myönsi Mercedes-Benzille "OFI CERT" ZG 250-1 -sertifikaatin, koska matkustamon ilmansuodatin, joka tarjoaa tämän valinnaisen ominaisuuden, suodattaa kunnolla virukset ja bakteerit.

Esikäsittelyominaisuuden avulla on myös mahdollista puhdistaa sisäilma ennen ajoa. Hiukkasarvot ajoneuvon sisällä ja ulkopuolella näkyvät ilmastointilaitteen näytöllä. Kun ulkoilman laatu on huono, järjestelmä voi myös ehdottaa sivuikkunoiden tai kattoluukun sulkemista ja vaihtaa automaattisesti kierrätystilaan.

Sähköinen älykäs navigointi

Electric Intelligent Navigation suunnittelee nopeimman ja kätevimmän reitin useiden tekijöiden perusteella, mukaan lukien latausasemat, jotka reagoivat dynaamisesti ajotyylin muutoksiin. Tämä sisältää MBUX (Mercedes-Benz User Experience) -tietoviihdejärjestelmän tietojen visualisoinnin siitä, onko käytettävissä oleva akun kapasiteetti riittävä palatakseen lähtöpisteeseen ilman latausta. Reitin laskennassa suositaan latausasemia, jotka lisätään reitille manuaalisesti.

Näytön rikkaus ohjaamossa valinnaisella MBUX-hypernäytöllä

Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+:ssa vakiovarusteena olevan MBUX Hyperscreen -näytön ansiosta ajoneuvon sisätiloissa kolme näyttöä yhdistyvät lasipaneelin alle yhdeksi näytöksi. 12,3 tuuman OLED-näyttö erillisellä käyttöliittymällä tekee matkasta mukavampaa etumatkustajille. Siinä on kamerapohjainen estojärjestelmä, joka havaitsee, katsooko kuljettaja matkustajan edessä olevaa näyttöä. Tässä tapauksessa järjestelmä himmentää automaattisesti kuljettajan dynaamisen sisällön, kun kuljettaja katsoo viereistä näyttöä ajon aikana.

MBUX säilyttää johtoasemansa

Uuden sukupolven MBUX, joka esiteltiin äskettäin EQS:n kanssa, on myös EQE:ssä, ja se tarjoaa lukuisia henkilökohtaisia ​​suosituksia tietoviihde-, mukavuus- ja ajoneuvotoimintoihin. Nollakerrossuunnittelunsa ansiosta käyttäjän ei tarvitse selata alivalikoita tai antaa äänikomentoja. Tärkeimmät sovellukset esitetään tilanteesta riippuen näkyvimmällä alueella. Näin EQE-ohjain pääsee eroon monimutkaisista toiminnoista.

Ajojärjestelmät, jotka tarjoavat tukea monissa tilanteissa

EQE:ssä on uusi ajon tukijärjestelmä, joka on varustettu monilla toiminnoilla. ATTENTION ASSISTin kevyt unihälytys (MBUX Hyperscreenin kanssa) on yksi niistä. Järjestelmä analysoi kuljettajan silmäluomien liikkeet kameralla. Kuljettaja pääsee helposti käsiksi ajotukitietoihin edessään olevalta näytöltä.

Tehokas voimansiirtojärjestelmä

Kaikissa EQE-versioissa on sähköinen voimansiirto (eATS) taka-akselissa. 4MATIC-versioissa on myös eATS etuakselilla. Sähkömoottorit, jatkuvatoimiset synkronimoottorit PSM ja vaihtovirtamoottorin roottori on varustettu kestomagneeteilla, joten tehotukea ei tarvita. Tämä malli tarjoaa etuja, kuten korkean tehotiheyden, tehokkuuden ja tehon vakauden. Taka-akselin moottoriin kohdistettu kuusivaiheinen rakenne, joka koostuu kahdesta kolmivaiheisesta käämityksestä, tuo vahvan rakenteen.

EQE 350+:n litiumioniakku koostuu kymmenestä moduulista ja tarjoaa 90 kWh energiaa. Innovatiivinen itse kehitetty akunhallintaohjelmisto mahdollistaa huoltopäivitykset. Näin EQE:n ​​energianhallinta pysyy ajan tasalla koko elinkaarensa ajan.

Uuden sukupolven akussa on otettu tärkeä askel solukemian kestävyyden kannalta. Optimoitu aktiivinen materiaali koostuu nikkelistä, koboltista ja mangaanista suhteessa 8:1:1. Tämä laskee kobolttipitoisuuden alle 10 prosenttiin. Kierrätyksen optimointi on Mercedes-Benzin akkustrategian tärkeä pilari.

Jatkuvasti korkea suorituskyky ja keskeytymätön kiihtyvyys luonnehtivat EQE:n ​​ajofilosofiaa. Kehittynyt voimansiirtojärjestelmä, energian uudelleenkazanSe sisältää erilaisia ​​energiatehokkuusratkaisuja, kuten IM. Korkeajänniteakku ladataan muuttamalla mekaaninen pyörimisliike sähköenergiaksi ylikäynti- tai jarrutustilassa. Kuljettaja voi säätää hidastuvuutta kolmessa vaiheessa (D+, D, D-) ja voi myös valita liukutoiminnon manuaalisesti ohjauspyörän takana olevilla päitsimillä tai käyttää DAuto-tilaa.

ECO Assist tarjoaa optimoidun palautumisen tilanteen mukaan. Hidastuvuus voimistuu tai vähenee, jotta ajo olisi mahdollisimman tehokasta. Lisäksi edessä havaittuihin ajoneuvoihin sovelletaan palautuvaa hidastuvuutta. Toipuva hidastus tukee kuljettajaa esimerkiksi pysäyttämällä ajoneuvo liikennevaloihin. Kuljettaja, jonka ei tarvitse painaa jarruja, nauttii kirjaimellisesti yhdellä polkimella ajamisesta.

Kontrasti äänikokemukset korkealla akustisella ja tärinämukavuudella

Takaluukulla varustettuna sedanina EQE on varustettu edistyneillä ratkaisuilla, jotka tarjoavat korkeatasoista NVH-mukavuutta (Noise/Vibration/Rigidity), kuten melua, tärinää ja jäykkyyttä. Sähköinen voimansiirtojärjestelmä (eATS) käyttää NVH:lle (Noise/Vibration/Rigidity) optimoituja ratkaisuja magneettien ja roottoreiden sisällä. Lisäksi kaikkialla eATS:ssa on erityinen vaahto NVH (Noise/Vibration/Rigidity) -peitteen muodossa.

Erittäin tehokkaat jousi/massakomponentit tarjoavat keskeytymättömän äänieristyksen tuulilasin alla olevasta poikkipalkista tavaratilan lattiaan. Raaka runkovaiheessa akustisia vaahtoja asetetaan monille kantoaineille.

Ajamisesta tulee akustinen kokemus EQE:n ​​avulla. Burmester® 3D -surround-äänijärjestelmä tarjoaa kaksi ääniympäristöä, EQE Silver Waves ja Vivid Flux. Silver Waves tarjoaa aistillisen ja puhtaan äänen, kun taas Vivid Flux sähköauton harrastajille tarjoaa kristallin, synteettisen mutta inhimillisen äänen. Äänikokemukset voidaan valita tai sammuttaa keskusnäytöstä.

Kehittynyt passiivinen ja aktiivinen suojaus

”Holistiset turvallisuusperiaatteet”, erityisesti tapaturmaturvallisuus, ovat aina voimassa. Kuten kaikissa muissa Mercedes-Benz-malleissa, EQE:ssä on kiinteä matkustamo, erityisiä muodonmuutosvyöhykkeitä ja modernit turvajärjestelmät, mukaan lukien PRE-SAFE®.

Se, että EQE nousee täyssähköiselle alustalle, tarjoaa myös uusia suunnittelumahdollisuuksia turvallisuuskonseptille. Esimerkiksi alavartalon törmäyksenkestävällä alueella on sopiva alue akun asennukseen. Lisäksi, koska suurta moottorilohkoa ei ole, eteenpäin törmäyskäyttäytyminen voidaan mallintaa vielä paremmin. Vakiotörmäystestien lisäksi ajoneuvon suorituskykyä erilaisissa ylätilanteessa on validoitu ja laajoja komponenttien testauksia on tehty Ajoneuvon turvallisuusteknologiakeskuksessa (TFS).

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar