TCA-raportti: 8 miljardin dollarin tappio 37.5 BOT-mallilla rakennetussa projektissa

TCA raportoi miljardeja dollareita tappiosta YID-mallilla tehdyssä projektissa
TCA:n raportti "8 miljardin dollarin" tappio 37.5 BOT-mallilla tehdyssä projektissa

Build-Operate-Transfer (BOT) -mallilla rakennetun 4 moottoritien, tunnelin ja 3 sillan kokonaiskustannukset olivat 22 miljardia 215 miljoonaa 713 tuhatta dollaria. Ennen kuin samat hankkeet siirretään yleisölle, annettiin siirtymätakuu 59 miljardia 747 miljoonaa 817 tuhatta dollaria. Näin ollen valtiovarainministeriöstä tulee 22.2 miljardia dollaria lisää rahaa kahdeksaan hankkeeseen, jotka maksavat 8 miljardia dollaria valtion varoilla.

SözcüEmin Özgönülin Turkista laatiman raportin mukaan Deniz Yavuzyılmaz, CHP Zonguldakin varajäsen ja GNAT KİT -komission jäsen, sanoi: "TCA-raporttien havainnot osoittivat, että 8 projektia olivat 169 prosenttia ja 2.69 kertaa kalliimpia. Tällä rahalla rakennettaisiin 8 sijasta yhteensä 24 moottoritietä, siltaa ja tunnelia. Lisäksi valtio on näissä hankkeissa takaaja urakoitsijan ulkomailta saamille lainoille.

Mikä on Build-Operate-Transfer (BOT) -malli?

”Jos takuun alaisten ajoneuvojen määrä ei täsmää BOT-mallilla tehdyissä kuljetustakuuprojekteissa, valtiovarainministeriö maksaa erotuksen. Ohittavien ajoneuvojen kuljettajat maksavat suoraan operoivan yrityksen kassalle."

1-1915 Çanakkalen silta
Çanakkale-Malkara-moottoritien kustannukset, mukaan lukien vuoden 1915 Çanakkale-silta, ovat 3 miljardia 159 miljoonaa 721 tuhatta 36 euroa. Hankkeessa, jonka toiminta siirtyy valtiolle vuonna 2034, annettiin päivittäinen takuu 45 tuhannelle sillan ylittävälle ajoneuvolle.

2- Menemen-Aliağa-Çandarlı-valtatie
2030 tuhannen ajoneuvon päivittäinen siirto Menemen-Aliağa-Çandarlı-moottoritielle kustannuksilla 445 miljoonaa 521 tuhatta 627 euroa, joka on tarkoitus julkistaa vuonna 35, ja tulotakuu yhteensä 541 miljoonaa 301 tuhatta euroa.

3 - Ankara-Niğde-valtatie
Ankara-Niğde-valtatie, jonka kokonaispituus on 351 kilometriä liityntäteineen, siirretään yleisölle vuonna 2035. 1 miljardi 462 miljoonaa 628 tuhatta 902 euroa maksavassa hankkeessa on edelleen puutteita.

4 - Euraasian tunneli
Euraasian tunneli Istanbulissa tulee julkisuuteen vuonna 2042. Miljardi 1 miljoonaa 239 tuhatta dollaria maksavalle hankkeelle myönnetty päivätakuu on 863 tuhatta ja tämä luku kasvaa vuosi vuodelta, vaikka tämä ei pidä paikkaansa.

5 - Osmangazi-silta ja Gebze-Orhangazi-Izmir-moottoritie
Osmangazin silta ja Gebze-Orhangazi-İzmir-moottoritie siirretään yleisölle vuonna 2036. Hankkeessa, jonka kustannukset ovat 6 miljardia 312 miljoonaa 392 tuhatta 47 dollaria, sekä sillan että valtatien takuiden määrä ei kestä.

6 - Yavuz Sultan Selim -silta ja Odayeri-Paşaköy-moottoritie
Yavuz Sultan Selim -sillan ja Odayeri-Paşaköy-moottoritien hankkeen kustannukset ovat 3 miljardia 456 miljoonaa 244 tuhatta 239 dollaria. Takuu sillan ylittämisestä on 49 miljoonaa euroa vuodessa, mutta puoltakaan tästä ei saada.

7- North Marmara Highway Kınalı-Odayeri osio
Pohjois-Marmaran moottoritien Kınalı-Odayeri-osuuden hinta on 2 miljardia 72 miljoonaa 257 tuhatta 9 dollaria. Vuonna 2030 yleisölle siirrettävän hankkeen pituus on 80 kilometriä liityntätiet mukaan lukien. Hankkeessa, jonka toiminta-aikaa on pidennetty 4 vuodesta 9 kuukaudesta 12 vuoteen 4 kuukauteen, ei ole takeita.

8- Northern Marmara Highway Kurtköy-Akyazı osio
Pohjois-Marmaran valtatien Kurtköy-Akyazı-osuuden käyttö siirtyy valtiolle vuonna 2029. 3 miljardia 661 miljoonaa 656 tuhatta 404 dollaria maksaneen projektin ajoneuvokorttitakuunumeroita korotettiin operaattoriyhtiön eduksi.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar