Syitä pahanhajuiseen hengitykseen lapsilla?

Lasten pahanhajuisen hengityksen syyt
Lasten pahanhajuisen hengityksen syyt

Aikuisten tunnettu sinuiitti-tauti on yleinen ja tärkeä sairaus lapsilla, mutta se voidaan usein jättää huomiotta ja jättää huomiotta. Korva-, nielu- ja kurkkutautien erikoislääkäri Bahadır Baykal antoi tärkeää tietoa lasten sivuontelotulehduksesta.

Infektiota, joka ilmenee kasvojen luiden välissä olevien ilmatilojen (onteloiden) tulehduksen yhteydessä, kutsutaan "poskiontelotulehdukseksi". Sinuiittia on kahta tyyppiä, akuuttia ja kroonista (kroonista). Akuutissa sinuiittissa; nenän tukkoisuus, keltainen, vihreä tai verinen nenävuoto, kipu silmien ympärillä, kasvot tai päänsärky, joka voimistuu eteenpäin nojaten, ja kuumeen oireita. Kroonisessa poskiontelotulehduksessa tumma nenävuoto, nenävuoto, nenän tukkoisuus ja paikallinen päänsärky ovat näitä oireita yleisempiä, yli kolme kuukautta kestävä poskiontelotulehdus tarkoittaa, että se on kroonistunut.

Ihmiset, joilla on nenän tukkoisuus, ovat vaarassa. Vino tai murtunut nenäluu, liiallinen nenän simpukan kasvu ja polyyppien esiintyminen tekevät henkilön alttiimmaksi poskiontelotulehdukselle. Sinuiitti on myös yleinen allergikoilla. Jos vilustuminen tai flunssa kestää yli viikon, kyseessä on todennäköisesti sinuiitti. Emme missään nimessä suosittele matkustamista lentokoneella, varsinkaan lievän flunssan yhteydessä, jolloin paineenmuutoksia aiheuttavat olosuhteet helpottavat poskiontelotulehduksen kehittymistä, mikä on tupakointia helpottava tekijä.

Lapsilla voi olla poskiontelotulehdus, vaikka oireet vaihtelevat lapsen iän mukaan, alle 5-vuotiailla lapsilla on harvoin päänsärkyä. Vanhemmilla lapsilla päänsärky on yleisempää poskiontelotulehduksessa. Erityisesti lapsilla, joilla on yöyskää, nenävuotoa ja pahanhajuista hengitystä, jos nenä vuotaa yli 10 päivää, tulee poskiontelotulehduksen mahdollisuus ottaa huomioon. Yskimisen ohella esiintyy myös keltaista ja vihreää nenävuotoa, poskiontelotulehduksessa voi esiintyä pahanhajuista hengitystä nenän vuoteesta. Yleensä ihminen ajattelee, että hänellä on ruosteen makua kielellään, eikä huomaa pahanhajuista hengitystä, ellei joku muu kerro hänelle.

Ensimmäinen vaihtoehto poskiontelotulehduksen hoidossa on lääkehoito. Tätä tarkoitusta varten käytetään yhdessä antibiootteja, nenän vuotamista ja kudosten turvotusta vähentäviä lääkkeitä (dekongestantit) sekä ylempiä hengitysteitä puhdistavia ja tummia eritteitä vähentäviä lääkkeitä, ei pidä unohtaa, että tulehdus leviää. silmään ja voi kehittyessään aiheuttaa vakavia silmävaurioita.. Tässä tapauksessa sinun tulee ehdottomasti viedä lapsi välittömästi kurkku- ja kurkkulääkäriin. Tämä tilanne koskee aikuisia.Antibioottihoitoa tulee soveltaa 7-10 päivän ajan potilailla, joilla on tummaa nenävuotoa, korkea kuume ja voimakas päänsärky yli 14 päivää.

Op.Dr.Bahadır Baykal sanoi: "Ellei komplikaatioita esiinny akuutissa sinuiitissa, leikkausta tarvitaan harvoin. Jos henkilö ei ole hyötynyt pitkäaikaisesta lääkityksestä ja hänen poskiontelotulehduksestaan ​​on tullut krooninen, leikkausta tulisi harkita vaihtoehtoisena menetelmänä. Jos potilaalla, jonka krooninen sinuiitti arvioidaan tomografialla, on nenän luun kaarevuus, nenän tukkoisuus tai polyypi, sitä tulee hoitaa yhdessä sinuiitin kanssa.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar