Mikä on kolumnisti, mitä hän tekee, kuinka tulla kolumnistiksi? Kolumnistien palkat 2022

Mikä on Kose Writer Mitä hän tekee Kuinka tulla Kose Writer Palkka
Mikä on kolumnisti, mitä hän tekee, kuinka tulla kolumnistin palkaksi 2022

Kolumnisti on henkilö, joka jakaa näkemyksensä ja ajatuksensa lehtiin, aikakauslehtiin tai uutisportaaleihin laatimiensa artikkeleiden kanssa. On myös kolumnisteja, jotka ovat erikoistuneet aiheisiin, kuten huumoriin, keittiöön, urheiluun, politiikkaan, taiteeseen, talouteen, matkailuun ja aikakauslehtiin tai kirjoittavat mistä tahansa aiheesta.

Mitä kolumnisti tekee, mitkä ovat hänen tehtävänsä?

Kolumnistit; Hän vastaa ideoidensa jakamisesta elämästä, politiikasta, taloudesta tai urheilusta. Toisin kuin kirjoittajat, joita kutsutaan johtavaksi kirjoittajaksi ja jotka jakavat päänäkemykset sanomalehden, aikakauslehden tai uutisportaalin aiheista; Kolumnistit kirjoittavat täysin omia ajatuksiaan. Hänen ei tarvitse ajatella sanomalehden uutispolitiikkaa tai alustaa, jolla hänen artikkelinsa julkaistaan. Kaiken tämän lisäksi kolumnistin tehtävät on lueteltu seuraavasti;

  • Ei ajaa minkään eturyhmän etuja,
  • olla kuljettamatta nurkkaan kerättyä tietoa lähteistä, joiden luotettavuutta voidaan epäillä,
  • Noudattamaan journalismin eettisiä sääntöjä,
  • Älä käytä mediaa henkilökohtaiseen ahneuteen tai etuihin.

Kuinka tulla kolumnistiksi

Kolumnistiksi tuleminen ei vaadi erityistä koulutusta. Yleensä kolumnistit; Se valitaan mistä tahansa aiheesta kokeneiden ihmisten joukosta, joiden yleisölle jakamat artikkelit ovat jännittäviä ja luettuja tai joilla on journalistinen tausta. Lehdistötyölaki antaa tiettyjä oikeuksia toimittajille, ja myös kolumnistit voivat hyötyä näistä oikeuksista. Tässä yhteydessä kolumnisteilla on myös oikeus saada ilmaisia ​​tai alennettuja kuljetuspalveluita Kolumnistin edellytetään tuntevan turkin kielioppia. Tämän lisäksi kolumnistilta odotetaan joitain ominaisuuksia, ja ne on lueteltu seuraavasti;

  • Olla kurinalainen ja ahkera
  • Seurataksesi esityslistaa tarkasti,
  • Kuuntelemalla lukijoiden mielipiteitä ja ehdotuksia,
  • vieraan kielen osaaminen,
  • Kunnioitettava inhimillisiä ja moraalisia perusarvoja.

Kolumnistien palkat 2022

Alhaisimmat vuonna 2022 saadut kolumnistipalkat ovat 5.600 8.100 TL, keskimääräiset kolumnistipalkat 8.600 XNUMX TL ja korkeimmat kolumnistipalkat XNUMX XNUMX TL.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar