Kazakstanin tasavallan virallinen valtuuskunta vieraili Akkuyun ydinvoimalaitoksella

Kazakstanin tasavallan virallinen valtuuskunta vieraili Akkuyun ydinvoimalaitoksella
Kazakstanin tasavallan virallinen valtuuskunta vieraili Akkuyun ydinvoimalaitoksella

Turkin ensimmäisen ydinvoimalan Akkuyu Nuclear Plant (NGS) rakennustyömaan rakensi Samruk-Kazina A.Ş., jota johti Kazakstanin tasavallan energiaministeri Bolat Akçulakov. Valtuuskunta, johon kuului hallituksen puheenjohtaja Almasadam Satkalijev ja yritysmaailman edustajia, vieraili. Ulkomaalaisille vieraille tiedotettiin Akkuyun ydinvoimalan rakentamisen edistymisestä ja esiteltiin aktiivisesti rakenteilla olevat tärkeimmät tilat.

Rosatomin ensimmäinen varatoimitusjohtaja ja kansainvälisen liiketoiminnan kehitysjohtaja Kirill Komarov ja AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Pääjohtaja Anastasia Zoteeva piti avauspuheen Kazakstanin valtuuskunnan jäsenille. Vieraat vierailivat Itämeren rahtiterminaalissa, joka on hankkeen pääkuljetuskeskus, suoritettuaan pakollisen työturvallisuuskoulutuksen. Delegaatio, joka tutki myös yksikön nro 1 pumppaamorakennusaluetta, nousi myös tontin korkeimpaan kohtaan katsomaan yleiskuvaa rakennettavista voimayksiköistä.

Kierroksen jälkeen vaihdettiin tietoa ydinvoimalan rakentamisprosessista. AKKUYU NUCLEAR INC. Pääjohtaja Anastasia Zoteeva kertoi vieraille hankkeen toteuttamisesta Turkissa, kun taas Rosatom - International Network Private Corporationin toimitusjohtaja Vadim Titov jakoi kokemuksiaan voimalaitoksen rakentamisen viestintätoiminnasta. Vierailu ydinvoimalaitosalueella päättyi kyselyyn.

Turkin ensimmäinen ydinvoimalaitos Akkuyu ydinvoimala koostuu neljästä voimayksiköstä, joissa on VVER-1200 3+ sukupolven reaktorit, jotka on varustettu edistyneillä turvajärjestelmillä, ja ydinvoimalan kokonaisteho on 4.800 60 MW. Kunkin yksikön 20 vuoden käyttöikää on mahdollista pidentää vielä 4 vuodella Ydinvalvontaviraston luvalla turvallisuusarvioinnin jälkeen. Kaikkien neljän voimayksikön käyttöönoton jälkeen Akkuyun ydinvoimalaitos tuottaa noin 35 miljardia kWh sähköä vuodessa.

Rakenteilla olevan ydinvoimalaitoksen materiaali- ja laitetoimitukset ovat tulosta laajasta kansainvälisestä yhteistyöstä. Suurin osa Akkuyun ydinvoimalaitoksen 4 voimayksikön pitkäikäisistä laitteista, mukaan lukien reaktoripaineastiat, höyrygeneraattorit, pääkiertopumput, valmistetaan Venäjän tuotantolaitoksissa, jotka ovat osa Rosatomin koneenrakennusdivisioonaa. Riippuen tarvittavien sertifikaattien saatavuudesta turkkilaisilta valmistajilta hankitaan laitteita, kuten ilmanvaihto- ja lämmönvaihtolaitteita, pumppuja ja paineastioita.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar