5G-Mobix-projekti käynnistettiin Ipsalan rajaportilla

G Mobix -projekti käynnistettiin Ipsalan rajaportilla
5G-Mobix-projekti käynnistettiin Ipsalan rajaportilla

İpsalan rajaportilla käynnistettiin 2020G-Mobix-projekti, jonka tavoitteena on kehittää autonomisia ajoneuvotoimintoja 5G-viestintätekniikoiden avulla ja jota tukee Euroopan unionin teknologiatukiohjelma Horizon 5.

Hanke, johon kuuluu kumppaneita, kuten TÜBİTAK BİLGEM Turkista sekä Turkcell, Ford Otosan ja Ericcsson TR, toteutettiin 10 kumppanin kanssa 59 maasta. Yksi tämän projektin kriittisistä vaiheista, joka esitellään yleisölle eri puolilla Eurooppaa rakennetuilla testialueilla, on saatu onnistuneesti päätökseen.

Autonomisia ajoneuvoja, jotka ilmaistaan ​​yhtenä tulevaisuuden teknologioista, kehitetään liikkumaan niiden sisältämien korkean suorituskyvyn anturi- ja laitteistotekniikoiden avulla. 5G-Mobix-projektin puitteissa keskitytään autonomisen ajon kehittämiseen ilman kalliiden ajoneuvon sisäisten anturien käyttöä tienvarsianturien kautta.

İpsalassa tehdyissä testeissä Ford Otosan -kuorma-autojen autonominen ajo Turkista Kreikkaan rajaportin sisällä toteutettiin analysoimalla tienvarsiantureista saatua dataa TÜBİTAK Gebzen kampukselle perustetulla Safir Bulut -alustalla 5G-teknologioiden avulla.

TÜBİTAK BİLGEM kehitti hankkeen puitteissa käytetyt TIR-reititysalgoritmit autonomiseen ajoon ja kohteen havaitsemiseen käytettävät algoritmit mahdollisten onnettomuuksien ehkäisemiseksi. Yksi 5G-Mobix-projektin kriittisistä elementeistä, BİLGEM-pilviteknologiaalusta Safir Bulut on ottanut vastaan ​​tärkeitä tehtäviä. Safir Bulut -alusta, joka on myös 5G-Mobix-projektin hallintakeskus, on mahdollistanut autonomisen ajamisen ajamalla kehitettyjä algoritmeja Gebzen kampukselta, 400 km:n päässä ajoneuvosta.

Tässä testissä toteutettiin myös "platooning", "näe mitä näen" -sovellus, jossa korkearesoluutioisia kuvia siirretään livenä edessä olevasta ajoneuvosta taakse ja muita apuskenaarioita tullialueen nopeampaan ja turvallisempaan asiointiin. .

5G-Mobix-projekti paljastaa erilaisia ​​kaupallisia ja sosiaalisia etuja. Näitä etuja ovat muun muassa erilaiset automatisoidut liikkumisen käyttöskenaariot, kuten koordinoitu ajo, moottoritien kaistan yhdistäminen, saattueajo, autonominen ajoneuvojen pysäköinti, kaupunkiajo, tienkäyttäjien havaitseminen, ajoneuvojen etähallinta, ympäristönhallinta, HD-kartan päivitys, media ja viihde. hyödyt.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar