301 kaivostyöntekijää, jotka menettivät henkensä Soman kaivosonnettomuudessa, muistetaan Bursassa

Soman kaivosonnettomuudessa henkensä menettäneen kaivostyöntekijän muistoa vietettiin Bursassa
301 kaivostyöntekijää, jotka menettivät henkensä Soman kaivosonnettomuudessa, muistetaan Bursassa

DİSK, KESK, TMMOB, Bursan lääketieteellinen kamari, TÜMTİS Bursa Components muisteli 301 Somassa henkensä menettäneen kaivostyöläisen 8. kuolinpäivää BAOB Vapauden ja demokratian aukiolla antamallaan tiedotteella.

Soman katastrofin, joka on Turjin suurin kaivoskatastrofi, kahdeksantena vuosipäivänä DİSKin, KESKin, TMMOBin, Bursa Medical Chamberin ja TÜMTİS Bursa Componentsin BAOB Vapauden ja Demokratian aukiolla antaman lehdistötiedotteen yhteydessä henkensä menettäneet olivat muistettiin ja kiinnitettiin huomiota oikeudenkäynnin aikana koettuun laittomuuteen. Ferudun Tetik, TMMOB Bursan maakunnan koordinointilautakunnan sihteeri, antoi lausunnon. Tetikin lausunto on seuraava:

DSC

”Muistamme kunnioittavasti 13 kaivostyöntekijäämme, jotka menettivät henkensä Soman kaivosonnettomuudessa, joka tapahtui 2014. toukokuuta 301 ja meni historiaan maamme historian suurimpana kaivoskatastrofina.

Soman kaivoskatastrofi ei ole näkymätön onnettomuus, vaan tulos julkisen kaivostoiminnan tuhoamisesta, työntekijöiden ammattiliittojen purkamisesta ja orjatyöjärjestelmän käyttöönotosta uusliberalistisen ymmärryksen seurauksena.

Soman katastrofi ei ole pelkkä huolimattomuus, vaan seurausta kaivostiedon ja -kokemuksen huomiotta jättämisestä, teknisen tietämyksen ja infrastruktuurin riittämättömyydestä sekä työturvallisuuden ymmärtämättä jättämisestä.

Somassa 301 kaivostyöntekijää maksoi henkellä kaivosyhtiöiden voittonsa lisäämiseksi asettamia työoloja ja poliittisen vallan politiikkaa, joka ei arvosta työntekijöiden elämää.

Kuluneiden 8 vuoden aikana Soman katastrofista on tullut paitsi kaivoskatastrofin, myös laillisen katastrofin nimi. Oikeudenkäynnin aikana saatujen kokemusten ja tuomioistuimen päätöksen seurauksena katastrofissa menettämiemme 301 kaivostyöntekijän tuskaan lisättiin syvä suru epäoikeudenmukaisuuden ja epäoikeudenmukaisuuden tunteesta.

Julkisten instituutioiden vastuuta huomioineen ja kaivosyhtiön omistajien rikoksia lievenneen oikeudenkäyntiprosessin päätteeksi syyllisille langetettiin näennäisiä tuomioita, ja hallituksen antaman teloituksen alentamisen myötä syylliset vapautettiin melkein. istumatta edes vankilassa. Se, että Can Atalay ja Selçuk Kozağaçlı, jotka toimivat vapaaehtoisesti surevien perheiden asianajajina, ovat tänään vankilassa, vaikka Soman katastrofista vastuussa olevat ovat poissa, on osoitus lain valitettavasta tilasta.

Soma-tapaus, kuten Gezi-tapaus, Çorlun junaonnettomuustapaus ja 10. lokakuuta tapaus, johti tavalla, joka vahingoitti oikeudentuntoa ja uskoa yhteiskunnan lakiin. Soman tapaus on käsiteltävä uudelleen ja syyllisiä on rangaistava heidän ansaitsemansa mukaan.

Ei ole väliä kuinka monta vuotta on kulunut, emme koskaan unohda 301 kaivostyöntekijän kuolemaa, poliittisen vallan ja julkisten instituutioiden vastuuta, kaivosyhtiön ahneita omistajia ja katastrofin aiheuttaneita ihmisiä.

Jatkamme taistelua sellaisen maan puolesta, jossa voimme elää inhimillisesti ja työskennellä inhimillisissä olosuhteissa."

Ilmoituksen jälkeen Bursa Asianajajaliiton presidentti Atty. Myös Metin Öztosun ja TÜMTİS Bursan osaston puheenjohtaja Özdemir Aslan pitivät puheen.

Puheiden jälkeen neilikat jätettiin BAOB:n Vapauden ja Demokratian aukiolle asetettuihin kypäriin 301 Somassa henkensä menettäneen kaivosmiehen muistoksi.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar