Buca-tunnelitarjous päättyi 8 kuukauden viiveellä

Buca-tunnelitarjous päättyi kuukausittaisella viiveellä
Buca-tunnelitarjous päättyi 8 kuukauden viiveellä

Izmirin pääkaupunkiseudun kunnan avaama tarjouskilpailu Buca-tunnelin ja jättimäisen hankkeen muiden vaiheiden valmistumisesta, joka tarjoaa yhteyden Bucan ja Izmirin Intercity-linja-autoterminaalin välille ilman kaupunkiliikenteessä, johti 8 kuukauden viivästymiseen. hankintaviranomaiselle (KIK) tehdystä vastalauseesta. KİK:n päätöksellä allekirjoitettiin sopimus Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketin kanssa, joka tarjosi toiseksi halvimman tarjouksen. Buca-tunneli, joka maksaa 559 miljoonaa liiraa, ja seuraavat vaiheet valmistuvat 3 vuodessa.

Izmirin pääkaupunkiseudun kunnan käynnistämä tarjouskilpailu "Buca-tunnelin", joka on yksi keskeytymättömän liikenteen Bucan ja Bornovan välillä tarjoavan projektin tärkeimmistä osista, valmistumisesta on saatu päätökseen. Pääkaupunkiseudun kunta, joka kilpailutti elokuussa 2021 urakoitsijan vetäytymisen vuoksi kesken jääneen tunnelin rakentamisen, allekirjoitti sopimuksen Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketin kanssa, joka voitti tarjouskilpailun yleisölle esitettyjen vastalauseiden jälkeen. Hankintaviranomainen saatiin päätökseen. Yhtiö toteuttaa tunnelin, 559 alikulkukäytävän, 2 rummun, 8 risteyksen, 5 ylikulkusillan ja muurien rakentamisen hankkeen kolmannessa ja neljännessä vaiheessa. Kustannukset ovat 2 miljoonaa liiraa. Kohteen toimituksen jälkeen alkava rakentaminen valmistuu 3 vuodessa.

GCC myönsi toisen, ei halvimman tarjouksen

Tunnelin rakennustyöt, joista valmistui noin 4735 metriä, pysähtyivät elokuussa 250 tunnelitarjouksen vastaanottaneen urakoitsijan haki töiden lopettamista lain nro 2019 väliaikaisen neljännen pykälän perusteella. , jonka otsikko on "Sopimuksen selvitystila ja siirto". Hankkeen jatkamiseksi 19 yritystä osallistui Izmirin pääkaupunkikunnan 2021 järjestämään tarjouskilpailuun. Deha Infrastructure Inc. - Feza Contracting Inc. Kumppanuuden edullisin tarjous, 25 miljoonaa 540 tuhatta liiraa, toimitettiin tarjoajille. Özkar Construction Industry and Trade Inc. sijoittui toiseksi 567 miljoonan TL:n tarjouksella. Sekä Özkar İnşaatin että muiden tarjouskilpailuun osallistuneiden yritysten väitteet KİK:lle arvioitiin. Kahdeksan kuukautta kestäneen arvioinnin tuloksena KİK päätti myöntää tarjouksen ÖZKAR İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş:lle, joka teki korkean tarjouksen, 559 miljoonaa 8 tuhatta liiraa.

Yli miljardi TL:n investointi

Tunneli helpottaa kulkua Konakista kaukoliikenteen linja-autoterminaaliin, jossa maasillat otetaan käyttöön lähikuukausina. Kaupunkiliikenteeseen raitista ilmaa tuovan hankkeen kokonaispituus on 7,1 kilometriä. Kun tunneli valmistuu, siitä tulee İzmirin pisin moottoritietunneli. Izmirin asukkaat käyttävät edelleen Bayraklı 1 tunneli on 320 metriä, Konakin tunneli on 674 metriä, Bayraklı Sen 2 tunneli on 865 1 metriä pitkä. Yhdessä maasiltarakentamisen, yhdysteiden, tunnelin rakentamisen ja muiden vaiheiden kanssa investointisumma on yli miljardi liiraa.

Sen pituus on 2,5 kilometriä

İzmirin pisin tunneli rakennetaan "Buca-Onat Streetin ja Intercityn linja-autoterminaalin ja kehätien välisen yhteystiehankkeen" toisen vaiheen puitteissa. Kaksiputkitunnelin pituus on 2,5 kilometriä ja se toimii yhteensä neljänä kaistana, 2 lähtö- ja 2 saapuvana. Tunneli on 7,5 metriä korkea ja 10,6 metriä leveä. İzmirin pääkaupunkikunta sai päätökseen 2 maasillan, 2 alikulkusillan ja 1 ylikulkusillan rakentamisen Buca Onat Streetin ja Intercity-linja-autoterminaalin ja kehätien välisen yhteystien ensimmäisen vaiheen puitteissa. Yhteystiet avataan käyttöön lähikuukausina valaistuksen jälkeen.

Rakentaminen alkaa työmaan toimituksen jälkeen

Tarjouskilpailu tunnelin rakentamisesta sekä kahden alikulkutien, 8 rummun, 5 risteyksen, 2 ylikulkusillan ja muurien rakentamisesta hankkeen kolmannessa ja neljännessä vaiheessa käytiin yhdessä. Hankkeen kolmannessa, 850 metriä pitkässä, Homeros-bulevardin ja tunnelin välissä sijaitsevan vaiheen tavoitteena on ratkaista alueen liikenneongelmat tarjoamalla yhteys Çaldıranin, Hürriyetin, Mehtapin ja Çamlıkin alueille. Tässä yhteydessä rakennetaan 3 risteystä, alikulkukäytävä, rumpu ja muuri. Hankkeen 4. vaihe kattaa vielä rakenteilla olevan 1. vaiheen ja tunnelin välisen 773 2 metrin osuuden. Tässä vaiheessa rakennetaan 2 risteystä, 7 ylikulkusiltaa, alikulkusilta, 773 rumpua ja muurit. Tässä vaiheessa työt alkavat 750 metrin osuuden XNUMX metrin osuudella.

Linja-autoasemalle pääsee ilman kaupunkiliikennettä

7,1 kilometriä pitkä reitti on 35 metriä leveä ja koostuu yhteensä 3 kaistasta, jotka on jaettu 3 tulo- ja 6 lähtöön, sekä 2,5 kilometriä kaksoisputkitunnelista. Tunneli- ja maasiltaprojektin myötä Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Center, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Karedpanovamalin ja Karedpanovamalin naapurustosta ovat naapurustossa Keşukavak, Çamkule, Meriiça ja Yylaneca. Katu Otogarin linja-autoasemalle. Linkki tarjotaan. İzmirin pisimmän tunnelin läpi Homeros Boulevardin ja Onat Streetin kautta kulkevat ajoneuvot pääsevät linja-autoasemalle ja kehätielle joutumatta kaupungin raskaaseen liikenteeseen. Kun jättiläisinvestointi valmistuu, kaupunkiliikenne kevenee ja Homeros Boulevard Bucassa yhdistetään İzmirin linja-autoterminaaliin Işıkkentissä ilman kaupunkiliikennettä.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar