Mikä on Medusa-legenda? & Tosi tarina Medusasta

Mikä on Medusa-legenda
Mikä on Medusa-legenda

Medusan tarina tunnetaan laajalti kreikkalaisessa mytologiassa. Kreikkalaisessa mytologiassa Medusaa pidetään mytologian epäonnellisimpana hahmona. Syy, miksi Medusa tunnetaan laajalti, johtuu siitä, että hän on käärmekarvainen, kirottu ja tappava henkilö, joka muuttaa ihmiset kiveksi. Itse asiassa, vaikka Medusa häikäisi kauneutellaan, hänen täytyi maksaa kauneutensa hinta Athenen kirouksen seurauksena. Medusan pää on monissa paikoissa käytetty hahmo muinaisista ajoista lähtien. Kerroimme, kuinka tästä tytöstä, joka aloitti elämänsä kauneutensa kanssa, tuli ajan myötä niin huono hahmo. Tässä on Medusan tarina!

Medusan tarina

Medusan tarinan alku alkaa Ateenan temppelistä Ateenassa. Kreikkalaisessa mytologiassa Ketolla ja Phorkuksella oli kolme tytärtä. Näiden tyttöjen nimet ovat Sthenno, Euryale ja Medusa. Näistä kolmesta sisaresta kaksi oli kuolemattomia ja yksi kuolevainen. Medusa oli kuolevainen sisar. Medusa tunnetaan erittäin kauniina, jopa niin kauniina, että kaikki naiset olivat kateellisia Medusalle. Medusa omistautui jumalille. Athena ei välittänyt Medusasta aluksi. Poseidon rakastui Medusan kauneuteen, joka oli vaimonsa Athenen temppelissä. Koska hän kuitenkin rakastui kuolevaiseen, hän pelkäsi nöyryytystä eikä osoittanut rakkauttaan. Myöhemmin hän oli juuri rakastunut Poseidoniin ja raiskannut Medusan Athenen temppelissä. Medusa pysyi temppelissä tämän tapahtuman jälkeen. Myöhemmin Athena sai tietää tästä tapahtumasta ja joutui kateuskohtaukseen ja halusi rankaista Medusaa. Hän antoi Medusalle pahimman rangaistuksen, jonka hän voi antaa, ja otti tämän kauneuden häneltä. Hän muutti Medusan ja hänen muut sisarensa pelottaviksi naishirviöiksi, jotka tunnetaan nimellä Gorgons. Medusasta ja hänen sisaruksistaan ​​tuli olentoja, joilla oli käärmekarva, siivet ja pelottavat kasvot. Medusa on menettänyt elämän kauneimman ominaisuutensa, kauneutensa. Medusan rumuuden vuoksi kukaan ei katso enää hänen kasvojaan. Itse asiassa uskomuksen mukaan jokainen, joka yrittää katsoa häntä, muuttuu kiveksi. Medusan keksi Poseidon. Athena ei ollut tyytyväinen rangaistukseensa ja teki yhteistyötä Perseuksen ja Zeuksen kanssa Medusan tappamiseksi. Tämä liitto oli sidottu verellä.

Myöhemmin Perseuksen täytyi löytää Harmaat noidat päästäkseen iltakeijujen maahan, jota kutsutaan Hesperideiksi. Harmaat noidat ovat noitia, jotka käyttävät yhtä silmää kolmeen. Perseus varasti yhden silmän näiltä kolmelta noidalta suunnitelmallaan ja käytti sitä valttikorttina. Myöhemmin hän oppi hesperidien sijainnin tällä tavalla. Hän saapui Hesperides-maahan, joka kuului jumalatar Heralle, täynnä omenoita, ja otti iltakeijuilta reppun (Kibisis). Hänen tavoitteenaan on laittaa Medusan pää tähän pussiin. Myöhemmin jumalat piirittivät Perseuksen aseilla. Menessään kohti luolaa, jossa Medusa nukkui, Perseus katkaisi hänen päänsä miekalla katsomatta Medusaan. Myöhemmin Medusan ruumiista muodostettiin jättiläinen Khrysaor ja siivekäs hevonen Pegasus. Sitten hän lähti Perseuksen perään. Hades Perseukselta ottaman näkymättömyyskypärän ansiosta hän pystyi toimittamaan Medusan pään Athenalle. Athena teki kilpeensä suojaavan voiman saamansa Medusan pään ansiosta. Tämä Ateenassa tapahtunut tapahtuma merkitsee filosofian aikakauden alkua.

Athena ei vain rankaissut Medusaa hänen vihastaan. Hän myös rankaisi veljiään. Athena on tehnyt kaikista kolmesta sisaruksesta pahoja, rumia ja houkuttelemattomia. Nyt hän on muuttanut kaikki Medusan hiukset käärmeiksi. Hänellä oli hirvittävät silmät, terävät hampaat ja hän teki hänestä olennon, jota ei voinut katsoa. Athena ei voinut kostaa Medusaa, ja kaikki, jotka katsoivat häntä, muuttuivat kiveksi. Athena otti häneltä Medusan kauneuden. Tavallaan hän sai Medusan maksamaan kovan hinnan kauneudestaan. Athena ei voinut kostaa tekojaan. Joten hän auttaa Perseusta tappamaan Medusan.

Filosofian aikakaudella jotkin vapaudet ovat haalistuneet ja naiset ovat tulleet tietoisiksi omasta asenteestaan. Tätä Medusan tapausta pidetään kapinana sukupuolikysymystä vastaan. Aluksi käärmeen symboli heijasteli äitiyttä, sitten se löysi merkityksen juutalaisuudesta pahuuden ja epäsiveyden käsitteenä. Myöhemmin tämä käsite symboloi miesvaltaista mentaliteettia, koska Medusan hiukset olivat käärmeaiheisena. Naiset, jotka vaativat vastuullisuutta seksuaalisista epäkohdistaan ​​kaikilla elämänaloilla ja taistelivat yhtäläisten oikeuksien puolesta, osoittivat reaktioita.

Caravaggio maalasi Medusan heijastuksen omilla kasvoillaan kilpeen, jonka Perseus otti Athenalta. Medusaksi kuvattu henkilö on hän itse. Caravaggio esittelee itsensä murhattuna hahmona, koska hän on joutunut kohtaamaan kuolemaa. Medusan päässä olevat käärmeet liikkuvat eivätkä elintärkeät käärmeet poistu Medusasta. Tämän tilanteen mukaan elämä ei ole kuoleman pakoon. Rubbens näki itsensä Medusana ja yritti ymmärtää tapahtuneen huonon tapahtuman.

Medusan tositarina

Varhaisimmat tiedot Medusan traagisesta tapahtumasta löytyvät Hesiodoksen teogoniasta. Medusan tarinan mukaan muinaisina aikoina oli kolme sisarta, ja yksi heistä oli tappava. Kuolettavan tytön nimi oli Medusa. Hesoidin mukaan tiedetään, että Medusan kuolema oli Perseuksen käsissä. Tästä huolimatta Medusasta ei ole paljon tietoa. Tietoa Medusasta ja Perseuksesta löytyy enimmäkseen Ovidian Metamorfoosista. Ovidiuksen mukaan tässä teoksessa Medusaa kuvataan naimattomaksi, nuoreksi ja kauniiksi tytöksi. Ovidiuksen mukaan Medusaa Athenen temppelissä vahingoittanut Poseidon oli vaikuttunut Medusan kauneudesta ja halusta. Myöhemmin jumalatar laittaa Medusan hiukset käärmeen muotoon. Hänen hiuksensa käärmeen muuttamisen tarkoitus on, että kun ihmiset katsovat Medusaa, hänestä tulee kivi.

Kreikkalaisessa mytologiassa gorgonit tunnetaan naishirviöinä, joilla on terävät hampaat ja eläviä käärmeitä hiuksissaan. Gorgonien legendojen mukaan ihmiset, jotka katsovat näitä hirviöitä, muuttuvat kiviksi. Yksi kolmesta gargonista tunnetaan nimellä Medusa. Näistä kolmesta gargonista vain Medusan tiedetään olevan tappava. Euryale ja Stheno ovat kuolemattomia.

Medusan ja Perseuksen välisen yhteyden mukaan Polydectes käskee Perseuksen tuomaan Medusan pään. Itse asiassa tämä on ansa. Polydectes on rakastunut Porceuksen äitiin Danaeen ja haluaa elää sujuvaa elämää hänen kanssaan. Koska he eivät ole hyvissä väleissä, hän on asettanut tavoitteekseen päästä eroon pojastaan. Polydectes ei usko, että Perses voi palata tästä tehtävästä. Perseus sai apua Zeukselta ja muilta jumalilta. Perseus sai siivekkäät sandaalit Hermeseltä, näkymätön kypärän Hadesilta, miekan Hephaistokselta ja heijastavan pronssisen kilven Ateenalta. Tämän avun ansiosta Perseus alkaa etsiä Medusaa ja leikkaa hänen päänsä irti Medusan nukkuessa.

Kun Medusan pää, jota kutsutaan Gorgoniksi, leikattiin pois, Pegasus, siivekäs hevonen, ilmestyi. Theogonyissa tiedetään, että Hesiod Chrysaos nousi Medusan kaulasta. Näiden tapahtumien jälkeen Perseus koki vielä muutaman tapahtuman ja palasi Seriphukseen. Vaikka Perseuksella oli vähän vaikutusta tähän tapahtumaan, hänellä oli rooli myöhemmissä Medusan tapahtumissa.

Medusan päästä tippunut veri muuttui myrkyllisiksi käärmeiksi. Kun Perseus ottaa Medusan pään, hän pyytää Atlasta kuuntelemaan ja saa kieltäytymisen. Sitten hän haluaa muuttaa Atlaksen kiveksi käyttämällä Medusan päätä. tällä tavalla hän muutti Atlasin vuoreksi ja nyt muodostui Atlasvuoret. Myöhemmin, kun Anromeda (Kefeuksen tytär) aiottiin uhrata, hänet muutettiin kiveksi Medusan pään kanssa, ja hän pelastui tällä tavalla. Sitten he lähtivät Andromedan kanssa ja menevät kohti kuningas Polydectes. Mutta sillä välin Polydektes ei jätä Danaeta rauhaan, koska hän luulee, ettei Perseus palaa. Danae odottaa poikaansa temppelissä. Myöhemmin Perseus tulee kuninkaan eteen Medusan pään kanssa. Polydectes ei usko tämän tuoneen. Tämän seurauksena Perseus poistaa Medusan pään ja pitää sitä kuningasta kohti. Kuningas on nyt muuttunut kiveksi.

Günceleme: 25/02/2022 23:37

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*