TOYOTA GAZOO Racing aloittaa vahvan WRC-kauden

TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team aloitti menestyksekkäästi kauden 1 WRC-kauden avauskilpailussa uudella GR Yaris Rally2022 -kilpa-autollaan. Ensimmäisessä Monte Carlossa pidetyssä rallissa Sebastien Ogier sijoittui toiseksi ja nousi palkintokorokkeelle. Kalle Rovanpera sijoittui kuitenkin myös neljänneksi ja toi joukkueelle tärkeitä pisteitä.

Ogier oli lähellä yhdeksättä voittoaan legendaarisessa rallikilpailussa ja taisteli ykköspaikasta koko viikonlopun. Toiseksi viimeisessä vaiheessa kokema renkaan puhkeamisongelma pienensi etumatkaa 24.6 sekunnista 9.5 sekuntiin. Ogier laittoi täyden suorituksensa linjalle viimeisellä erikoiskokeella, ja hän sai 10 sekunnin rangaistuksen väärästä lähdöstä ja päätti rallin toiseksi, vain 10.5 sekuntia johtajaa jäljessä. Vaikuttavan neljännen sijan saavuttanut Rovanpera lisäsi vauhtiaan päivä päivältä ja voitti kolme erikoiskoetta, mukaan lukien Power Stagen rallin lopussa.

Elfyn Evans, GR Yaris Rally1:n kolmas kuljettaja, kamppaili myös johtajuudesta, kunnes hän lähti lauantaina maastoon ja menetti 20 minuuttia. Kantaen korkean suoritusnsa Power Stagelle, Evans vaikutti Toyotan toiselle sijalle tässä vaiheessa.

Tämän kauden WRC-sarjan avauskilpailussa kaikki kolme Toyotan kuljettajaa osoittivat voivansa voittaa vaiheita, ja GR Yaris Rally1 ajoi nopeimman ajan yhdeksällä 17:stä. Kisassa, jossa hybridimoottoreita käytettiin ensimmäistä kertaa rallin korkeimmalla tasolla, Toyota onnistui osoittamaan kestävyyden ja korkean suorituskyvyn.

TGR WRC Challenge Program -kuljettaja Takamoto Katsuta sijoittui myös kolmannessa peräkkäisessä Monte Carlo -rallissa ja sijoittui kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi. Näin vastikään muodostettu TOYOTA GAZOO Racing WRT Next Generation -tiimi ansaitsi ensimmäiset pisteensä.

Joukkueen kapteeni Jari-Matti Latvala totesi heidän olevan hyvin lähellä voittoa ja sanoi: ”Viikonlopun tärkein kohta oli, että auto osoitti, että sillä on kyky voittaa. Työkalu on myös osoittautunut luotettavaksi. Tämä antaa meille mahdollisuuden katsoa positiivisesti tulevaisuuteen ja kauden loppupuolelle.

WRC-kauden toinen osakilpailu on Ruotsin ralli, joka ajetaan lumella ja jäällä täydessä talviolosuhteissa 24.-27. helmikuuta. Tämän vuoden kilpailu siirretään hieman pohjoisemmaksi ja ajetaan Uumajassa. Tämä on uusi haaste joukkueille ja kuljettajille.