YKS Hyviä uutisia MEB: ltä erityisopetuksen ammattikoulujen valmistuneille!

hyviä uutisia ammattikoulujen valmistuneille meb
hyviä uutisia ammattikoulujen valmistuneille meb

Kansallisopetusministeriö on laajentanut asetuksen soveltamisalaa, joka sallii lievän kehitysvamman tai lievän autismin spektrisairauden omaavien opiskelijoiden suorittaa korkeakoulujen kokeen (YKS) niille, jotka ovat valmistuneet erityisopetuksen ammatillisista kouluista, mikä parantaa pääsyä yliopistoon sekä entisten tutkinnon suorittaneiden että erityisopetuksen ammatillisten koulutuskeskusten valmistuneiden osalta.

Vuonna 2018 julkaistun erityisopetuspalvelua koskevan asetuksen myötä erityisopetuksen ammatillisten koulutuskeskusten nimi muutettiin erityisopetuksen ammattikouluksi.

Viime vuosina kansallinen opetusministeriö, joka on toteuttanut merkittävän muutoksen toteuttamalla monia ammatillisen koulutuksen projekteja, on julkaissut asetuksen erityisopetuspalvelujen asetuksen muuttamisesta, joka sallii ammatillisten erityiskoulutuksen valmistuneiden osallistua yliopistotutkintoon, heinäkuuta 2021.

Kansallisopetusministeriö laajensi tämän asetuksen soveltamisalaa ja avasi yliopiston oven niille, joilla on erityisopetuksen ammatillisen tutkinnon suorittanut tutkintotodistus ennen heinäkuuta 2021 ja niille, joilla on erityisopetuksen ammatillisen koulutuskeskuksen koulutustodistus. Näiden koulujen valmistuneet voivat nyt hakea YKS: ään.

Kansanopetusministeri Mahmut Özer totesi, että he jatkavat ponnistelujaan vammaisten elämän helpottamiseksi ja että he haluavat edistää myönteisesti vammaisten täysimääräistä osallistumista sosiaaliseen elämään.

Özer totesi, että 186 13.673 opiskelijaa, joilla oli lievä kehitysvamma tai lievä autismin häiriö, koulutettiin 18 ammattikoulussa, Özer sanoi:

”Näiden koulujen valmistuneilla ei ollut mahdollisuutta päästä korkeakouluun eivätkä he voineet jatkaa korkeakoulutusta. Heinäkuussa teimme parannuksen, ja vuodesta 2021 lähtien pääsimme yliopistoon niille, joilla on erityisopetuksen ammattikoulun tutkintotodistus. Olemme ottaneet uuden askeleen tässä suhteessa ja tarjonneet mahdollisuuden päästä yliopistoon niille, joilla on ”erityisopetuksen ammatillisen koulutuskeskuksen koulutustodistus” ja ”erityisopetuksen ammattikoulun tutkintotodistus” ennen asetuksen muutoksen julkaisemista. ”

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar