ESHOT parantaa palvelun laatua entisestään

eshot parantaa palvelun laatua entisestään
eshot parantaa palvelun laatua entisestään

İzmirin pääkaupunkiseutu ESHOTin pääosasto liittyi Turkin laatuyhdistyksen İzmir -sivuliikkeen jäseneksi kestävän palvelun laatutavoitteensa mukaisesti. Nämä kaksi organisaatiota tekevät yhteistyötä ESHOTin nykyisten palvelustandardien edistämiseksi.

Izmirin pääkaupunkiseutu ESHOTin pääosasto liittyi Turkin laatuyhdistyksen (KalDer) Izmirin sivuliikkeen jäseneksi tavoitteenaan parantaa palvelun laatua entisestään ja tehdä siitä kestävä. Allekirjoitetun pöytäkirjan jälkeen KalDer İzmirin haaratoimiston johtaja Dr. Senem Kılıç ja hallituksen jäsenet vierailivat ESHOT General Managementissa.

ESHOTin pääjohtaja Erhan Bey muistutti, että Turkin standardointiinstituutin (TSE) myöntämiä kansainvälisesti akkreditoituja laatusertifikaatteja on monia. ”Toimielimemme on jatkuvasti täytettävä ja tarkistettava TSE -asiakirjojen edellyttämät ehdot. Seuraamme niitä huolellisesti. Julkisen liikenteen palveluita kaupungissa tarjoaa pääasiassa ESHOT -kalusto. Siksi meidän on tehtävä palvelumme laadusta kestävää. Uskon, että KalDer -jäsenyys, jonka olemme allekirjoittaneet tähän suuntaan, hyödyttää suuresti ESHOTia ja siten myös kansalaisia, jotka hyötyvät palvelusta. ”

Mitä tehdään?

ESHOT -johtajat ja KalDer -asiantuntijat parantavat palvelua yhdessä. Samanlaisten yritysten toimintaa maassa ja ulkomailla tarkastellaan. ESHOTin henkilöstö osallistuu KalDer -koulutuksiin. Kenttätutkimuksia tehdään tarjotuista tai suunnitelluista palveluista. Haastatteluja käydään eri ikäryhmien matkustajien kanssa. Kansalaisten hankeideoita otetaan vastaan.

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar