İZDENİZ: n ensimmäinen naaraskansihenkilöstö alkoi toimia

ensimmäinen naispuolinen kannen miehistö aloitti työt
ensimmäinen naispuolinen kannen miehistö aloitti työt

Hän pitää ruoristaan, sitoo köyden, asettaa auton. "Tabut on rikottava. İZDENİZin ensimmäisenä naispuolisena kansihenkilöstönä aloittaneen Tuğba Çokoğullun unelma on tulla kapteeniksi.

Tuğba Çokoğullu, joka työskentelee Izmirin pääkaupunkiseudun merikuljetusyrityksessä İZDENİZ, on ensimmäinen naispuolinen kansivirkailija İzmirin lahdella. Saatuaan koulutuksensa merenkulun alalta lukion jälkeen, Çokoğullu opiskeli Göztepen Anatolian teknillisessä ja ammatillisessa lukiossa, jahtikapteenin osastolla ja valmistui sitten Ordun yliopiston Fatsan ammattikoulun merikuljetusten hallinnan osastolta. Çokoğullu sanoi: ”Valitsin ammatin 15 -vuotiaana ja sanoin, että minun pitäisi olla meressä. Rakastan merta erittäin paljon. Tämä on sydämen työtä, aloitin tällä tavalla. Tietysti on vaikeuksia. Sopii 4 vuodenaikaa matkalaukkuun. Jalat tuskin koskettavat maata. Mutta kun nautit työstäsi, et jää jumiin vaikeuksiin ", hän sanoi. Çokoğullu kertoi suorittaneensa ensimmäisen harjoittelun Izdenissä vuonna 2009, ja hän jatkoi: ”Minulla on ollut unelma siitä lähtien. Toivoisin voivani työskennellä Izdenissä, nyt se on toteutunut. ”

Tyytyväinen matkustajien huomioon

Çokoğullu, joka oli tyytyväinen matkustajien osoittamaan kiinnostukseen, sanoi: ”Noustessani laivaan tapasin myös matkustajia, jotka sanoivat:” Voi tyttäreni, sääli sinua, eikö se ole syntiä? ”,” Nämä köydet ovat yhtä paljon kuin sinä "," Etkö ole harjoittelija? "," Anna miesten tehdä se ". Mutta kun he näkivät, että teen työni kunnolla, he myös tukivat minua. Olen erittäin iloinen ja ylpeä siitä, että olen İZDENİZin ensimmäinen naispuolinen kannen miehistö ”ja jatkoin seuraavasti:” On todella vaikeaa olla naistyöntekijä merellä. Ensin sinun on todistettava itsesi, ei ammattiasi. Koska aiheesta on paljon huhuja ja taikauskoja. Mutta todistamisen jälkeen en ole koskaan nähnyt keneltäkään huonoa arvostelua tai huonoa lähestymistapaa. Tabut täytyy rikkoa. Kaikki mitä mies tekee, nainen tekee. Lisenssijärjestelmämme on erilainen, voimme aina nousta palvelemalla. Kesti noin 7 kuukautta ennen kuin sain kapteeniluvan. Haluan saada kapteeniluvan ja olla nyt ohjaushytissä. "

Tugba on oikea kätemme

Kapteeni Emrah Yener sanoi, että hän on työskennellyt İZDENİZissä 7 vuotta, ja sanoi: ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun työskentelen naispuolisen merimiehen kanssa. Miesten ei pitäisi loukkaantua, mutta he ovat ymmärtäväisempiä ja kärsivällisempiä. Nainen voi tehdä tämän ammatin mukavasti, jos hänellä on riittävästi teknisiä laitteita. Kapteenin oikea käsi on merimies. Tuğba on oikea käsivartemme. Hän tekee työnsä erittäin hyvin ", hän sanoi.

Matkustajat ovat iloisia nähdessään naispuolisen henkilökunnan

Matkustaja Zeynep Onur sanoi: ”Käytämme autolauttaa koko ajan. Nautimme todella naispuolisen henkilökunnan näkemisestä aluksella. On erittäin tärkeää ja kaunista, että naiset työskentelevät paikoissa, joissa he voivat tehdä mitä tahansa ja näyttää itsensä kaikilla alustoilla. Näytimme naisten voimaa myös täällä. Olemme erittäin ylpeitä ”, hän sanoi. Simay Tatar sanoi: ”Käytän autolauttaa vähintään kerran viikossa. Normaalisti voi olla yllättävää nähdä naispuolista henkilökuntaa aluksella, mutta tästä pidän. ”

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar