Trabzonin lentokenttä, joka korjattiin viime vuonna, suljettiin jälleen hätähuoltotöiden vuoksi

Trabzonin lentokenttä, joka korjattiin viime vuonna, suljettiin jälleen ensiavun vuoksi.
Trabzonin lentokenttä, joka korjattiin viime vuonna, suljettiin jälleen ensiavun vuoksi.

Trabzonin lentoasema, joka suoritti 58 päivän korjauksen 200 miljoonalla liiralla viime vuonna kiitoradan halkeamien vuoksi järjestetyn salaisen tarjouskilpailun vuoksi, suljettiin jälleen hätähuoltotöiden vuoksi. prof. DR. Osman Bektaş sanoi: ”Mustanmeren aallot ovat vuosien ajan tehneet lentokentän pohjan tällä tavalla. Jos minulla olisi hattu selässä hatun sijaan, olisin ehkä pitänyt sanani, eikä tähän pisteeseen olisi päästy. ”

Yusuf Demirin mukaan SÖZCU: sta; ”Trabzonin lentokenttä, yksi Turkin vilkkaimmista lentokentistä, jossa vuosittain laskeutuu ja nousee 30 tuhatta lentokonetta, suljettiin tänään lennoilta. Kaikki lennot on peruttu. Lennot siirrettiin Ordu-Giresunin lentokentälle.

Sulkemisen syyksi selitettiin "valaistus ja joitain puutteita", mutta asiantuntijat suhtautuvat siihen epäilevästi. Ei ole harvinaista, että kansainvälinen lentokenttä peruuttaa kaikki lennot ja sulkeutuu kokonaan tästä syystä.

Asiantuntijoiden mukaan sulkemisen syy on kiitotien romahtaminen ja halkeamat. Halkeamia ja romahduksia, jotka ovat jatkuneet monta vuotta, ovat alkaneet seurata vakavampaa kuvaa muutaman vuoden ajan.

58 MILJOONAA LIRA -SALAISTA TARJOUSTA TIETYILLE URANOMAISELLE 

Viime vuonna järjestettiin salainen tarjouskilpailu halkeamien ja romahdusten lisääntymisestä. 58 miljoonan liiran korjaustarjous annettiin erityisellä kutsulla MAKYOLille, joka on yksi AKP -hallituksen suosituimmista urakoitsijoista. Lentokentän korjaus kesti täsmälleen 200 päivää.

KORJAUS TEHTY, MUTTA RAKKAUS JATKUU

Kun kaikki sanoivat, että erityisesti Trabzonin ihmiset olivat helpottuneita, kävi ilmi, että ongelma ei ratkennut. Koska raolla muodostui edelleen halkeamia peräkkäin. Kaikki lennot lopetettiin 20. elokuuta muodostuneiden halkeamien vuoksi ja kiitotie suljettiin. Kiitotie avattiin uudelleen väliaikaisten toimenpiteiden jälkeen. Kun sama ongelma toistui viime päivinä, liikenneministeriön oli päätettävä sulkea kiitotie kokonaan yhdeksi päiväksi.

PROF. DR. BEKTAŞ: MUSTAN MEREN AALOT ON JATKUVASTI KULTAVAA

Geologinen insinööri prof., Joka toimi luennoitsijana Karadenizin teknillisessä yliopistossa 45 vuotta. DR. Osman Bektaş seuraa tarkasti kaikkia yksityiskohtia. prof. DR. Bektaş sanoo: "Jos minulla olisi korkki päälläni kylpytakin sijasta, olisin pitänyt sanani, eikä tähän pisteeseen olisi päästy."

prof. DR. Osman Bektaşin määritykset ja arviot ovat seuraavat: 

 • Kiitotien alueella on todella vahva basalttirakenne, mutta se ei ole yhtenäisessä kerroksessa. Harjakuopan, harjanteen kuopan muodossa. Kuoppa-alueet täytetään punaisella pehmeällä maaperällä, joka on sekoitettu saveen, ja tämä romahtaa ajan myötä.
 • Mustameri nousee kuitenkin 3 millimetriä vuodessa, ja kovat aallot veistävät jatkuvasti lentokentän alaosia erityisesti talvella. Päällä roikkuvat materiaalit liukuvat myös alaspäin painovoiman vaikutuksesta, joten kiitotietä kohti kuluu ja kuluu. Vuosien ajan aallot ovat tehneet lentokentän pohjan tällaiseksi, pitsiä.
 • Geologisen rakenteen ongelma voidaan nähdä jopa paljaalla silmällä ympäristöstä. Maan käyttäytyminen näkyy jo selvästi kiitotien vieressä olevassa rinteessä. Lattia virtaa. Siksi ei ole mahdollista, että näin ei tapahdu radan alla.
 • Lentokentän vieressä olevassa hotellissa oli kannustimia rannikkoerosion estämiseksi, mutta varotoimia ei toteutettu täällä. Tukiseinät on vedetty, mutta eivät riitä.
 • Alue, jolla lentokenttä sijaitsee, on geologisesti varsin aktiivinen. Maa punaisesta savesta. Sopii istumaan ja liukumaan lattialle.
 • Ilmaisimme nämä varaumat, sitten he yrittivät ryhtyä toimenpiteisiin, mutta ne eivät olleet riittäviä.
 • Hyödyntäen pandemiaa he ansaitsivat 58 miljoonan liiran kulut. He tekivät lievittävän ratkaisun. Aaltomaiset muodonmuutosrakenteet (romahtaminen taitosten muodossa) on poistettu. He kaavivat asfaltin ja betonin kiitotielle ja kaatoivat uutta asfalttia ja betonia. Mutta on pohja, joka sopii istumaan ja romahtamaan alareunassa. Kun tämä lattia ei ole vahvistettu, teet mitä tahansa päälle. Itse asiassa nämä tapahtumat toistettiin 3-4 kertaa.
 • Tänä vuonna sama aallotusrakenne muodostettiin uudelleen. Lennot on peruttu. Samat tapahtumat toistuvat tulevaisuudessa.
 • Lopulta kiitotie suljettiin tänään. Selitystä kutsutaan valaistukseksi ja joitakin puutteita. Se ei ole uskottavaa.
 • Koskaan ei selitetä, mikä on ongelma tai mitä tehdä. Ihmishenki on vaarassa, ja satoja ihmisiä käyttää sitä päivittäin. Turkissa tehdään joka päivä salattua työtä. Mutta meillä tiedemiehillä on velvollisuus varoittaa yhteiskuntaa.
 • Ensinnäkin on tehtävä geofyysinen tutkimus. Sen mukaisesti maaperä on vahvistettava.

"POLITIIKKA ETEEN TIETEEN"

 • Kun lentoasema rakennettiin vuonna 1957, tällainen maanmittaus jne. on kiitotie, joka on valmistettu kaatamalla sen päälle betonia ilman paljon rakentamista. Tuolloin se täytti tämän tarpeen, eikä mitään ongelmaa ollut. Kuitenkin ajan myötä tiheys kasvoi, lentokoneet kasvoivat ja maa alkoi laskeutua, kun koneet nousivat ja laskeutuivat vuosien varrella.
 • Olen sanonut sen kolme vuotta. mutta tiede on jäljessä politiikasta. Työssä on salassapitoa, miksi salassapitoa pitäisi tehdä? Paljastan elämäni, tulen lentokoneella täältä Istanbuliin, miten menen. Onko oikeasti ongelma? Onko minulla ongelmia, kun kone nousee ja laskee? Voivatko he taata, ettei huomenna ole ongelmia?
Armin

sohbet

  Ole ensimmäinen, joka kommentoi

  Yorumlar