NASA valitsee GE Aviationin hybridisähkötekniikan testiajoneuvoon

NASA valitsee myöhäisilmailun hybridisähkötekniikan testityökaluksi
NASA valitsee myöhäisilmailun hybridisähkötekniikan testityökaluksi

Yhdysvaltain kansallinen ilmailu- ja avaruushallinto (NASA) on julkistanut tutkimusyhteistyön GE Aviationin kanssa käynnistääkseen uuden sähkökäyttöisen hybridiautotestiohjelman. Megawattiluokan (MW) hybridi-sähkömoottorijärjestelmän maa- ja lentotestit on tarkoitus suorittaa 2020-luvun puoliväliin mennessä.

Hybridi-sähkötekniikan lentotestaus suoritetaan modifioidulla Saab 340B -testilentokoneella ja se saa voimansa GE: n CT7-9B-turboakselimoottoreilla.

Osana sähkökäyttöisen voimansiirtotestin (EPFD) hanketta NASA rahoittaa GE Aviationia ja sen kumppaneita yhteensä 260 miljoonan dollarin arvosta viiden vuoden aikana nopeuttaakseen sähkökäyttöisten hybridilentokoneiden käyttöä kaupallisessa ilmailussa. Vuosien kehityksen jälkeen osia hybridisähköjärjestelmien moottoreihin, generaattoreihin ja tehonmuuntimiin GE kehittää järjestelmällisesti yhden käytävän lentokoneisiin integroidun hybridisähkövoimansiirron osoittamaan lentovalmiutta.

"Olemme iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä NASA: n kanssa ottaaksemme hybridi -sähkömoottorimoottorit pois testilaboratorioistamme ja lentämään niitä taivaan läpi ja toimittaaksemme kestävämpiä teknologiaratkaisuja kaupalliselle ilmailulle mahdollisimman nopeasti", sanoi Mohamed Ali, GE Aviation. Tekniikan johtaja. ”

Polttoainetta säästävät ja moottorin suorituskykyä optimoivat hybridi -sähkökäyttöiset käyttövoimatekniikat ovat keskeisessä asemassa GE: n sitoutumisessa ilmailun kestävämmän tulevaisuuden luomiseen. Vaikka GE Aviation pyrkii tuotteisiinsa saavuttamaan nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä, kehitetyt hybridisähkömoottorit auttavat tämän tavoitteen saavuttamisessa. Hybridi -sähkötekniikat ovat erittäin yhteensopivia kestävän lentopolttoaineen (SAF) ja vedyn kanssa sekä edistyneet moottorirakenteet, kuten avoin tuuletin ja uudet kehittyneet moottorin ydinmallit.

"NASA ja sen kumppanit nopeuttavat EAP (Electric Aircraft Propulsion) -teknologioiden siirtymistä kaupallisiin tuotteisiin ja toimivat talouskasvun katalysaattorina", sanoi NASAn Washingtonin päämajan ilmailututkimusoperaation johtaja Robert Pearce. "Kun nämä uudet vaihtoehtoiset käyttövoima- ja energiateknologiat integroidaan kalustoon, toivomme parantavamme merkittävästi subonic -liikenteen taloudellista ja ympäristötehokkuutta."

Yhteistyössä NASAn kanssa EPFD -ohjelmassa GE tarjoaa myös ohjeita ja tietoja hybridi -sähkömoottoreiden standardien, sertifiointien ja määräysten asettamiseksi.

EPFD -sopimus perustuu GE Aviationin laajaan kokemukseen hybridisähköjärjestelmistä ja sähköntuotannosta, GE Researchin ja GE Powerin laajaan tutkimus- ja lentokomponenttikehitysominaisuuteen. GE: n tärkeimmät virstanpylväät on lueteltu alla:

2009: Osallistuminen Boeing Subsonic Ultra Green Aircraft Research (SUGAR) -tutkimukseen. NASA oli pyytänyt ilmailuteknologioiden tunnistamista, jotka vähentäisivät tulevien lentokoneiden päästöjä ja polttoaineenkulutusta vuoden 2030 jälkeen. Ryhmä arvioi sähkökäyttöisiä hybridikäyttöisiä järjestelmiä.

2013: EPIS -keskuksen (Electrical Power Integrated Systems Center) avajaiset, joka keskittyy lentokoneiden sähkövoimakomponenttien ja -järjestelmien kehittämiseen ja testaamiseen Daytonissa, Ohiossa.

2015: vastaanotti onnistuneesti 110 MW sähkötehoa F1-moottorilta maanpinnan testikennossa. Sitten vuonna 2016 demonstroitiin MW -tehonotto korkeutta koskevissa olosuhteissa, jotka edustavat lentoa.

2016: Testipisteessä esiteltiin MW -luokan moottorista/generaattorista koostuva sähkökone, joka toimittaa sähköä potkurille, jonka halkaisija on 3 metriä 35 cm.

2019: MW -luokan moottorin/generaattorin esittely 36 XNUMX jalan korkeudessa NASAn Electric Aircraft Testbed (NEAT) -laitoksessa Pohjois -Ohiossa. GE pitää sitä maailman ensimmäisenä energiaintensiivisenä, MW- ja kilovoltti-luokan sähkökoneena, joka on testattu lentotyyppisissä olosuhteissa.

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar