2 päivän kansallinen kyberkilpiharjoitus alkoi

Koko päivän kestävä kansallinen kyberkilpiharjoitus on alkanut
Koko päivän kestävä kansallinen kyberkilpiharjoitus on alkanut

Kahden päivän National Cyber ​​Shield -harjoitus on alkanut. Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Adil Karaismailoğlu korosti, että kyberturvallisuus on nyt kansallinen turvallisuuskysymys, ja sanoi: ”Kansallisen kyberkilpiharjoituksen 2 puitteissa; Terveydestä koulutukseen, energiasta pankkitoimintaan, julkaisemisesta vesihuoltoon, 2021 eri laitoksen ja organisaation kyberturvallisuusryhmillä ja 36 kyberturvallisuusasiantuntijalla on mahdollisuus testata tietonsa ja taitonsa.

Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Adil Karaismailoğlu puhui National Cyber ​​Shield -harjoituksessa. Karaismailoğlu totesi, että kehittyneen teknologian innovaatioiden myötä viestinnän ja tiedon aikakauden pitkälle kehittynyt vaihe on koettu: "Nyt käsitteet, kuten kaukana oleva, tunnettu-tuntematon, ovat muuttuneet merkityksettömiksi, rajat ovat läpinäkyviä ja esteet keskinäiselle vuorovaikutus on pääosin poistettu. Maamme vahvan informaatio- ja viestintäinfrastruktuurin tarjoamien mahdollisuuksien ansiosta; Pyrimme tarjoamaan ratkaisuja, jotka syntyvät kuljetusalan sekä tieto- ja viestintätekniikan risteyksessä, kansalaisten palvelukseen. ”

VIESTINTÄÄN TEHDYT INVESTOINNIT 92 MILJARDIA TL

Huomatessaan, että viestintä- ja tietotekniikka -alan kehitys on saanut suurta vauhtia AK -puolueen hallitusten viimeisen 19 vuoden aikana presidentti Erdoganin johdolla tekemän työn myötä, Karaismailoğlu jatkoi seuraavasti:

”Vuosien 2003 ja 2021 välisenä aikana tekemiemme investointien määrä oli 92 miljardia liiraa. Sähköisen viestinnän alalla, joka oli 2003 vuonna 126, valtuutusten määrä kasvoi 2021: een vuoden 2 toisella neljänneksellä. IT -alan koko maassamme oli 806 miljardia TL vuonna 2003; Vuonna 21 se nousi 2020 miljardiin TL. Pelkästään viime vuonna teollisuutemme kasvuvauhti on saavuttanut 189 prosenttia. Vaikka laajakaistayhteyksemme tilaajia oli 24 miljoonaa vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla, se kasvoi 78 prosenttia tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Näin ollen se oli 9,3 miljoonaa. Koneiden välisen viestinnän tilaajien lukumäärä; Vuonna 86 se oli miljoona 2011 tuhatta. Nykyään määrä on noussut 1 miljoonaan. Maamme infrastruktuurin ansiosta, jota olemme vahvistaneet näillä investoinneilla, palvelujen jatkuvuus on varmistettu kaikilla aloilla Kovid-56-epidemian aikana. ”

LAAJAKANTAINEN KÄYTTÖ Internetissä LISÄÄ 77 PROCENTTIA EPIDEMIAN AIKANA

Liikenneministeri Karaismailoğlu korosti, että Internetin tarve on lisääntynyt merkittävästi epidemian aikana, ja että kuukausittainen kiinteän laajakaistayhteyden käyttö, joka oli 2019 gigatavua vuoden 119 viimeisellä neljänneksellä, kasvoi 2021 gigatavuun ja kasvoi 77 prosenttia vuoden 211 toinen neljännes. Karaismailoğlu korosti, että mobiililaajakaistan käyttö kasvoi 45 prosenttia 7,2 gigatavusta 10,5 gigatavuun kuukaudessa, ja sanoi: ”Huolimatta vaikeasta pandemiajaksosta, joka järkytti maailman jättiläistalouksia, Turkin tele- ja matkapuhelinoperaattoreiden kokonaisinvestointimäärä kasvoi 27,3 prosenttia. edellisvuoteen verrattuna. Se kasvoi 2020 prosenttia ja oli noin 13 miljardia TL vuonna XNUMX. Liikenne- ja infrastruktuuriministeriönä voit olla varma, että tasoitamme tietä näille investoinneille ja kiihdymme edelleen. ”

KYberhyökkäyksistä aiheutuvien tappioiden kustannukset ovat 6 biljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti

Karaismailoğlu korosti tukevansa voimakkaasti T & K -investointeja ja innovaatioita ja tehnyt seuraavat arvioinnit:

”Pyrimme siten ylläpitämään maamme kehitystä, lisäämään sosiaalista tietämystä ja tietoisuutta sekä esittämään kansallemme tehokkaan ja toimivan julkishallinnon. Emme ole koskaan pitäneet pelkästään viestintäinfrastruktuurin ja -palvelujen kehittämistä riittävänä. Tärkeää oli, että nämä palvelut levisivät maantieteeseemme niiden kehittyneellä nopeudella ja että kaikki kansalaiset voisivat hyötyä siitä. Tämän ymmärryksen ansiosta jatkamme työtä ministeriönä tarjotaksemme kansallemme turvallisia, laadukkaita ja keskeytymättömiä palveluja kohtuuhintaan. On kuitenkin selvää, että tieto- ja viestintätekniikan käytöllä on myönteisiä puolia sekä erilaisia ​​tietouhkia. Kyberturvallisuus on yksi tärkeimmistä asialistan kohteista paitsi yksilöille myös yrityksille ja kansainvälisille järjestöille. Jopa vakuutusyhtiöt ovat alkaneet tuoda markkinoille kyberturvallisuustuotteita. Kyberturvallisuus on nyt kansallinen turvallisuuskysymys. Kansainvälisen tutkimuksen mukaan tietohyökkäyksistä aiheutuvien tappioiden kustannusten ennustetaan nousevan 2021 biljoonaan dollariin maailmanlaajuisesti vuonna 6.

TOTEUTAMME VAKAVIA TOIMIA KYTKETURVALLISUUDESSA

Karaismailoğlu totesi, että kansallisen kyberturvallisuuden varmistaminen on kaikkien ensisijainen tavoite, Karaismailoğlu sanoi: "Kyberhyökkäykset voivat saada tietokoneen käyttäjän pankkitilitiedot sekä pääsyn maan sotilaallisiin ja poliittisiin salaisuuksiin, jolloin lentoasemat, rahoituskeskukset, valta laitokset, kuljetus- ja viestintäjärjestelmät ja sairaalat ovat toimintakyvyttömiä. Tästä syystä toteutamme ja toteutamme erittäin vakavia toimenpiteitä kyberturvallisuuden suhteen.

KANSALLINEN KYTKERÄTURVALLISUUSSTRATEGIA JA TOTEUTETUT TOIMINTASUUNNITELMAT

Sanomalla: "Ministeriönä on ensisijaisen tärkeää kehittää ennakoivia ratkaisuja ja ryhtyä toimiin estääksemme kansalaisten altistamat kyberhyökkäykset", liikenneministeri Adil Karaismailoğlu muistutti, että kansallista kyberturvallisuusstrategiaa ja toimintasuunnitelmia on toteutettu.

Karaismailoğlu, strategia-asiakirjassa, joka kattaa ajanjakson 2020--2023; Hän sanoi, että tavoitteisiin kuuluu kriittisten infrastruktuurien suojaaminen, kansallisen kapasiteetin kehittäminen, tietoverkkorikollisuuden torjunta, uuden sukupolven tekniikoiden turvallinen käyttö, kyberturvallisuuden integroiminen kansalliseen turvallisuuteen ja kansainvälisen yhteistyön kehittäminen. Karaismailoğlu selitti, että tietotekniikka- ja viestintäviranomaisen (BTK) alaisuudessa toimiva kansallinen tietoverkkohäiriöiden vastauskeskus (USOM) toteuttaa operatiiviset toimet kyberhyökkäysten estämiseksi ja estämiseksi.

"USOM, parantaa ymmärrystä kyberturvallisuudesta koko maassa ja estää tietoiskuja; Se jatkaa toimintaansa hälytysten tuottamiseksi, varoitusten ja ilmoitusten antamiseksi, tapahtuman hallitsemiseksi paikan päällä olevien kriisitilanteissa toimivien vastausryhmien kanssa ja kansallisen koordinoinnin varmistamiseksi kyberhäiriöissä. USOMin koordinoimana kyberturvallisuusekosysteemissämme alakohtaiset ja institutionaaliset SOME: t 916 20 laitoksessa ja organisaatiossa pyrkivät suojelemaan maamme kyberavaruutta. Kuten tiedätte, kyberavaruudessa ei ole jyrkästi rajattua aluetta maiden välillä. Tästä syystä välitämme ja kehitämme tiedonvaihtoa ja tehokasta yhteistyötä kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Osallistumme ja osallistumme kansainvälisten järjestöjen, kuten Yhdistyneiden kansakuntien, Naton, Etyjin, G8: n, OECD: n, Turkin neuvoston ja DXNUMX: n, politiikan ja strategian laatimiseen. ”

ON TÄRKEÄÄ TUOTTAA KOTIMAISTA JA KANSALLISTA OHJELMISTOTA

Ministeriö ja BTK; Liikenneministeri Karaismailoğlu huomautti, että ne ovat toteuttaneet kahdenvälistä yhteistyötä monien maiden kanssa, joilla on kyberturvallisuutta koskevia yhteisymmärryspöytäkirjoja, ja kiinnitti huomiota kotimaisten ja kansallisten ohjelmistojen valmistamisen tärkeyteen tässä vaiheessa.

Karaismailoğlu korosti, että elintärkeiden infrastruktuurien kyberturvallisuutta on suojeltava 7/24, ja sanoi: ”Emme usko tätä ulkomaisten ohjelmistojen käyttöön. Olemme myös toteuttaneet tältä osin erittäin tärkeitä hankkeita. Olemme estäneet satoja tuhansia Turkkiin kohdistuneita hyökkäyksiä viimeisten neljän vuoden aikana KASIRGA-, AVCI- ja AZAD -sovelluksilla, jotka olemme kehittäneet kokonaan kotimaisilla ja kansallisilla resursseilla. Kotimaisten ja kansallisten ohjelmistojen kehittäminen kyberturvallisuuden alalla on meille välttämätöntä. Meillä on oltava uusimmat teknologiset mahdollisuudet kyberturvallisuuden alalla ”, hän sanoi.

Karaismailoğlu sanoi: "Kyse on siirtymisestä 5G -verkkoon kotimaisilla ja kansallisilla laitteilla tuotetuilla verkkotuotteilla" ja totesi, että kotimainen tuotantopotentiaali Turkissa on aktivoitu tutkimuksilla, kuten 5G: lle perustetulla viestintäteknologiaklusterilla ja 5G Valley Open Test Fieldillä .

5G odotetaan luovan 2035 miljoonaa työpaikkaa vuoteen 23 mennessä

Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Karaismailoğlu sanoi: ”Hanke on työkalu paitsi tuotekehityksessä myös meille, jotta voimme tuoda markkinoille maailmanbrändejä. Jatkamme investointejamme kuituinfrastruktuurin yleistymisen lisäämiseksi, mikä on kriittistä 2035G: lle. Sen odotetaan tuovan 4 biljoonaa dollaria maailmantalouteen ja luovan 23 miljoonaa työpaikkaa vuoteen 5 mennessä. Otamme tätä varten huomioon toimijoiden, valmistajien ja muiden alan sidosryhmien mielipiteet. Meidän on lisättävä tietoverkkohäiriöihin vastaamisryhmien osaamista jatkamalla tukemme kotimaisten ja kansallisten laitteistojen ja ohjelmistojen kehittämiseen ja tuotantoon, jotka vastaavat alan tarpeisiin kyberturvallisuuden alalla.

KYBERHIRAATIT JA ASIANTUNTIJAT ETSIVÄT ERIKOISASIAMIA VASTAAN

Ottaa huomioon, että kyberhäiriöihin reagoidaan kokonaisuudessaan ennen tapahtumaa, sen aikana ja sen jälkeen; Karaismailoğlu totesi, että he jatkavat proaktiivisen kyberpuolustusmenetelmänsä kehittämistä, ja hän antoi harjoituksesta seuraavat tiedot:

”Tällä harjoituksella pyrimme parantamaan osallistuvien instituutioidemme kykyä vastustaa kyberhyökkäyksiä, parantaa niiden sisäistä ja toimielinten välistä koordinointia ja parantaa niiden valmiustasoa. Tässä prosessissa toimielimemme kokevat nykyiset kyberturvallisuusriskit ja -vaikutukset ja tulevat osaksi kansallista yhteistyötä kyberuhkien ehkäisemisessä. Myös; Pyrimme myös osallistumaan heidän tulevaan työhönsä mahdollistamalla heidän nähdä puutteensa simulaatioympäristössä. Kansalliset kyberturvallisuusharjoituksemme ovat myös arvokas foorumi kokemusten jakamiselle toimielimiemme välillä. National Cyber ​​Shield -harjoituksen 2021 puitteissa Terveydestä koulutukseen, energiasta pankkitoimintaan, julkaisemisesta vesihuoltoon, 36 eri laitoksen ja organisaation kyberturvallisuusryhmillä ja 135 kyberturvallisuusasiantuntijalla on mahdollisuus testata tietonsa ja taitonsa. Näiden harjoitusten seurauksena me; Verkkohakkerit ja terroristit löytävät edessään asiantuntijoita. Kiitos kouluttamillemme kyberasiantuntijoille; Jos niitä on, korjaamme aukot ja löydämme menetelmät hyökkäysten poistamiseksi tehokkaimmin. Harjoituksemme, jonka teknisen infrastruktuurin kehitti kokonaan USOM, koostuu erilaisista skenaarioista, mukaan lukien yleisimmät kyberhyökkäykset, realistiset uhat ja ajan tasalla olevat uhkavektorit. ”

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar