Afyonin linnan köysiradatarjous järjestetään matkustajatakuulla

Köysirata tarjous Afyonin linnaan tehdään matkustajatakuulla
Köysirata tarjous Afyonin linnaan tehdään matkustajatakuulla

Tarjouskilpailu järjestetään Afyonkarahisarin linnaan rakennettavasta köysiradasta. Tarjouskilpailun voittaneelle yritykselle taataan 140 XNUMX matkustajaa vuodessa. Lisäksi ei tiedetä, vahingoittaako hanke historiallista rakennetta.

Lokakuun Afyonkarahisarin kunnanvaltuuston kokouksessa päätettiin perustaa matkustajien takaama köysiratajärjestelmä Afyonkarahisarin linnaan. CHP- ja IYI -puolueen neuvoston jäsenet äänestivät 140 XNUMX matkustajan vuosittaista takuuta koskevaa hanketta vastaan ​​sanoen: "Emme ole köysirata, me matkustajatakuuta vastaan"; ehdotus hyväksyttiin kuitenkin äänten enemmistöllä.

Birgünin Berkay Sağolin uutisten mukaan köysiradalla tulisi käyttää 140 tuhatta 11 henkilöä kuukaudessa ja vähintään 666 ihmistä päivässä, mikä taataan 388 226 matkustajalle vuosittain. On edelleen epäselvää, vahingoittaako köysiradan rakentaminen linnalle, joka on 701 metriä korkea ja jossa on XNUMX askelmaa, historiallista rakennetta.

KALEEN TAKAISIN KAUPALLINEN TILA

Kokouksessa hyväksyttiin myös päivittäisten ja kaupallisten tilojen rakentaminen köysirata-asema-alueelle "Afyonkarahisarin linnan maisemointihankkeen" puitteissa. On todettu, että linna, jota käytettiin puolustustarkoituksiin heettiläisten, roomalaisten, bysanttilaisten ja seljukkien aikana, saattaa vaurioitua hankkeen puitteissa rakennettavien kaupallisten tilojen vuoksi.

Afyonkarahisarin pormestari Mehmet Zeybek sanoi seuraavaa köysiprojektista kokouksessa: ”Noin 4 yritystä tekee tarjouksen tarjouksesta. Se on hieno projekti. Annamme käyttöoikeuden 25 vuodeksi. Jos tarjoajaa ei ole, teemme sen itse kunnan keinoin. ”

Toisaalta kokouksessa todettiin, että köysiratapalvelusta peritään 20–25 TL: n maksu.

"AFYONLILLA EI OLE RAHAA JOKOILLE MAKSAMISEKSI"

CHP Afyonin maakunnan puheenjohtaja Yalçın Görgöz sanoi: ”CHP: nä sanomme, että köysirata on rakennettava Afyonin edistämiseksi, mutta matkustajien takuuta ei pitäisi olla. Sanotaan, että 140 140 matkustajaa taataan vuosittain. Kysyn kunnan virkamiehiltä: Miten määrititte XNUMX XNUMX matkustajan takuun vuodessa? Kenen puoleen kuulit? Jos nämä tavoitteet eivät täyty, miten selität tämän menetyksen yleisölle? "

Görgöz, joka haluaa hankkeen hyväksyneiden neuvoston jäsenten maksaa koko tappion, jos hanke vaurioituu, sanoi: ”Luopukaa tästä matkustajien takaamasta köysiratapalvelusta. Asetat köysiradan, mutta poistat matkustajan takuun. "Afyonin asukkailla ei ole rahaa maksaa jengiisi", hän sanoi.

ZAFER LENTOASTEEN SKANDAALI ON PÄÄTTYNYT

CHP: n maakunnan puheenjohtaja Görgöz muistutti myös Zaferin lentokentälle myönnetyn matkustajatakuun aiheuttamista vahingoista. Kyseinen lentoasema otettiin käyttöön vuonna 2012 Build-Operate-Transfer -mallilla, joka palvelee Kütahyan, Afyonin ja Uşakin maakuntia. Lentokentän rakentaneelle IC İçtaş İnşaat -yritykselle taattu matkustajamäärä ei koskaan täyttynyt. Esimerkiksi 8 5 matkustajaa käytti lentokenttää tämän vuoden 725 ensimmäisen kuukauden aikana; taattu matkustajamäärä on kuitenkin 878 tuhatta 488. Siksi valtio maksaa yhtiölle 4 miljoonaa 650 tuhatta euroa.

Yhtiölle viime vuonna myönnetty miljoonan matkustajan takuu ei myöskään ollut voimassa, ja lentokenttää käytti vain 1 16 matkustajaa. IC İçtaş İnşaatille maksettiin 645 miljoonan 6 tuhannen euron takuumaksu.

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar