HAKİM -ilmaohjauskeskus

vallitseva ilmaohjauskeskus
vallitseva ilmaohjauskeskus

Turkin ilmavoimien komentaja määrittää kansallisten operatiivisten tarpeiden mukaisesti kehitettävän ilmakomentojen hallintajärjestelmän, jonka avulla se voidaan integroida saumattomasti antureihin, asejärjestelmiin ja komentojen ohjauselementteihin. Ilmavoimien A-pöytäkirja allekirjoitettiin Turkin puolustusvoimien komentajan kanssa. Lisäksi vuonna 31.03.2020 allekirjoitettiin vientisopimus markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittämistoimien tuloksena, joita olemme toteuttaneet vuodesta 2014 vastaamaan toisen maan ilmavoimien komentojen ilmavoimien ohjaustarpeita. HAKİM-ilmavoimien hallintajärjestelmä, jonka kehitämme ASELSANina edellä mainitun sopimuksen ja pöytäkirjan soveltamisalaan, on ensimmäinen maamme kansallisin keinoin kehitetty ilmaohjauksen järjestelmä, ja Turkki on tällä tavoin yksi harvoista maat, jotka kehittävät ja vievät oman lennonjohtojärjestelmänsä.

HAKİM Air Command Control System, joka vastaa ACCS-projektin reaaliaikaista osaa, jota on kehitetty Naton sisällä yli 20 vuoden ajan, sisältää Sensor Data Fusion (SFP - Sensor Fusion Post), RPC - Tunnustettu Air Picture Production Center Kehitämme sitä Naton standardien kanssa yhteensopivana komento- ja hallintajärjestelmänä, joka tarjoaa operaatio- ja liikenteenohjausominaisuudet (ACC - Air Command Control). Ilmavoimien strategisella ja operatiivisella tasolla laadittujen operaatio- ja operaatiosuunnitelmien mukaisesti; HAKİM -ilmaohjauskeskus pystyy mahdollistamaan reaaliaikaisen nykytilanteen komento- ja ohjaustoiminnan taktisella ja operatiivisella tasolla.

Tähän suuntaan:

 • Se ohjaa ja hallinnoi ilmavoimien omistamia varhaisvaroitus -tutkaja ja luo tarkan ja luotettavan paikallisen ilmakuvan (LAP) yhdistämällä vastaanottamansa tutkatiedot.
 • Se luo tunnistetun ilmakuvan (RAP), joka mahdollistaa automaattisen tai manuaalisen ilmaradan, ATO / ACO / lentosuunnitelman / IDCBO: n ja älykkyyspohjaisen diagnoosin.
 • Se luo yhteisen ympäristökuvan (JEP) korreloimalla maa- ja merivoimilta saatavien ilma- ja pintajälkien asiaankuuluvien linkkien kautta.
 • Se mahdollistaa menettelytavan ilmatilan valvonnan ja ilmaliikenteen hallinnan. Sillä on uhkien arviointi- ja aseiden jakamisalgoritmit, jotta voidaan määrittää tehokkain ennaltaehkäisyosa uhkaelementtejä vastaan ​​sopivimpana ajankohtana.
 • Air-Air Interceptille se mahdollistaa kohteiden määräämisen hävittäjille, sieppausgeometrian luomisen sekä hävittäjälentokoneiden positiivisen ja menettelyllisen lennonhallinnan.
 • Se mahdollistaa kohdennuksen maapohjaisille ohjusjärjestelmille (SAM) maa-ilma-telekuuntelua varten ja tilanteen arvioinnin hankkimalla kohdennuksen kohdennustuloksia koskevia tietoja.
 • HAKİM pystyy toimimaan täysin integroidusti ja harmonisesti sellaisten järjestelmien kanssa kuin ilmakomentojen ohjausjärjestelmä, ilmavoimien tietojärjestelmä (HvBS) ja ilmapuolustuksen radioverkko (HSTA). Lisäksi sillä olevien Link-1 / Link-11 / Link-16- ja Jreap-C-liitäntöjen ansiosta se pystyy toimimaan sopusoinnussa Naton kanssa yhteensopivien komento- ja asejärjestelmien kanssa.
 • HAKİM-ilmailuvaroitus- ja ohjausjärjestelmä toimii täysin integroituna uuden sukupolven RadNet-järjestelmän, EIRS-tutkan, HİSAR- ja SİPER-ilmatorjuntaohjusjärjestelmien kanssa, jotka tulevat ilmavoimien luetteloon lähitulevaisuudessa.
 • Overseas-versiollaan HAKİM: llä on infrastruktuuri, joka voi toimia täysin integroituna itäblokin tutka- ja asejärjestelmien kanssa.

Aiomme sisällyttää HAKİM-projektin puitteissa kehitettävän ilmaohjaus- ja ohjausjärjestelmän molempien maiden ilmavoimien luetteloon vuonna 2023. Tämän projektin puitteissa Turkin ilmavoimien komentajalla on Naton standardien mukainen kansallinen ilmavoimien hallintajärjestelmä sekä kyky työskennellä ja toimia yhdessä kyseisen maan ilmavoimien kanssa. Pitkällä aikavälillä, kun HAKİM-järjestelmä sisällytetään muiden mahdollisten maiden luetteloon, ilmavoimillemme tarjotaan infrastruktuurit toimimaan yhdessä eri maiden ilmavoimien kanssa.

Armin

sohbet

  Ole ensimmäinen, joka kommentoi

  Yorumlar